Sharetember (uitdaging september)

by Anouk

Na een jaar geen “echte” uitdagingen meer op Groentje Gezond gezet te hebben vond ik 1 september een perfecte datum om weer te beginnen. Via de Facebookpagina vroeg ik jullie om ideeën en daar kwamen een paar interessante opties uit naar voren.

Minder afval, consuminderen (minder spullen) en iets met zwerfvuil kwam onder andere naar voren. Dit vind ik absoluut echt hele interessante uitdagingen, maar voor mijn gevoel vereist dit iets meer voorbereiding dan dat ik éen dag van tevoren had. Daarom heb ik besloten om in oktober iets met afval (of minderen met afval) te doen. En ontspullen is voor mij ook een supergoed idee, maar ik heb het idee dat ik daar ook echt hulp bij nodig heb en niet zomaar meteen mijn halve inboedel de deur uit moet doen. Dus, dat zijn zeer goede ingevingen en ik beloof dat ik daar ter zijner tijd wat mee ga doen!

6a01053647c676970c017c319b26f0970b-600wi

Sharetember

Wat ga ik nu in september doen dan? Sharetember? Ik heb vaak artikelen geschreven over bewust met voeding bezig zijn. 80 procent gezond eten en 20 procent jezelf iets gunnen. Alles wat ik wilde eten gaf ik een rapportcijfer. Soms is die chocoladereep nou écht even nodig (misschien niet de hele reep…) en geef ik dat product een dikke 9. Soms weet ik stiekem dat het alleen maar snaaizucht is, geef ik die reep een 5,5 en eet ik hem niet. Mijn focus was: “alles onder het rapportcijfer 8 eet ik niet”. Maar met de tijd en persoonlijke omstandigheden is dit verwaterd. Hoewel ik nog steeds erg bezig ben met gezond leven, denk ik dat ik voor 50/60 procent nog gezond bezig ben en verder ook een stuk ongezonder. Dat moet anders!

Daarom heb ik besloten om mijn bewustwording weer terug te krijgen én dit met jullie te delen. Dagelijks ga ik op Instagram delen wat ik zoal eet op een dag. Ook ga ik op zoek naar een goede voedseltracker waarin ik bijhoud hoe gezond ik nou eigenlijk bezig ben. Éen keer per week op maandag zal ik een update plaatsen met alle hoogtepuntjes. Hoe ik dit ga vormgeven weet ik nog niet precies, want ik ga er een beetje vanuit dat jullie niet zitten te wachten op precieze eetschema’s per dag. Maar voor de mensen die dat wél leuk vinden ga ik op zoek naar een tracker die ik kan delen.

Tips en aanvullingen zijn natuurlijk heel erg welkom! (Weten jullie bijvoorbeeld een goede app voor mijn telefoon waarin ik precies aan kan geven wat ik zoal eet?)

Waarom deze uitdaging?

Ik denk dat er een heleboel positiefs uit deze uitdaging kan komen.

– Bewust met eten en vooral gezond eten bezig zijn

– Heel veel nieuwe recepten op Groentje Gezond! (deze had bovenaan moeten staan)

– Spoort me ook aan om weer frequenter artikelen te plaatsen

– Mezelf uitdagen om inspirerend en lekker te koken én gezond

Vandaag ben ik al vergeten om mijn zak worteltjes op de foto te zetten, maar ik heb wel een foto van mijn diner gisteren die ik vandaag als lunch ga eten. Éen keer in de week ga je dus een update zien van al mijn lekkere gezonde gerechten, maar misschien zijn ze niet allemaal even fotogeniek als deze 😉


Heb je nog ideeën voor een volgende uitdaging?

In oktober ga ik iets met afval, minder spullen doen maar in de maanden erna zou ik ook graag iets (soms groot, soms klein) willen doen om me in te specialiseren of op te richten. Laat het gerust weten in de comments.

Wist je dat je Groentje Gezond ook kan volgen op Facebook, Instagram en Twitter?

Misschien ook iets voor jou?

2 comments

Jenn 1 september 2016 - 14:45

Leuk, ik ben heel benieuwd! Als app op je telefoon vind ik my fitness pal heel fijn om alles bij te houden.

Reply
Voedingsdagboekje Sharetember week 1 - Groentje Gezond 5 september 2016 - 11:53

[…] alles in het kader van “bewust eten”. Wil je meer weten over deze challenge? Lees dan deze post nog eens […]

Reply

Geef een reactie