Slaap lekker

by Anouk

Al zo lang ik me kan herinneren slaap ik slecht. Als kind was ik soms zó moe maar kon ik totaal niet in slaap komen. Uit narigheid pakte ik dan mijn dekbed en kussen en ging ik op de grond liggen. Of ik pakte alle verkleedkleren uit de kist en maakte een nestje. Ook toen ik een puber was sliep ik heel slecht. Mijn bed verplaatsen, een andere kamer, het leek niet te helpen. In slaap vallen lukte me gewoon niet en ik lag uren wakker. Ook toen ik op kamers ging, samen ging wonen, een andere matras had, slapen lukte gewoon niet… Toch slaap ik sinds kort heel lekker en daar vertel ik je in dit artikel meer over.

Dit artikel is geschreven over een matras die ik heb ontvangen van Emma Matras

Moeilijk in slaap vallen

Ik heb wel eens gelezen dat je binnen 10 minuten in slaap moet kunnen vallen. Ha, dat kon ik me tot voor kort bijna niet voorstellen. Uren kan ik soms draaien, naar mijn plafond staren, lijstjes maken in mijn hoofd. Doordat ik niet kan slapen vind ik ook geen rust waardoor ik super moe en gespannen wakker wordt. Daarnaast sliep ik op een oude matras van mijn broertje, een matras dat ik al niet lekker vond liggen en waar ik zeer verkrampt en niet fijn op sliep. Zodra ik in slaap was gevallen sliep ik wel oké maar eigenlijk sliep ik nooit echt lekker.

Ook interessant: tips om in slaap te komen

Emma Matras

Omdat ik steeds verkrampter ging liggen in bed, en ik eigenlijk veel tijd in mijn bed doorbreng (ook om te studeren of te lezen) was ik al aan het overwegen om een nieuw matras aan te schaffen. De timing van Emma Matras om mij te benaderen was daarom perfect! Ik kreeg namelijk steeds meer last van mijn nek en verkrampt slapen dat mijn hele lichaam pijn begon te doen. Emma kwam in een doos en werd netjes binnen een paar dagen geleverd.

Het was meer gedoe om mijn oude matras van mijn bed af te halen dan de vacuüm verpakte Emma uit te rollen op de lattenbodem en het plastic te verwijderen. Wat ik heel fijn vond was dat ik diezelfde avond al op mijn nieuwe matras kon slapen! Ik was bang dat je 72 uur zou moeten wachten (en wat doe je dan met die oude matras? Hoe versleep je dat alleen? Etc.) maar een paar uur nadat ik de matras op mijn bed had gelegd kon ik er gewoon op slapen. Misschien was ik gewoon een keer bang gemaakt dat je niet meteen op nieuwe matrassen kan slapen maar met deze kan het dus wel!

Wat me ook opviel was dat ik prima op de matras kon slapen zonder hoeslaken. Het voelde een beetje onwennig maar de bovenkant is makkelijk af te ritsen en kan gewoon afgenomen worden of in de wasmachine gewassen worden. Uiteindelijk heb ik wel een hoeslaken gekocht uit gewenning, maar dit is dus eigenlijk helemaal niet nodig.

3 lagen

De matras bestaat uit drie lagen.

  • De toplaag bestaat uit hypersoftschuim. Hoewel het matras stevig aanvoelt zorgt deze laag dat het matras geleidelijk inzakt waardoor je geen last krijgt van vervelende drukpunten.
  • Traagschuim dat zorgt dat je gewicht goed verdeeld wordt
  • Koudschuim zorgt voor de ondersteuning en maakt ook het grootste deel uit van het matras. Er zit een speciale schouderzone in verwerkt waardoor je lichaam in de juiste houding wordt gebracht en de wervelkolom wordt ontlast.

Leuk weetje: het matras is 100% vegan en bevat dus geen dierlijke bestanddelen

uitgelichtefoto

Klachten?

Ik ga niets met zekerheid zeggen, want ik heb de Emma matras nu iets meer dan een week maar… mijn nekklachten zijn een stuk minder geworden. Wel als kanttekening, ik ben naar de fysio geweest én ben weer aan yoga gaan doen. Toch heb ik het er even met mijn fysiotherapeut over gehad en hij zei dat de combinatie van een goede matras en bepaalde oefeningen me zeker heeft geholpen. Ook het feit dat ik nu totaal ontspannen en niet verkrampt in bed lig was echt een oppepper. Ondanks dat ik een hele stressvolle periode had voel ik me een stuk lekkerder.

Mijn oordeel

De matras ligt heel erg lekker! Ik hou van stevige matrassen maar doordat er drie soorten schuim (koudschuim, traagschuim en hypersoftschuim) zijn gebruikt ligt het matras alsof ik in een hotel overnacht. Ik val veel sneller in slaap, ik lig niet meer verkrampt en gespannen en ik slaap gewoon een stuk lekkerder sinds deze nieuwe matras. Daarnaast is mijn beste vriendin Kirsten ook een avond blijven slapen en zij overweegt zelfs om een Emma matras aan te schaffen na één nachtje proefslapen! Ik ben gewoon heel erg enthousiast en dankbaar dat ik deze matras heb mogen testen.
bedemma2

Kopen

Nieuwsgierig geworden na dit artikel over de Emma matras? Neem dan gerust een kijkje op de website. Je mag namelijk 100 dagen proefslapen. Ben je écht niet tevreden, dan kun je de matras weer (gratis) terugsturen. Wat er daarna met de matras gebeurt? Indien het mogelijk is doneren ze deze matrassen aan liefdadigheidsinstellingen. Iets wat ik heel erg kan waarderen van een bedrijf die vol passie voor hun product gaat. Verzendkosten zijn gratis én ik mag korting geven op een matras als je voor 21 november een bestelling plaatst.

Met de code GroentjeGezond21 krijg je tot 21 november 21% korting op een Emma matras

emmalabel

bedemmaDe foto’s van dit artikel zijn gemaakt door mijn goede vriendin Lobke van Eijk. Wil je meer weten over gesponsorde content? Lees dan mijn disclaimer.

Wist je dat je Groentje Gezond ook kan volgen op Facebook, Instagram en Twitter?

Misschien ook iets voor jou?

5 comments

Jenn 14 november 2016 - 14:30

Wat leuk, geniet ervan! Wij hebben zelf sinds de zomer een nieuw matras, en het bevalt erg goed.

Reply
Anouk 16 november 2016 - 14:43

Ah het doet echt goed! Fijn dat het zo goed bevalt 😀

Reply
Freek over nekpijn 15 december 2016 - 14:47

Ik ben een tijdje geleden ook van matras gewisselde, mijn nekpijn en andere klachten werden minder maar gingen niet helemaal weg. Het bleek dat ik een bekenscheefstand heb en dat hierdoor de klachten kwamen. Ik heb me laten behandelen bij KPR.

Reply
Anouk 15 december 2016 - 14:58

Hallo Freek, wat goed dat je van je klachten af bent. Helaas is mijn blog niet bedoeld voor reclame dus ik heb je link even weggehaald 🙂

Reply
Freek 15 december 2016 - 15:26

Geen probleem! was niet echt reclame dacht meer handig voor de mensen dat ze weten waar ik het over heb! Mooie foto’s ook trouwens

Reply

Geef een reactie