Soepergezonde uitdaging week 1

by Anouk

Vorige week woensdag ben ik begonnen met mijn Soeper challenge, oftewel ik eet een maand lang alleen maar soep! Elke maandag geef ik een update, hoe alles gaat.

Volhouden

Alleen maar soep eten leek me in eerste instantie wel heel erg lastig. ‘Gelukkig eet ik nog fruit en af en toe een paar nootjes naast mijn dieet’ dacht ik voordat ik begon, maar eigenlijk valt het me reuze mee! Oké het is wat lastiger plannen, ik moet elke dag wel een paar soepjes op voorraad hebben, waardoor ik soms wat langer in de keuken sta om bakjes te vullen en alles in de koelkast te plaatsen en in de diepvries, maar dat valt allemaal te overzien. Op mijn werk heb ik een magnetron, maar veel soepen kan ik ook gewoon koud eten. In alle eerlijkheid vond ik mijn geen alcohol uitdaging van vorige maand moeilijker.

Soepverslaafd

Misschien ben ik wel een beetje soepverslaafd. Mijn moeder vertelde me een keer het volgende verhaal: ik was een jaar of drie en mijn moeder lag in het ziekenhuis omdat ik net een broertje had gekregen. Het enige waar ik aandacht voor had was haar tomatensoep op het nachtkastje. Pas nadat ik van de soep gesnoept had kreeg ik oog voor het broertje dat geboren was. Oeps….

Trek Festival

PhotoGrid_1402319216528

Ik heb wel een cheat moment gehad. Gisteren ging ik naar het Trek festival in Utrecht. Vol goede moed ging ik op zoek naar een kopje soep, maar dat was echt nergens te vinden! Daarom besloot ik me gewoon te vermaken met de muziek, de mensen en het lekkere eten. Ik was nog nooit naar zo’n culi festival geweest en het was gewoon een hele mooie dag. Ja ja, ik weet het… Smoesjes! Ik kon écht geen soep vinden, en wilde mijn dag en mijn vriend zijn dag niet verpesten. Wel hebben we de hele dag gelopen, naar het festival was ongeveer 3 kwartier lopen van mijn huis, en weer terug. ‘S middags hebben we nog een heel eind door de stad gelopen en weer terug naar het festival. Vandaag hadden we allebei spierpijn :’)

Spijt! Dit broodje was heerlijk, varkensvlees dat meer dan een dag in de oven had gesudderd... Helaas kreeg ik na 1 broodje (andere was voor vriendlief) een gigantisch opgezette buik. Heb ik wel vaker na het eten van brood tegenwoordig... Bespeur ik een intolerantie?

Spijt! Dit broodje was heerlijk, varkensvlees dat meer dan een dag in de oven had gesudderd… Helaas kreeg ik na 1 broodje (andere was voor vriendlief) een gigantisch opgezette buik. Heb ik wel vaker na het eten van brood tegenwoordig… Bespeur ik een intolerantie?

Foto impressie

Benieuwd naar de soeprecepten die jullie kunnen verwachten? Straks komt de eerste online! Het recept voor de groentesoep op de foto kun je hier vinden, de bieten/linzensoep hier, de rest komt langzaam maar zeker online ;).

PhotoGrid_1402313019144

Pompoensoep met geitenkaas, kaassoep, rode bieten/linzen/paprikasoep, groentesoep en miso soup.

 

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie