Sporten bij Group Training Zuid

by Anouk

Sport en ik hebben een soort haat-liefde verhouding. In het verleden heb ik periodes gehad dat ik ontzettend veel ging sporten en daarna werd het altijd weer minder (of ging ik helemaal niet mee). Ik vind het namelijk vaak helemaal niet zo leuk om te zweten, spierpijn te hebben en meestal vind ik het vooral lastig om te gáán. Maar, daar is sinds een paar maanden verandering in gekomen. Via een vriendin ben ik terecht gekomen bij Group Training Zuid en daar wilde ik vandaag iets over vertellen.

Groepslessen zorgden ervoor dat ik ging sporten

Het is de eerste keer dat ik bij een sportschool zit waar ik groepslessen ben gaan doen. Meestal ging ik voor budget fitness en na een paar weken apparaten of een online groepslesje was ik er vaak al klaar mee. Het verschil met trainen bij een sportschool met goede trainers en fijne groepslessen is: ik ga! Daarnaast probeer ik allemaal dingen die nieuw voor me zijn. Zo ga ik op zondagen vaak met vriendinnen naar de Bootylicious les waar we veel squatten, bezig zijn met gewichten en waar mede-eigenaar en trainer Mariëla enthousiast roept: “voel die putjes branden ladies! Heerlijk!” Op dat moment vind ik het helemaal niet heerlijk maar ik heb in een paar weken een super harde strakke kont dus ik ben er wél heel blij mee!

Daarnaast kun je met een abonnement elke keer weer andere lessen uitproberen. Inmiddels deed ik mee aan: kickboksen, bootylicious, Pilloxing (boksen en ballet combinatie), Barre & core (ook ballet achtig) en bootcamp. Wat me ook heel leuk lijkt is yoga en gewoon barre.

Wat ik leuk vind aan met een kleine groep trainen is dat de trainer ook kijkt wat er bij de groep past. Het voelt een stuk persoonlijker dan de budget sportscholen waar ik in het verleden heb gesport én het voelt veilig. Mijn vriend en ik hebben een sportschool om de hoek waar we ook een abonnement hebben maar daar kan je in deze tijden gewoon NIET veilig sporten. Bij Sportschool Zuid wordt er voor mij rekening gehouden met afstand en hygiëne, er is ook gewoon desinfecterende gel beschikbaar en alles wordt steeds schoongemaakt.

Trots!

Toen ik net begon raakte ik vaak in paniek als mijn hartslag steeg en werd ik misselijk. Soms moest ik om de paar minuten al naar de wc rennen omdat mijn lichaam totaal niet meer gewend was om te sporten! Dit had ik niet verwacht en vond ik ontzettend vervelend. Toch ben ik blijven gaan want er werd helemaal niet moeilijk over gedaan! Ik ging soms even een momentje water pakken of zitten en daarna deed ik gewoon weer mee. Na een paar weken ben ik echt verschil gaan merken. Dit ging geleidelijk, maar inmiddels hoef ik helemaal niet meer te zitten of weg te lopen. Ik doe gewoon met alle trainingen mee en raak niet meer in paniek en word niet meer misselijk! Wel loop ik de helft van de week met spierpijn… Dat ben ik gewoon gaan waarderen! Spierpijn is voor mij een soort reminder dat ik hard heb gewerkt aan mezelf en dat voelt heerlijk!

Group Training Zuid
Cornelis Krusemanstraat 7
1075 NB – Amsterdam
+31 6 523 224 71
letsgo@trainingzuid.nl
Website

Dit artikel is op geen manier gesponsord, ik ben gewoon blij dat ik een sportschool heb gevonden die goed bij me past en wellicht zijn er meer mensen die een fijne sportschool zoeken in Amsterdam

Misschien ook iets voor jou?

2 comments

Jenn 18 september 2020 - 16:06

Gave foto! Fijn dat je een goeie sportschool hebt gevonden.

Reply
Anouk 30 september 2020 - 11:07

Dankjewel!

Reply

Geef een reactie