Groentje Gezond
  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

Groentje Gezond

  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
BlogsHoofdgerechtenRecepten

Romige ovenschotel met zoete aardappel

written by Anouk 3 maart 2023

Eigenlijk wilde ik dit recept maken voor in de slowcooker maar ik was daar veel te laat mee (mom life). Daar werd het een gewone ovenschotel maar ik denk dat je ook alles heel kort even kan fruiten in de pan en dan in de slowcooker kan doen. Als ovenschotel is het ook heerlijk daarom staat dit romige recept nu op Groentje Gezond.

Romige ovenschotel zoete aardappel

Print dit recept
Porties: 2-3 personen Voorbereiding: 15 minuten Tijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • Halve kilo zoete aardappelen
  • 2 rode uien
  • 200 gr spinazie
  • 2 blikken tonijn
  • Feta kaas of andere geitenkaas
  • 1 bakje Boursin cuisine
  • Olie om in te bakken

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Gebruik een hapjespan of grote koekenpan waar een deksel op past.

Snij de ui doormidden en dan in ringen en fruit ze in een koekenpan of hapjespan. Voeg hierna de spinazie toe en laat deze slinken.

Schil de zoete aardappel en snij deze in kleine blokjes. Hoe kleiner de blokjes hoe sneller je schotel straks gaar is. 

Bak de zoete aardappel kort mee met de rest. 

Voeg als laatste de Boursin cuisine (kookroom met verse kruiden kan ook) toe en zet hem even op laag vuur. Doe de deksel op de pan en laat vijf tot tien minuten borrelen. Wel af en toe roeren om aanbranden te voorkomen. Voor extra romige aardappelen kun je een scheutje (plantaardige) melk toevoegen. 

Doe alles in een grote ovenschaal en voeg als laatste de Feta toe. Je kan ook een andere geitenkaas over de schotel verkruimelen.

De schotel moet zo’n 15-20 minuten op 200 graden in de oven. 

Eet smakelijk! 

Romige ovenschotel met zoete aardappel was last modified: maart 3rd, 2023 by Anouk

Extra

Tip: pijnboompitten even kort roosteren en voor het serveren over de schotel strooien. Lekker!

De laatste tijd had ik niet zo veel zin om uitgebreid te koken. Mijn eetlust is weg en ik grijp dan snel naar safe foods die me een beetje de dag door slepen (meestal brood) mijn man eet dan iets lekker vers en zelfgemaakt maar ik krijg het gewoon niet weg. Sinds onze dochter ook begint met eten, sta ik weer vaker in de keuken. Opeens krijg ik dan ook weer zin om dingen te proberen. Eigenlijk wilde ik deze ovenschotel maken maar toen vond ik nog allemaal dingen in de kast om op te maken. Het werd dus een geheel nieuwe schotel die eigenlijk lekkerder is dan de eerste versie!

Wat ik fijn vind aan ovenschotels is dat je het voorwerk kan doen, bijvoorbeeld de avond voor een drukke dag. Het enige wat je daarna doet is een knop indrukken op de oven en binnen twintig minuten staat je eten op tafel. Natuurlijk bestaat er ook zoiets als een magnetron maar persoonlijk ben ik daar geen fan van.

De volgende keer maak ik deze schotel in onze slowcooker. Ik denk dat ik dan een extra scheutje melk toevoeg omdat een slowcooker meer vocht nodig heeft.

Dit recept is denk ik erg lekker met een frisse komkommersalade of komkommermix met tomaat en koriander.

Romige ovenschotel met zoete aardappel was last modified: maart 3rd, 2023 by Anouk
Gezondlekkermakkelijkovenschotelreceptromigspinazietonijnzelf makenzoete aardappel
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Anouk

Kauwen op een blaadje sla de enige manier van gezond leven? Nee, daar geloof ik niet zo in. Je kan op zo veel manieren met gezondheid bezig zijn en op Groentje Gezond probeer ik zoveel mogelijk informatie, ervaring en verhalen te delen.

previous post
Wasbare luiers
next post
Even voorstellen! Een update na 9 jaar

Misschien ook iets voor jou?

De illusie van het perfecte Instagram plaatje

1 juni 2017

Website werk (:

28 december 2014

Help! Ik heb PDS

1 maart 2020

Allemaal leuke nieuwtjes!

22 september 2014

Noem me dik, noem me lelijk, maar...

13 juni 2018

6 Must see documentaires 2016

24 november 2016

Spinaziewraps met broccoli

26 mei 2014

Receptenruil: Zalmburgers van Kiwi&Zo

7 november 2016

Heel Nederland in de ban van glurende...

9 mei 2018

Choco ontbijtje

17 januari 2014

Leave a Comment Cancel Reply

Over mij

Over mij

Hi, ik ben Anouk en ik schrijf graag, over van alles en nog wat eigenlijk. Groentje Gezond startte als informatieve website, maar al snel begon ik ook persoonlijke artikelen te schrijven. Thema's die je hier vaak tegen zult komen zijn: - gezondheid - (lekker) eten - beweging - informatie - persoonlijke artikelen - positive mindset - lifestyle - recensies - Maar misschien ook nog wel meer. Kijk gerust eens rond, en als je vragen of suggesties hebt dan hoor ik dat heel graag!

Social Media

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Zoeken op de webiste

Partnerprogramma Bol.com

Instagram

groentjegezond

🇳🇱
🍏 Gezondheidsblogger sinds 2004
🥗 Recepten
💃Love yourself
😍 Hoepelen
❤️ Groentje Geluk
👇 blog

Anouk  | Groentje Gezond
Al bijna acht maanden, wat gaat het snel! Zo gek! Al bijna acht maanden, wat gaat het snel! Zo gek! Je bent langer hier dan dat je in mijn buik hebt gezeten. Al 36 weken ben je op de wereld en vandaag zat je in een lunchroom op schoot zonder enige ondersteuning. Elke keer is er weer een nieuwe mijlpaal en ik ben zo benieuwd naar de volgende, terwijl ik bij alles denk: niet te snel! De newborn fase was al zo snel voorbij, het eerste halfjaar vloog en nu gaan we stilletjes naar het eerste jaar. Voor we het weten loop je rond. Ik geniet van elk moment (zelfs de tandjes) maar zou soms ook de tijd even stil willen zetten.
Met of zonder bril? Vroeger droeg ik wel eens len Met of zonder bril?

Vroeger droeg ik wel eens lenzen, maar als student vergat ik ze vaak uit te doen. Of sliep ik weer eens op een feestje en deed ik ze in een glas met water. Al met al was ik niet zo lief voor mijn ogen dus besloot ik fulltime een bril te dragen. Geen gedoe, alleen met regen of kou soms wat onhandig. Vaak vond ik foto's of selfies nog wel mooier zonder bril. Toch hoort de bril helemaal bij mij. Volgens mij wil ik al minimaal een jaar een nieuwe maar helaas, door de zwangerschapshormonen was dat niet aan te raden en met borstvoeding eigenlijk ook niet. Balen want mijn brillen (heb er twee) zijn wel een beetje op.

Ben jij meer van de bril, lenzen, of heb jij gewoon goede ogen? Ben wel benieuwd!

#bril #glasses #shorthair #ginger #pixiecut
Ben jij team koken of team bakken? Ik sta wel graa Ben jij team koken of team bakken? Ik sta wel graag in de keuken. Lekker avondeten maken voor een groep mensen. Vroeger bakte ik ook wel graag een taart. Tegenwoordig bak ik er maar weinig van, hopelijk straks als onze baby wat groter is weer lekker koekjes bakken en dat soort dingen. Deze vegan abrikozencake was een beeeeetje donker geworden aan de randjes maar wel erg lekker. Recept staat in de highlights.

Ben jij meer van het bakken of het koken?

#recipe #vegan #cake #recept #gezond #lekkersnoepen #traktatie
Baby gezond - jong geleerd... Of ze echt zo verzo Baby gezond - jong geleerd...

Of ze echt zo verzot is op bleekselderij is nog even afwachten. Maar het kreukelige plastic vindt ze in ieder geweldig. Bij alles wat ons meisje eet kijk ik even in de app van @solidstarts of ze het mag hebben en op welke manier ik het beste kan aanbieden. Bleekselderij moet je bijvoorbeeld eerst koken. Nou wokken wij hem vanavond door de rijst maar voor de mini kook ik dan een stengel om eens te proberen. Als we wat later eten heb ik wat gekookte en gepureerde groente in de vriezer wat ze zelf eet met een lepeltje. Of ik geef een stukje fruit of brood. Zo eet ze steeds meer mee al blijft hier borstvoeding tot 1 jaar de hoofdvoeding.

#rapley #kleintjes #baby #cute #cutebaby #blw #babyledweaning
Dit is het meest succesvolle recept van Groentje G Dit is het meest succesvolle recept van Groentje Gezond aller tijden. Maar liefst 286. 000 keer bekeken. Het recept stamt uit 2015 maar nog steeds vinden zo'n 3000 tot 5000 mensen het recept per maand 😱 En hij heeft nooit op Insta gestaan dus ik dacht: laat ik daar even verandering in brengen. Het recept is niet vega maar tegenwoordig zijn er hele lekkere vegetarischd spekjes op de markt. De vegan spekjes van de AH zijn mijn persoonlijke favoriet. Enjoy dit oudje! Na bijna 8 jaar nog steeds de moeite waard en het valt me mee hoe "erg" de foto is.

#recipe #nomnom #food #foodporn
💛 Iedereen die zegt dat het zo snel gaat heeft 💛 Iedereen die zegt dat het zo snel gaat heeft gelijk. Voor mijn gevoel was je gisteren nog een new born, nu zit je rechtop en ben je aan het brabbelen en giechelen. Elke nieuwe stap is een mijlpaal en dat maakt ons zo blij. Rustig aan meisje je hebt alle tijd om de wereld op jouw tempo te ontdekken.
Meer laden… Volgen op Instagram

Pinterest

@Groentjegezond
Topblogs
Follow on Bloglovin
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

@2020 Groentje Gezond Alle content van deze website behoort toe aan Groentje Gezond


Back To Top