Salade met aardbei, spinazie en geitenkaas

by Anouk

Wat heb ik een spijt dat ik jarenlang heb beweerd dat ik geen zoete producten in salades of hartige gerechten lustte. Tegenwoordig eet ik abrikozen door de couscous of eet ik een salade met granaatappelpitjes. Toen ik in de supermarkt zag dat de aardbeien in de aanbieding waren stond ik twijfelachtig voor het schap. Ik had immers zin in een salade en ben weer helemaal op de ultra healthy tour, dus een bak aardbeien eten (met slagroom, oh lekker slagroom, en ijs en chocola!) leek me niet het meest slimme plan. Een salade stond op het menu, alleen welke wist ik nog niet.

Salade met aardbeien?

Nadat ik gewassen spinazie in mijn mandje had gedaan en geitenkaas had gepakt liep ik terug naar het reclameschap waar de aardbeien lagen. “Ik probeer het gewoon”, dacht ik. Ik heb vast wel eens recepten met aardbeien en sla voorbij zien komen, hield ik mezelf voor. Ik ging gewoon een salade maken met avocado, pijnboompitten, spinazie en geitenkaas, alleen in plaats van de altijd trouwe tomaat ging ik eens flirten met de rode sappige aardbeien.

Thuis aangekomen natuurlijk even op Google geneusd of ik niet de fout van mijn leven maakte, maar nee, er bestaan wel meer salades met aardbeien. Of die net zo lekker zijn als de salade die ik heb gemaakt durf ik natuurlijk niet te vertellen, maar wat was deze salade goddelijk!

Typisch een goed gelukt experiment

De laatste jaren probeer ik wel vaker gekke dingen, soms lukken ze en verschijnen ze hier op mijn blog, andere keren zijn het mislukkingen eerste klas en praat ik er nooit meer over. Dit recept was echt een gevalletje van: “HOLY SH*T WAAROM HEB IK DIT NIET EERDER BEDACHT?”

Misschien moet ik toch wat vaker op het internet naar gekke recepten surfen, dan hoef ik ze zelf niet te bedenken.

Het recept is voor 1 persoon en de ingrediënten zijn afhankelijk van hoeveel honger je hebt. Het is echt een beetje gokken want dit kan je makkelijk op gevoel maken. Ook iemand die nog geen ei kan bakken kan deze lekkere salade maken. 

Spinaziesalade met aardbeien, geitenkaas en pijnboompitten

Print dit recept
Porties: 1 persoon Voorbereiding:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 4-8 aardbeien (ligt een beetje aan de grootte, deze waren klein dus gebruikte ik er een stuk of 6)
  • 20 gr geitenkaas 40+
  • 2/3 koppen gewassen spinazie
  • 1 takje basilicum
  • balsamico dressing*
  • 1 el honing*

Bereiding

Dit gerecht kan je makkelijk per bord opmaken. Als je dit in een grote kom zou maken dan wordt alles rood door de sappige aardbeien en ziet het er al een stuk minder mooi uit.

Leg per bord ongeveer twee tot drie koppen/handjes vol spinazie.

Snij de aardbeien in plakjes en leg deze over de spinazie.

Verkruimel de geitenkaas en verdeel deze over het bord.

Snij of knip de basilicum fijn en strooi dit over de salade.

Dan zijn er drie opties:

  1. Meng een eetlepel honing met gewone balsamico. Dit maakt het een beetje zoeter en maakt de dressing iets dikker
  2. gebruik crema balsamico, hier zitten wel toevoegingen in maar is hetzelfde idee als de balsamico met honing
  3. gebruik gewoon balsamico zonder honing of toevoegingen. Dit maakt je gerecht wat frisser en zuurder, vooral handig als de aardbeien op en top zoet zijn.

Doe de dressing over je salade en maak af met pijnboompitten.

Eet smakelijk!

 

 

 

Extra

Ik zou ZEKER avocado toevoegen als je meer vulling en vetten wil in je gerecht. Dat is mijn ultieme aanrader maar helaas, mijn avocado was niet rijp en ze waren uitverkocht toen ik dit recept maakte.

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie