Spaghetti van courgette met heerlijke tomatensaus

by Anouk

Het meest vervelende aan de voedselzandloper is dat ik geen pasta meer eet. Oké, brood mis ik ook zo nu en dan, maar dat eet ik heel af en toe nog wel. Pasta en rijst vrijwel niet meer…

Gisteren heb ik een juliennesnijder gekocht bij Dille & Kamille. Het is een soort dunschiller die groente niet in plakjes snijdt maar in hele dunne reepjes. Een soort spaghetti dus! Courghetti!

Ik heb een heleboel lekkere pastasauzen in mijn repetoire, maar vandaag ga ik de meest basis saus uitleggen mét spaghetti van courgette.

20140805_195918

 

Ingrediënten

1 tot 1,5 courgette per persoon

4 grote vleestomaten

1 blikje tomatenpuree

2 uien

3 teentjes knoflook

1 winterpeen

olie

peper, zout, knoflookpoeder en basilicum

Eventueel nog gehakt voor balletjes (ik had nog een stukje tartaar over en daar kleine balletjes van gedraaid)

Bereiding

Begin met de saus.

Fruit de ui en knoflook in een grote koekenpan. Snij de tomaten in kleine stukjes en de wortel ook, het hoeft niet heel mooi maar wel klein zodat het niet te lang duurt voordat je los kan gaan met je staafmixer ;).

Als alles zacht genoeg is ga je met de staafmixer door het mengsel totdat het een saus is. Voeg basilicum, eventueel Italiaanse kruiden, peper en zout toe naar smaak. Roer als laatste de tomatenpuree door de saus en laat even pruttelen.

Bak in een andere pan gehaktballetjes en voeg deze toe aan de saus.

Gebruik je juliennesnijder (of Spirelli) om van de Courgette spaghetti te maken. Zelf heb ik de courgette eerst geschild omdat deze nogal gehavend uit de supermarkt kwam. Maar een mooie courgette kan je ook gewoon wassen en dan snijden.

Meng door de ‘spaghetti’ een klein beetje olie, wat knoflookpoeder, zout en peper zodat de smaak beter naar voren komt. Heel even roerbakken, tot het ongeveer beetgaar (net als echte pasta!) is.

Opscheppen maar!

Het is echt super lekker, je krijgt nóg meer groenten binnen én ik vond het niet erg dat het geen ‘echte’ pasta was.

Courgette, ui, tomaat, wortel en broccoli op 1 bordje.

Courgette, ui, tomaat, wortel en broccoli op 1 bordje.

[bol_product_links block_id=”bol_53e138fd789e1_selected-products” products=”9200000026844743,9200000026844755,9200000022047569″ name=”Juliennesnijder” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Wil jij ook een juliennesnijder of Spirelli aanschaffen? Doe dit via bovenstaande link en steun daarmee Groentje Gezond!

Misschien ook iets voor jou?

1 comment

Voedingsdagboekje Sharetember week 1 - Groentje Gezond 5 oktober 2016 - 16:06

[…] is bijvoorbeeld een foto uit 2014 (pastasaus en courgettespaghetti) en ernaast een foto van vorige week van […]

Reply

Geef een reactie