De allerlaatste swiepswoepswap van Mandy is een feit. Hoewel dat heel erg jammer is dat Mandy ermee stopt (niet met Instagram alleen haar foodblog) is het ook een mooie afsluiting voor al die mooie edities. Daarom sluit ik met een lach en een traan af met deze mooie taart van Lekkers_van_Lara. Het is een bijzondere taart, een hartige, gemaakt van spaghetti! Mijn versie is vegetarisch en ons kleine pubermonstertje smulde er van! Dus zeer kidsvriendelijk en leuk om met bijvoorbeeld een verjaardag op tafel te zetten. Deze versie is daarom geschikt voor 6 grote eters of 8 kleinere eters.

Spaghetti taart
Ingrediënten
- 500 gram volkoren spaghetti
- 1 pak vegetarisch gehakt
- 2 teentjes knoflook
- 1 zak spaghettigroente
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden
- 70 gram tomatenpuree
- 400 gram tomatenblokjes
- 2 eieren
- peper en zout
- 1 pakje geraspte kaas
- 1 pak vegetarische gehaktballetjes ter decoratie
- cherrytomaatjes ter decoratie
- basilicum ter decoratie
Instructies
- Kook de spaghetti iets korter dan aangegeven op de verpakking
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Doe een eetlepel olie in een hapjespan en bak het vega gehakt bruin
- Voeg de groenten en de knoflook toe
- Doe de tomatenpuree en de tomatenblokjes in de pak samen met de kruiden en laat vijf tot tien minuten pruttelen
- Naar smaak peper en zout toevoegen
- Giet de spaghetti af en voeg voeg de ei toe samen met een beetje van de geraspte kaas
- Roer de spaghetti door de saus en doe het in een ingevette springvorm
- Top af met geraspte kaas
- Versier de taart met de cherrytomaatjes (prik er een gaatje in zodat ze niet bloedheet uit de oven komen)
- Versier verder met de vegetarische balletjes (dit mag je nog even met boter in de pan bakken maar hoeft niet)
- Versier de taart nog verder met basilicum of eventueel nog mozzarella
- Ga met een mes langs de rand van de springvorm voor je hem opent
En, lekker?
Dit recept leek me heel leuk om eens te maken. Het is in principe helemaal niet moeilijk en nét weer iets anders dan gewone spaghetti. Zoals ik al schreef at ons kleine peuterpubertje haar buikje rond. Een heel leuk recept om eens samen met kindjes te maken maar ook voor volwassenen is het erg smakelijk. Mijn man houdt van pittig en strooide er nog een sambal kruidenmix overheen.
Mandy bedankt!
De swiepswoepswap heeft mij altijd door periodes van bloggen heengeholpen toen ik minder inspiratie had. Het gaf me veel inspiratie en het was erg leuk om allemaal collega bloggers (of Instagrammers) zo actief bezig te zien met deze uitdaging. Ik zal het heel erg missen. Maar voor nu vooral een heel groot bedankje voor de bedenker Mandy. Die nog steeds actief is op haar Instagram maar nu het (food)bloggen achter zich heeft gelaten.