SOEPergezond uitdaging juni ten einde

by Anouk

Wat een maand! Aan de ene kant vond ik deze uitdaging heel erg moeilijk, aan de andere kant helemaal niet…

SOEP, SOEP, SOEP!

Twee of drie maaltijden per dag soep eten vond ik niet moeilijk. Ik HOU van soep, zelfs na deze uitdaging nog steeds! Leuk vond ik ook dat ik een heleboel nieuwe recepten heb kunnen maken. Raar genoeg kreeg ik ook geen genoeg van alle soepjes! Dat kwam denk ik doordat ik meerdere soepen in mijn koelkast en vriezer had, waardoor ik een grote keuze had.

Ontbijt

Over het algemeen probeerde ik zoveel mogelijk met soep te ontbijten. Sommige soepen vond ik hier wel geschikt voor, zoals Miso soep, komkommersoep, kaassoep en wortelsoep. De laatste soepen zijn wat zoeter dus geschikter als ontbijt. Maar ook miso vond ik erg lekker.

Toch dronk ik af en toe een smoothie, omdat ik echt geen zin had om met soep te ontbijten, of omdat ik haast had. Soms ook omdat ik meer energie nodig had. Want soms kun je door soepjes je wat slapper voelen.

Naast ontbijten vond ik het wel fijn om af en toe een stuk fruit of noten te eten.

Soms ook even niet

Juni was niet mijn beste maand, ik had heel veel stress met mijn werk en school. Met de blog ging het voor mijn gevoel wel goed. Gelukkig kan ik mijn vrije tijd en energie in Groentje Gezond steken. Ook kreeg ik van jullie via de Facebookpagina een heleboel tips!

In juni ben ik een heleboel dagen weg geweest. Soms naar een verjaardag, een dagje weg met vriendlief of een vriendin. Vaak was het niet handig soep mee te nemen (opwarmen of koude soep) en ook was op niet elke plek soep verkrijgbaar… Op die dagen ging het heel erg mis, nog erger mis dan als ik geen soep zou eten. Dan werd het patat of iets anders wat ik eigenlijk liever niet eet. Stiekem genoot ik enorm veel van al dat slechte eten, maar ik merk het nu. Volgens mij ben ik aangekomen en dat voelt heel vervelend. Juist door de strictheid van deze maand denk ik dat ik zo erg uit de band sprong. Ook moet ik ongesteld worden een dezer dagen, dan is het al helemaal niet handig om heel streng te zijn. Doordat ik weinig binnenkreeg had ik gigantische honger op sommige dagen. Ook al vult soep goed, ik had zin in chocola! Gelukkig bood een handje noten dan uitkomst.

Top 10 soepjes! 

Maar… Ik vond dit een hele leuke uitdaging, morgen komt mijn nieuwe uitdaging online en ja… Dat gaat heftig worden! Nog heftiger dan alleen soep eten? Nou, ik ben bang van wel. Maar dat zien jullie morgen!
Als afsluiter heb een top 10 gemaakt van mijn favoriete soepen!

10. Groene soep (Broccolisoep én komkommersoep)

20140619_214515

Het doet bijna pijn om deze soepjes op de laatste plaats te zetten. Ze zijn allemaal zo lekker! Maar eerlijk is eerlijk… De andere soepjes vond ik nóg lekkerder! Ik ben gek op groene smoothies, dus deze soepen vond ik ook erg lekker. En erg gezond!

9. Pompoensoep (met geitenkaas)

20140606_124503

De reden waarom deze soep niet in de top 5 staat is omdat pompoen zo irritant is om te schillen! Het kost even werk, en daar kan ik soepjes voor maken die ook heel lekker zijn. Maar de smaak is echt heel lekker! Een wat zoeter soepje, perfect in combinatie met de geitenkaas! Maar iets meer werk dan de gemiddelde soep die ik maak.

8. Rode bieten en linzensoep 

20140212_150533-1

Deze soep is supergezond! Met rode bieten (goed voor het zuurstofgehalte in je bloed) en linzen! Lekker met een beetje frisse kwark of yoghurt. (Mijn moeder vond dat op deze foto het net lijkt of een varkentje in de soep zwemt, vind jij dat ook?)

7. Avocado soep

20140524_200149

Romige soep met prei, maïs en avocado. Wist je trouwens dat avocado’s super gezond zijn? Ze bevatten een heleboel vitaminen én gezonde vetten!

6. Leftover soep

20140610_190805

Ik weet dat deze soep er niet uitziet.. Bijna vies zelfs, maar OMG wat was het lekker! Mijn huisgenootje kwam langs en wilde wel proeven. Opeens had ze twee borden soep gegeten, zo lekker vond ze het. En ze is een moeilijke eter. Echt een voorbeeld van een experiment dat supergoed is gegaan!

5. Wortelsoep

FB_IMG_14031188220276308

Deze soep at ik tijdens een WK wedstrijd. Puur toeval eigenlijk maar wel heel erg toepasselijk. Wortels zijn eigenlijk heel zoet! Daarom is dit soepje zelfs lekker als ontbijt.

4. Groentesoep oma style

groentesoep

Mijn oma had de lekkerste groentesoep. En daarna mijn moeder. Vooral stukjes bloemkool horen in deze soep, en het is het lekkerst van zelf getrokken bouillon.

3. Zuurkoolsoep

IMG_20140626_192505

Wat een lekker soepje! Perfect voor elk seizoen. Het hoeft dus geen winter meer te zijn om zuurkool te eten (met worst of spek!). Calorie arm (zonder de spek en worst), lekker en heel vullend! Plus zuurkool is heel gezond! Meer weten over zuurkool? Klik even op het linkje 😉

2. Slasoep 

20140604_204148

Slasoep, kaassoep, het is eigenlijk allebei. Ik ben gek op sla, al vanaf kleins af aan noemt mijn familie me liefkozend ‘konijn’. Ook hou ik van kaas dus dit is een perfecte combi!

1. Gumbo

20140624_213909

Deze soep zit zo vol met smaak! Dat komt door de wortel, knoflook en ui, maar vooral door de garnalen en de spekblokjes. Deze soep heeft vele varianten en dit is de mijne! 

Welke soep zou jij wel eens uit willen proberen? Heb jij nog een favoriete soep die niet in dit lijstje (of recepten) staat?

Misschien ook iets voor jou?

5 comments

Julie Hapjesprincess 30 juni 2014 - 10:54

Ik vind soep zalig in de winter, maar nu laat ik ze even staan! Geef mij maar salades in de zomer.
Gr. Julie

Reply
Anouk Vriezen 30 juni 2014 - 20:43

Salades vind ik ook heerlijk. Misschien ben ik niet een seizoensgebonden persoon want ik kan alles wel met elk weertype eten 😛 Vandaar ook de zuurkoolsoep.

Reply
Mirne 30 juni 2014 - 16:17

Knap dat je dit gedaan hebt! ik zou het nooit kunnen, vind soep als avondeten vaak al niet geweldig. Laat staan de hele dag door.

Reply
Anouk Vriezen 30 juni 2014 - 20:44

Dankjewel Mirne! Ik vond het aan de ene kant heel moeilijk en aan de andere kant niet. Vandaar dat het af en toe niet lukte.

Reply
Hoe raak ik die kilo's kwijt? - Groentje Gezond 23 mei 2017 - 11:43

[…] Mijn soepen bevatten veel groenten. Ideaal dus als lunch, tussendoortje of avondeten. Ik ga vandaag nog een […]

Reply

Geef een reactie