Sexy voelen in lingerie

by Anouk

Daar stond ik dan, bij een betere lingeriewinkel dan de standaard grote keten waar ik twee beha’s voor twaalf euro koop. Opeens leek het dat al mijn beha’s op hetzelfde moment besloten muiterij te plegen. De beugels prikten pijnlijk op plekken waar je niet pijnlijk geprikt wil worden. Dit leidde tot ongemakkelijke momenten op mijn werk (keihard AU roepen, terwijl je zonder dat iemand het ziet, je beha weer goed wil doen) dus ik besloot dat het tijd was om eens wat geld te besteden aan kwalitatief beter ondergoed. Of eigenlijk: lingerie.

Lingerie of ondergoed?

Zelf heb ik het altijd over ondergoed, iets wat je onder je kleding draagt en wat voor mij niet heel bijzonder hoeft te zijn. Lingerie zie ik vaak als: sexy, kant of zijde, luxe, maar ook kwalitatief wat beter dan ondergoed (wat ook van de Zeeman kan zijn en na een wasbeurt in de kreukels kan liggen). Kort gezegd: Lingerie is altijd ondergoed maar niet elke soort ondergoed is lingerie.

Anouk gaat op zoek

Met de tips van Leesvoer in mijn achterhoofd stond ik in de winkel om me heen te kijken. Super ongemakkelijk want normaal heb ik echt de meest saaie beha’s, meestal zwart en nu zag ik vooral de sexy varianten. Nou had ik wel eens gelezen dat Nederlandse vrouwen super saai zijn met hun ondergoed. Ondanks dat ik wel eens een bloemetjesmotief heb gehad, en zelfs een keer glow in the dark (Ik was zestien en niemand die het zag maar ik vond het geweldig), hoor ik ook wel bij de ‘saaie’ Nederlander. Dat ging ik eens even aanpakken! Ondanks dat er, net als toen ik zestien was, niemand is die me in mijn ondergoed ziet, (met uitzondering van mensen als ik me omkleed bij de sportschool) leek het me wel spannend om mooi ondergoed te dragen onder een mooie jurk. Ik doe best wel eens moeite om er leuk uit te zien, lippenstift op, bijpassende panty’s en schoenen, maar dan heb ik stiekem een onderbroek waar nog net geen gaten inzitten aan… Daarnaast leek het me echt een gevoel van girl power of body positivity om mezelf een mooi ondergoed te gunnen die goed (bij me) past.

In de winkel keek ik eerst naar de maten, voor mijn gevoel heb ik totaal geen standaard maat en de meeste beha’s zitten al snel te strak. Dan voel je je al snel dik, tenminste, dit had ik wel een beetje. Terwijl ik juist de laatste tijd best happy ben met mijn figuur! Ik heb het heel druk, dan kom ik meestal heel veel aan maar ik ben al meer dan een halfjaar helemaal stabiel in mijn gewicht. Natuurlijk zou ik graag wat kwijt willen, maar dat zit er even niet in op dit moment en dat heb ik helemaal geaccepteerd… althans dat dacht ik.

De perfecte beha

Uiteindelijk hielp de lieve vrouw van de winkel me zoeken naar mijn maat. Ik had een paar maten gepast en zij wist waar die maten zo ongeveer hingen. Heel uitgebreid ga ik niet vertellen wat ik heb gekocht, maar ik schrok redelijk wat vijf beha’s en bijpassende broekje kosten (want ja als je iets koopt wat blauw is, wil je daar ook een blauw broekje bij). Mijn maat is met de leeftijd (en gewichtsschommelingen) veranderd, daarom is het af en toe heel goed om eens te kijken wat je echte beha maat is, wat prettig zit. Met mijn nieuwe aankopen heb ik niet meer het gevoel dat een beha een soort gevangenis voor borsten is, maar een prettige ondersteuning, zoals het hoort.

Maar toen…

Hoewel ik dacht dat ik me heerlijk vrij en sexy zou voelen in mijn nieuwe lingerie, heb ik een potje staan huilen toen ik thuis alles ging passen. ‘Wie hou je nou voor de gek?’ dacht ik. ‘Dit ziet er niet uit, je loopt voor gek’.
In alle eerlijkheid schrok ik van mezelf, ik probeer vaak zo positief mogelijk te denken, ook al ben ik geen positief persoon. Ik dacht dat lingerie je mooier zou laten voelen, en ook al zat het helemaal goed, ik voelde me zo verdrietig.  Ook vond ik het heel gek, er zijn genoeg vrouwen die een ander figuur hebben dan ik (dikker of dunner, gespierder of niet) die ik geweldig sexy vind in lingerie! Helaas, in plaats van empowered voelde ik me helemaal niet mooi of goed genoeg.

De dag na de aankoop wilde ik eigenlijk al op de fiets stappen om terug naar de winkel te gaan. Toch heb ik dit niet gedaan. Als iets lekker zit, ook al is het luxer dan ik gewend ben, dan mag ik dat toch verdorie gewoon dragen? Ik ben het wel een zat om me niet goed genoeg te voelen! Ondanks dat ik nog even moet wennen, vind ik dat ik ook best mag leren om me sexy te voelen zonder het eerst van een ander te horen.

Voel jij je sexy in lingerie of komt bovenstaande verhaal je ook bekend voor?

De uitgelichte foto komt van Pixabay

Misschien ook iets voor jou?

10 comments

Mariëlle | Me-licious 14 juni 2017 - 09:08

Aaah meis! Ik denk dat iedere vrouw die periode wel gehad heeft. Soms heb ik een dag waarop ik gewoon ondergoed draag, simpel en makkelijk en andere dagen draag ik iets chiquers. Zo is het eigenlijk ook met mijn kleding. Ik was een paar jaar geleden helemaal into the black. maar gelukkig heb ik geleerd dat soms iets nieuws ook heel mooi kan zijn, maar vooral een kwestie van wennen is!

Reply
Lonneke 14 juni 2017 - 10:13

Ik herken mezelf deels wel. En vooral na de zwangerschap van mijn dochter kijk ik anders tegen mijn lichaam aan. Voel me helemaal niet meer sexy ook al heb ik mooie lingerie aan. Eerlijk ik heb een goot issue met mijn borsten die door de borstvoeding heel klein zijn, ik kijk er niet eens mee naar…. Toch moet ik en ook jij weer zorgen om ons goed genoeg te voelen en sexy!

Reply
Marielle 14 juni 2017 - 10:42

Ik draag tegenwoordig bijna alleen nog maar lingeriesetjes, voel me er sexy, vrouwelijk in en het geeft me meer zelfvertrouwen. Dat terwijl ik juist een wat stoerder, beetje tomboy, uiterlijk heb en mensen het juist niet van me verwachten.
En ja ik zie er ook niet uit zoals de meeste plaatjes van vrouwen in lingerie maar dat heb ik inmiddels naast me neergelegd. Lingerie is er niet voor niks in alle maten. Dat er veelal een prijskaartje aan hangt is het voor mij absoluut waard!
Hopelijk ga jij je er ook nog mooi en sexy in voelen want zo zal het je zeker ook staan!

Reply
cindy 14 juni 2017 - 11:26

Ik heb altijd lingerie of ondergoed gekocht lekker voor mezelf in alle kleuren van de regenboog. Wat een drama wanneer ik voedingsbeha’s moest kopen voor tijdens de borstvoeding. Alles is zo saai! Ik draag graag een mooi setje, dan voel ik me lekker in mijn vel. Behalve strings,…. die trend heb ik precies nooit echt goed gesnapt. Ik hoop dat je op een dag je wondermooi vind in Lingerie want je moet het bekijken als een verlengstuk van je persoonlijkheid waarmee je kan stralen. Alleen voor jouw, niet voor iemand anders. Powerwoman!

Reply
Blog & Beauty 14 juni 2017 - 11:37

Na de zwangerschap doe ik eigenlijk ook weinig aan mooie en sexy lingerie. Ook heb ik als meerdere lezers hier last van een veranderd lichaam na de zwangerschap. Mijn buikspieren zijn wat slapper en mijn borsten zijn niet meer zoals ze voorheen waren. Wel probeer ik me nog steeds mooi te voelen, al vind ik dat vaak wel moeilijk. Ik hoop voor zowel jou, en mij en alle andere vrouwen dat wij het gevoel weer terug krijgen om ons sexy te voelen.

Reply
Jascha 14 juni 2017 - 12:03

Ik draag vaak lingerie. Maar niet doorzichtig, het moet goed zitten (vraag een keer maatadvies) en niet altijd. Ik koop ook vaak twee slips bij één beha, of een string en een slip. Een slip moet niet knellen zodat je een ‘muffin top’ krijgt. Goede pasvorm is het belangrijkst, dan komt je figuur ook beter uit. En verder heeft ieder zijn smaak toch?

Reply
Zineb 14 juni 2017 - 12:29

Voor mij is het wel belangrijk dat lingerie en ondergoed goed zit dus ga ik sneller voor een fijn passend setje dan een sexy setje waar je, je niet in goed voelt.

Love always,

Zineb

Reply
Tania 14 juni 2017 - 13:01

Ik kan me helemaal vinden in jouw verhaal. Ik ben bijna 6 maand geleden bevallen en vind mijn buik zo lelijk. Ik zou me helemaal niet mooi vinden in mooi lingerie. Ik wil alles gewoon verstoppen

Reply
Goh, sexy termen zijn goed voor je bezoekersaantallen - Groentje Gezond 15 juni 2017 - 11:15

[…] toen ik het artikel schreef over sexy voelen in lingerie merkte ik dat er veel meer op geklikt werd dan op andere artikelen. Terwijl ik best vaak […]

Reply
Sarah Online 15 oktober 2017 - 18:51

Het gaat er gewoon om dat het super lekker zit. Dan voel je je lekker in je vel zitten en dat straal je dan ook uit. Je loopt toch niet in lingerie op straat. En mannen? Die zien je het liefst zonder lingerie.

Reply

Geef een reactie