Samenwoon woensdag: Pinterest wooninspiratie

by Anouk

Het mag gewoon gezegd worden: wij gaan samenwonen! Vriendlief en ik vertrekken vanaf onbekende datum (waarschijnlijk binnenkort meer info!) naar een nieuwbouwhuisje. Omdat ik meer ga bloggen én natuurlijk super enthousiast ben over onze nieuwe reis heb ik besloten hier een rubriek over te maken op de woensdag genaamd Samenwoon woensdag! Even twijfelde ik of dit wel bij de blog paste maar tja… Het is mijn blog én ik ben er super enthousiast over! Het duurt maar een paar weken én het heeft heel erg te maken met gelukkig zijn en goed in je vel zitten! Vandaag ga ik het hebben over Pinterest, maar eerst even wat achtergrondinformatie.

Bye Bye Utrecht!

Na bijna acht jaar is het voor mij tijd om dit stadje vaarwel te zeggen. Natuurlijk niet helemaal want ik blijf lesgeven in Utrecht. Toch ga ik Utrecht verlaten om mijn geluk verder uit te breiden in… Amsterdam! Ik had serieus nooit gedacht ooit in Amsterdam te (willen) wonen. Geboren in de Achterhoek, studeren in Zwolle, samenwonen in Utrecht (en alleen daar blijven) en dan nu op goed geluk weer verhuizen. En eerlijk? Ik heb er ontzettend veel zin in! Ondertussen heb ik een aantal hele leuke mensen leren kennen in Amsterdam. Mijn vriend komt er vandaan en ik voel me er al behoorlijk thuis! Utrecht is een prachtige stad, ik ben er graag, maar het was voor mij nooit echt de fijnste plek om te wonen. Jaren heb ik me er heel alleen gevoeld, de mensen waren afstandelijk en aansluiting vinden als werkende student vond ik lastig. Daarnaast woonde ik als werkende student onder een studentenhuis waar ik nadat mijn goede vriendinnen verhuisden niet echt aansluiting vond. Echt rust had ik niet in mijn huisje dus toen mijn relatie met mijn huidige vriend serieus begon te worden was ik vrijwel alleen nog maar bij hem, in Amsterdam.

Voorpret

Als je als starter samen gaat wonen is dat heeeeel anders dan als student (ga ik vanuit). Je weet wat meer wat je wil, hebt twee huizen samen te voegen en je hebt ook financieel iets meer te besteden om van het huisje echt een thuis te maken. Ondertussen hebben we al een paar keer de Ikea bezocht en andere woningwinkels (vooral veel vloerenboeren zoals vriendlief zaken met parket en laminaat enzo noemt). Het blijkt dat we (gelukkig) best eenzelfde visie hebben voor onze studio. De voorpret is al begonnen en we maken de hele tijd al grapjes over lampen die van ons echt wel weg mogen, versieringen bij woonwinkels die we totaal niet mooi vinden of wat prullaria die de een wil houden waarvan de ander stiekem hoopt dat het in de vuilnisbak beland (een ongelukje zit in een klein hoekje natuurlijk.
Een voorpret die mijn vriend en ik delen is Pinterest. Hoewel hij daar eerst niets van wilde weten stuurt hij mij nu zijn borden door met appjes als: “dat bureau is mooi!” of “die muur maar dan zonder die gordijnen is misschien een optie”. Super leuk! Daarom wilde ik vandaag mijn persoonlijke Pinterest ideeën met jullie delen. Hoewel ik Pinterest wel gebruikte om mijn en andere bloggers hun recepten op te slaan is dit hele wooninspiratie gebeuren nog nieuw dus hou vooral mijn Pinterest in de gaten voor updates!

Klein huis inspiratie


In dit bord heb ik allemaal inspiratie opgeslagen die past bij een klein huisje. We gaan in een studio van 42 vierkante meter wonen dus dat wordt krap wonen! We hebben allebei veel spullen dus dat wordt flink ont-spullen (Marie Kondo staat voor een andere Samenwoon Woensdag gepland). Belangrijk is dat we veel kastruimte krijgen zonder dat we veel ruimte moeten inleveren. Dit bord gebruik ik voor sfeer maar ook voor handige ideeën voor kleine ruimtes.


Na jarenlang tegen witte muren aangekeken te hebben wil ik KLEUR! Gelukkig vind mijn vriend dit ook heel erg leuk, volgens mij kwam hij zelfs op het idee van groen. We willen groen of groenblauw en (deels) gele gordijnen. Ik ben flink gaan zoeken op kleur inspiratie. Onze bank is bruin en ik heb gekeken wat er allemaal ook bij deze kleuren past. Veel houtkleuren bijvoorbeeld lijkt me leuk. Veel natuurlijk materiaal past er ook bij. (En mijn lievelingskleur GEEL)


 
We krijgen best wel een redelijk groot balkon en daar ben ik ook op gaan zoeken. Een fijne zithoek lijkt me lekker met een bank. Ook al heb ik geen groene vingers, ik wil écht veel planten of grote planten. Hier hebben we misschien nog wel een kastje voor. Opbergruimte voor kussens en dekens lijkt me ook handig.

Je kan je abboneren op deze borden om inspiratie op te doen of mee te kijken óf je kan je abboneren op mijn Pinterest om ook mijn motivational inspiratie en heerlijke recepten niet te missen.

Leuk weetje misschien, het Pinterest bord van mijn vriend bevat vooral schoonmaaktips en schoonmaakroosters… Hmmm, misschien probeert hij me wat duidelijk te maken?

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie