Spinazie met runderreepjes en tomaat

by Anouk

Zijn jullie ook zo blij met de nieuwe Allerhande?

FB_IMG_13995591235268197

Een dagje bewust.  Niet heel veel nieuws maar wel leuk dat de supermarkt inspeelt op de trends op gezondheidsgebied. Opeens zie je overal producten waar je een jaar of langer geleden niet aan kon komen, of producten die heel exclusief waren. Ik heb het al eerder gehad over superfoods, maar toch vind ik dit blad echt leuk.

Op bladzijde 71 staat een recept genaamd: Provençaals wokgerecht met krieltjes. Mijn vriend had nog Pommes Duchess (aardappelrondjes) en daar had ik die dag voor een keer (af en toe mag je best toegeven) ook wel zin in.

De spinazie is super simpel so here we go!

Spinazie met runderreepjes en tomaat

Ingrediënten

Olie om in te bakken

350 gr runderreepjes

Italiaanse kruiden

3 teentjes knoflook

600 gr gewassen spinazie (vers)

een bakje cherry tomaatjes

Bleekselderij (optioneel, niet in het originele recept)

Pijnboompitten (optioneel)

Bereiding

Laat een wok goed heet worden en voeg wat olie toe. (1 tot 2 el)

Voeg de runderreepjes toe en de kruiden en bak de reepjes bruin.

Voeg de knoflook toe samen met de bleekselderij. (Ik had nog bleekselderij over, een stengel of vier, die slap begon te worden en het was heerlijk en niet overheersend) Voeg beetje bij beetje de spinazie toe. Goed blijven roeren. Voeg als laatste de tomaatjes toe. Pas op deze knappen snel kapot (en zijn super heet als je je eten niet een beetje laat afkoelen!). Warm ze een minuutje of twee op bij het eten.

Je kunt eventueel nog (had ik ook nog liggen) pijnboompitjes roosteren in een pan en deze als laatste over het gerecht heen strooien.

Je kunt dit als gerecht eten zonder rijst of aardappels, het vult heel erg goed! Maar als je zin hebt is het lekker met krieltjes, gebakken aardappels of aardappels uit de oven.

 

*Dit recept is naar mijn eigen smaak iets aangepast

Helaas ben ik de foto’s kwijt die  ik van dit recept heb gemaakt 🙁 Hopelijk vind ik ze ooit nog terug. Het was in ieder geval heel erg lekker!

Wat vind jij ervan dat deze supermarkt inspeelt op de gezondheidstrends van dit moment?

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie