Salade van baby spinazie, vis, avocado en geitenkaas

by Anouk

20160419_191517_zps9bwcddpb

Voor een gezonde blog heb ik bizar weinig salades gemaakt hier! Foei, Anouk! Ik eet toch best geregeld een lekkere salade als maaltijd.
Vaak gooi ik gewoon random vanalles bij elkaar, dan smaakt het goed en dan ben ik weer blij. Ook vriendinnen vinden mijn salades vaak lekker, dus waarom deel ik ze niet? Geen idee, maar vandaag deel ik een lekkere salade die ik gisteren maakte. Binnen een kwartiertje staat deze op tafel, genoeg voor minimaal 2 tot 4 personen.

Salade van baby spinazie, vis, avocado en geitenkaas
 photo 20160419_190213_zpsyf9fzgbd.jpg

Ingrediënten

1 zak babyspinazie (of een andere slasoort die je lekker vindt)
1/2 komkommer
cherrytomaatjes (half bakje)
geitenkaas
4 stengels bleekselderij
bakje garnalen (150 gram)
zalmsnippers
pijnboompitten
1 avocado

Bereiding
Doe de babyspinazie of andere slasoort in een bak. (Ik doe meestal alle “droge” groenten eerst samen in een bak, dat hussel ik door elkaar en verdeel ik over de borden. Maar je kunt ook alles in de schaal doen, ziet er alleen minder mooi uit).
Snij de komkommer en bleekselderij in blokjes of reepjes, evenals de avocado. Voeg deze toe aan de bak of verdeel deze over borden. Voeg daarna garnalen en zalmsnippers toe.
Lekker is om de geitenkaas en de pijnboompitten eventjes in een pan te verwarmen, maar als je net zo hongerig bent als ik kun je deze ook gewoon koud toevoegen.

Je kunt deze salade afmaken door een beetje zout/peper en/of olijfolie toe te voegen. Of je kunt net als ik een romige dressing toevoegen.
 photo 20160419_190723_zpsa5odtaq2.jpg
Ingrediënten dressing
Voor 1 klein schaaltje dressing genoeg voor 2 personen
yoghurt
mayonaise
Italiaanse kruiden
knoflookpoeder
water
peper

Bereiding
Vul een klein schaaltje of bakje met (plantaardige) yoghurt.
Voeg 2 eetlepels mayonaise toe.
Voeg 1 eetlepel knoflook toe (of minder, maar ik hou van knoflook)
Het enige wat je nu nog hoeft te doen is kruiden toevoegen, zelf gebruik ik vaak een potje Italiaanse kruiden voor mijn dressings maar misschien wil je experimenteren met andere kruiden die je in je keukenkastje hebt staan. Alleen (verse) bieslook bijvoorbeeld!
Voeg als laatste een beetje peper toe, en een klein beetje water.
Het water verdunt de dressing zodat het niet te dik meer is.

Als je deze dressing als dip wil gebruiken voor groenten als je een film zit te kijken op de bank, moet je het water achterwege laten en dan krijg je zoiets:
 photo 20160419_191107_zpsf5ssrpgq.jpg

Wist je dat je Groentje Gezond ook kan volgen op Facebook, Instagram en Twitter?

Misschien ook iets voor jou?

1 comment

Jenn 21 april 2016 - 10:38

De salade sla ik even over, maar die dressing ga ik zeker een keer maken!

Reply

Geef een reactie