Mijn nieuwe kookboek is helemaal te gek!
Wauw! Alleen die voorkant is al super mooi. Maargoed, we gaan lekker koken dus niet teveel gezwijmel over dit verrukkelijke boek. (Voor maar 10 euro in een klein boekwinkeltje in Den Haag gekocht!)
Spinaziewraps met broccoli
(In het boek heet het: Spinazierollade)
Ingrediënten
500 gram spinazie
2 el water
4 eieren gesplitst
zout en peper
Vulling
175 broccoli
25 gram Parmezaanse kaas
175 gram mozzarella
Bereiding
1. Was de spinazie en kook deze in een pan voor ongeveer 4-5 minuten.
Giet de spinazie af en laat dit drogen. Spinazie houdt veel water vast dus dit kun je beter een tijdje van tevoren doen en uit laten lekker op keukenpapier. Als de spinazie zo goed als droog is hak deze fijn.
2. Meng de spinazie met de eidooiers, zout en peper, en klop de eiwitten stijf. Spatel ze door het spinaziemengsel.
3. Vet een bakblik in en verdeel de spinazie over de ovenschaal. Zorg ervoor dat het mengsel dun op de bodem ligt, goed verspreid.
4. Verwarmd de oven op 220 graden en zet het spinaziemengsel erin.
5. Kook de broccoli al dente, giet het af en hou de groenten warm.
6. Strooi de Parmezaanse kaas op een vel bakpapier, stort de spinazie erop. Mijn spinazie was veel te dik dus dekte ik de spinazie af met nog een stuk bakpapier en rolde met een deegroller (oké een fles) net zolang tot het een dunnere ‘wrap’ werd.
7. Strooi de mozzarella en de broccoli over de spinazie.
8. Rol de spinazie op, het makkelijkste doe je dit als je het bakpapier vast houdt aan de ene kant en deze ‘duwt’ naar de andere richting.
9. Snij de wrap in plakken en je kunt er samen met ongeveer vier mensen van eten!
Ook lekker als lunch!
Ik heb het recept naar eigen wens aangepast omdat sommige verhoudingen (50 gram mais terwijl er in een blikje mais 120 gram zit) niet handig vond. Ook had ik geen nootmuskaat of sugacasa in huis dus dat heb ik weggelaten.
Willen jullie binnenkort een review lezen over dit fantastische kookboek?