Eigenlijk wilde ik dit recept maken voor in de slowcooker maar ik was daar veel te laat mee (mom life). Daar werd het een gewone ovenschotel maar ik denk dat je ook alles heel kort even kan fruiten in de pan en dan in de slowcooker kan doen. Als ovenschotel is het ook heerlijk daarom staat dit romige recept nu op Groentje Gezond.


Ingrediënten
- Halve kilo zoete aardappelen
- 2 rode uien
- 200 gr spinazie
- 2 blikken tonijn
- Feta kaas of andere geitenkaas
- 1 bakje Boursin cuisine
- Olie om in te bakken
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Gebruik een hapjespan of grote koekenpan waar een deksel op past.
Snij de ui doormidden en dan in ringen en fruit ze in een koekenpan of hapjespan. Voeg hierna de spinazie toe en laat deze slinken.
Schil de zoete aardappel en snij deze in kleine blokjes. Hoe kleiner de blokjes hoe sneller je schotel straks gaar is.
Bak de zoete aardappel kort mee met de rest.
Voeg als laatste de Boursin cuisine (kookroom met verse kruiden kan ook) toe en zet hem even op laag vuur. Doe de deksel op de pan en laat vijf tot tien minuten borrelen. Wel af en toe roeren om aanbranden te voorkomen. Voor extra romige aardappelen kun je een scheutje (plantaardige) melk toevoegen.
Doe alles in een grote ovenschaal en voeg als laatste de Feta toe. Je kan ook een andere geitenkaas over de schotel verkruimelen.
De schotel moet zo'n 15-20 minuten op 200 graden in de oven.
Eet smakelijk!
Extra
Tip: pijnboompitten even kort roosteren en voor het serveren over de schotel strooien. Lekker!
De laatste tijd had ik niet zo veel zin om uitgebreid te koken. Mijn eetlust is weg en ik grijp dan snel naar safe foods die me een beetje de dag door slepen (meestal brood) mijn man eet dan iets lekker vers en zelfgemaakt maar ik krijg het gewoon niet weg. Sinds onze dochter ook begint met eten, sta ik weer vaker in de keuken. Opeens krijg ik dan ook weer zin om dingen te proberen. Eigenlijk wilde ik deze ovenschotel maken maar toen vond ik nog allemaal dingen in de kast om op te maken. Het werd dus een geheel nieuwe schotel die eigenlijk lekkerder is dan de eerste versie!

Wat ik fijn vind aan ovenschotels is dat je het voorwerk kan doen, bijvoorbeeld de avond voor een drukke dag. Het enige wat je daarna doet is een knop indrukken op de oven en binnen twintig minuten staat je eten op tafel. Natuurlijk bestaat er ook zoiets als een magnetron maar persoonlijk ben ik daar geen fan van.
De volgende keer maak ik deze schotel in onze slowcooker. Ik denk dat ik dan een extra scheutje melk toevoeg omdat een slowcooker meer vocht nodig heeft.
Dit recept is denk ik erg lekker met een frisse komkommersalade of komkommermix met tomaat en koriander.