Soepel hoepelen

by Anouk

“Hoe hoepel jij zo soepel?” hoor ik wel eens als ik weer eens een hoepelfilmpje plaats op Instagram. Nou vind ik zelf dat ik nog lang niet zo soepel hoepel als ik zou willen (want wat doe je met je armen?!) maar vandaag geef ik tips hoe ik ben gaan hoepelen met mijn weighthoop zoals ik nu hoepel. Eerst een filmpje van mijn voortgang:

Zoals je kan zien hoepelde ik eerst heel houterig, dit was na ongeveer twee weken elke dag oefenen, daarvoor liet ik namelijk mijn hoepel elke minuut wel een paar keer vallen. Daar verbrand je natuurlijk ook wel caloriën mee, door steeds te moeten bukken om je hoepel op te pakken, maar dit haalt het plezier er wel een beetje vanaf. Doordat ik nu meer dan een jaar (soms wat meer en soms wat minder) hoepel heb ik wat tips die mij hebben geholpen om “soepel te hoepelen”.

Film jezelf

Omdat ik in het begin niet wist wat ik nou precies fout deed, ging ik mezelf filmen. Terwijl ik hoepelde zette ik mijn telefoon met de selfiecamera op mij gericht en kon ik precies zien wanneer de hoepel iets deed wat niet mijn bedoeling was (vallen bijvoorbeeld) en kon ik steeds beter inschatten welke beweging ik moest maken om te zorgen dat de hoepel omhoog bleef. Je zou denk ik ook een spiegel kunnen gebruiken, mocht je die op een plek hebben staan waar je in de buurt kan hoepelen. Zelf was het filmen voor mij het meest handig, zo kon ik tijdens het hoepelen al ingrijpen als er iets niet goed ging en kon ik achteraf terugzien wat ik kon verbeteren.

Oefenen, oefenen, oefenen

Om soepel te worden (en misschien ben je dat al wel) zul je veel moeten oefenen. Ik heb jarenlang gedanst, sport en beweeg best veel maar ik voelde me écht een stijve hark in het begin. Dat komt omdat je door moet hebben hoe je moet bewegen tijdens het hoepelen en dat is echt een kwestie van oefenen en tijd. Als ik een tijdje niet hoepel (ja soms verstoft hij bij mij ook) dan moet ik er écht weer even inkomen. Inclusief de blauwe plekken, die krijg je in het begin toch wel snel omdat je het niet helemaal gewend bent zo’n zware hoepel.

Zet lekkere muziek op

Tegenwoordig hoepel ik lekker als ik een serie kijk, zo vliegt de tijd voorbij en doe je twee dingen tegelijk. Toch kreeg ik als tip om te hoepelen op muziek toen ik begon. Hierdoor kun je een bepaald tempo aanhouden én als het opzwepende muziek is verslap je niet. (Verslappen van de buikspieren kan ervoor zorgen dat je hoepel op de grond beland).

Probeer te dansen

Zodra je hoepel niet meer elke minuut op de grond valt en je het een beetje te pakken hebt kun je gaan oefenen om de andere kant op te hoepelen, rondjes te draaien, te lopen etc. De zogenaamde ’trucjes’ om het leuk te houden. Zelf heb ik hier niet zoveel ruimte voor en doe ik dit bij mooi weer buiten, maar ik merkte al snel bij het maken van filmpjes van mijn voortgang dat ik ik er nogal saai (soms zelfs lomp) bij stond. Daarom zette ik muziek op waarbij je gewoon zin krijgt om te bewegen, denk aan Shape of You van Ed Sheeran, of fijne Balkan achtige muziek zoals Shantel. Mijn ‘dance moves’ zijn nog lang niet perfect al zeg ik het zelf, maar ik merk wel dat ik steeds soepeler word! Misschien moet ik het binnenkort ook maar eens zonder hoepel testen op de dansvloer 😉 Geen idee of ik een betere danser ben geworden.

Wat te doen met je armen?

Daar ben ik nog steeds niet echt achter, hoe beweeg je je armen? Ik merk dat het er wat minder stom uitzie als ik dus een beetje dans tijdens het hoepelen maar toch je moet ze optillen anders raak je je hoepel. Wie weet verzin ik hier nog eens iets op, wat doen jullie met je armen?

Enthousiast geworden?

Wil je ook een weighthoop (dezelfde die ik heb, van 1,2 kilo) bestellen? Dat kan via deze link. Voor Groentje Gezond gebruik ik soms affiliate links zoals deze zodat ik een kleine commissie krijgt op producten. Mocht je toch al iets willen bestellen is dat heel tof als je dat via een van mijn linkjes doet zodat ik deze website draaiende kan houden. Inkomsten gebruik ik alleen voor het professionaliseren van Groentje Gezond.
Hierover kan je meer lezen in mijn disclaimer.

Hoepelen in de regen (bonus video!)

Geen tip maar een tijdje geleden regende het pijpenstelen maar het was super warm! Daarom vond ik het leuk om voor Instagram een filmpje te maken dat ik in een zomerse jurk op liedjes aan het hoepelen was die over regen/rotweer gaan. Omdat de filmpjes zo leuk waren geworden heb ik ze op YouTube gezet.

Misschien ook iets voor jou?

20 comments

nicole orriens 25 juli 2017 - 18:13

Leuk hoela hoepen! Ik doe het ook elke dag, na het hardlopen. Tien minuten dus niet zo heel lang. Ondertussen luister ik naar muziek.

Reply
Anouk 31 juli 2017 - 13:25

Maar elke dag tien minuten maakt denk ik al wel dat je verschil merkt toch? Super goed!

Reply
Sofie 25 juli 2017 - 20:13

Wat leuk zeg, die video’s erbij! En het ziet er inderdaad erg soepel uit!

Reply
Anouk 31 juli 2017 - 13:25

Dankjewel 😀

Reply
Sofie 25 juli 2017 - 20:16

Wat leuk zeg, die video’s erbij! En dat gaat inderdaad erg soepel!

Reply
Priscilla 25 juli 2017 - 20:18

Vroeger was ik echt gek op hoepelen en ik krijg nu spontaan zin om weer een hoepel aan de schaffen. Lekker ook dat nummer van Pavlov Stellar, heb spontaan zin om dat nu op te zetten en met een hoepel door de kamer te dansen. Jammer dat ik geen hoepel (meer) heb,

Reply
Anouk 31 juli 2017 - 13:27

Er zijn al hoepels te koop voor een paar euro bij speelgoedwinkels 😉 zijn geen weight hoops zoals deze maar dan kun je wel weer lekker hoepelen. Parov Stelar is heerlijk voor het hoepelen 😀

Reply
Marieke 25 juli 2017 - 23:15

Wat leuk! Ik zag deze week een hoepel bij de Action en twijfelde al of dit misschien ook iets voor mij zou kunnen zijn.

Reply
Anouk 31 juli 2017 - 13:28

Dat zijn wel andere hoepels dan ik heb (zonder gewicht) maar why not? Er staan op YouTube zo veel leuke trucjes die je met gewone hoepels kan! Ik heb ook een gewone maar dat kan ik voor geen meter omdat het een kinderhoepel is (dus klein en dat maakt het lastig). Kon hem voor die paar euro alleen niet laten liggen haha.

Reply
Jasmijn Dennink 26 juli 2017 - 01:12

Wat een goed idee. Ik wil ook weer iets leuks gaan doen en wat fitter worden. Ik eet al wel heel gezond en beweeg veel maar dit zou een goeie toevoeging zijn om wat soepeler te worden. Als ik een hoepel bestel dan zal ik dan via jou gaan doen 😉 Ik sponsor je graag want vind je website erg leuk en nuttig! Liefs

Reply
Anouk 31 juli 2017 - 13:30

Wat leuk! Hoepelen is inderdaad een leuke toevoeging en ik merk echt verschil. Eerder schreef ik al over de effecten van hoepelen. Bij dagelijks gebruik gaan er echt een paar cm van af.

Reply
nicole orriens 26 juli 2017 - 07:00

Hoela hoepen is superleuk. Ik doe het zelf ook elke dag, alleen niet zo lang. Maar tien minuten.

Reply
Judith Jasper 26 juli 2017 - 11:40

ik heb hem ook, maar doet zo zeer vind ik?

Reply
Anouk 31 juli 2017 - 13:31

Dat had ik ook heel erg in het begin (de blauwe plekken! Niet om aan te zien) maar nu doet het geen pijn meer. Alleen als ik een tijdje niet hoepel en weer begin moet ik het wel weer opbouwen.

Reply
Yvonne 26 juli 2017 - 18:53

Je kunt met je armen eens gaan experimenteren, voorzichtig je handen een voor een ‘dippen’ in je hoepel, 1 arm erin stoppen en de hoop er overheen laten rollen, een schouder erin steken… inderdaad, gewoon lekker een muziekje opzetten en wat mee dansen! Al is er bij het kijken van een serie natuurlijk ook niks mis met gewoon gemakkelijk staan.

Reply
Anouk 31 juli 2017 - 13:32

Ja dat heb ik wel eens geprobeerd haha. Maar zo’n verzwaarde hoepel die ik heb lijkt daar niet zo geschikt voor helaas 🙁

Reply
Cassandra 26 juli 2017 - 19:25

Ik vind die filmpjes geniaal, had ze ook in je inst stories gezien en op inst zelf. Heel tof! Vind het filmen van jezelf om fouten te leren herkennen wel een enorm goede tip!

Reply
Anouk 31 juli 2017 - 13:33

Dankjewel! Dat filmen was ook waar ik het meest aan had, en mensen vonden het ook nog eens leuk dat ik ze deelde. Win-win.

Reply
Fleur 26 juli 2017 - 20:12

Leuk! Ik heb ook een tijdje hoelahoop workshops gedaan, helemaal niet zo makkelijk al het eruit ziet

Reply
Anouk 31 juli 2017 - 13:33

Ah dat klinkt supee leuk! Wat hielden die workshops in?

Reply

Geef een reactie