Review: wasbare wattenschijfjes van Beloved Fairy

by Anouk

Als je me een beetje kent weet je misschien wel dat ik het leuk vind om me af en toe eens lekker op te maken. Felrode lippenstift, dikke eyeliner, het is een trekje dat ik van mijn gothic periode zo’n 15 jaar geleden heb overgehouden. Alleen een goede manier van mijn gezicht reinigen had ik nog niet gevonden. Mijn huid is super gevoelig dus van bijvoorbeeld reinigingsmelk krijg ik rode vlekken. Wat is dan een goed alternatief? Door alleen te wassen met water gaat mijn make-up er echt niet van af. Wat wel helpt? Wasbare wattenschijfjes!

Beloved Fairy vroeg mij via Instagram of ik haar nieuwe lijn met wasbare wattenschijfjes wilde proberen. Yes, Please! Deze duurzame wattenschijfjes heb ik dus gekregen (en als je doorscrolt naar beneden kun je lezen hoe jij ze ook kan winnen! (actie t/m 12 april 2020)

Waarom kiezen voor duurzaam?

Dat deze wattenschijfjes fijn zijn voor mijn gevoelige huid is mooi meegenomen, maar hoe zit het met duurzaamheid? Een pak wattenschijfjes kost niet zo veel maar wat dacht je van:

 • na een keer gebruiken gooi je al 1 of meer wattenschijfjes weg, zonde! (ik gebruikte er soms wel 4 per keer)
 • wattenschijfjes zijn altijd verpakt in plastic
 • wasbare wattenschijfjes kunnen gewoon mee in de was (wel even in een bh zakje doen)
 • wasbare gaan mee tot ze helemaal versleten zijn
 • wattenschijfjes zijn van die makkelijk te vervangen zijn door een duurzame variant

Beloved Fairy

Rianne van Beloved Fairy ken ik al heel lang, zeg maar gerust 15 jaar. Ze maakt met zo veel liefde baby- en kinderkleding maar ook bijvoorbeeld wasbare luiers. Zelf heb ik geen kinderen maar ik vind wat ze maakt oprecht heel erg mooi. Alles wat ze maakt is duurzaam en verantwoord. Wat dacht je van wasbare billendoekjes? Ook maakt ze mondkapjes. Al met al even een grote shoutout naar een net startende ondernemer die haar leven inricht op duurzaamheid en dit graag met anderen wil delen.

Hoe werkt het voor mij?

Persoonlijk vind ik de wasbare wattenschijfjes een uitkomst, geen producten meer op mijn huid maar zacht bamboekatoenfleece. Door de textuur is je make-up met alleen een beetje water van je gezicht af. Daarnaast vind ik het fijn om mijn gezicht er ’s avonds van al het vuil van te ontdoen. Om het echt te testen door ik in de make-up en haalde ik alleen met een wasbaar wattenschijfje en wat water moeiteloos de make-up eraf. Easy!

Muziek van de video:

Cheery Monday by Kevin MacLeod
Link: https://incompetech.filmmusic.io/song/3495-cheery-monday
License: http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/

Ga ik ze vaker gebruiken?

Ja! Ik vind het super handig dat ik alleen maar water nodig heb om mijn make-up te verwijderen. Daarnaast voelt het lekker schoon om ’s avonds mijn gezicht te wassen met zo’n wattenschijfje in plaats van een washandje. Ik doe ze gewoon bij de gekleurde was in een bh-zakje maar je kan ze ook handmatig wassen. Ik gooi alles in de droger maar beter kan je ze even in de lucht laten opdrogen dan blijven ze langer mooi.

Winactie!

Wil jij ook graag een setje van 12 wasbare wattenschijfjes winnen inclusief een handig bewaarzakje? Dat kan! Lees onder de foto’s de voorwaarden

Voorwaarden:

 • Vol Groentje Gezond en Beloved Fairy op Instagram
 • Vertel onder dit bericht welke set jij zou willen winnen (roze of geel)
 • Of vertel op mijn video op Instagram of Facebook welke set jij zou willen winnen (roze of geel).
 • Elke poging telt voor 1 keer, dus je hebt 3 keer kans om te winnen als je overal meedoet.
 • Delen mag!
 • De winnaar wordt geloot.
 • Je krijgt 13 april bericht als je gewonnen hebt via mail, Facebook of Instagram.

Alleen geldig voor deelnemers in Nederland en België

De wasbare wattenschijfjes worden vandaag gelanceerd op Beloved Fairy.nl

Misschien ook iets voor jou?

12 comments

Nicole Kuiper 6 april 2020 - 08:38

Je schrijft altijd erg leuk Anouk. Aansprekende artikelen, zo knap hoe je dat iedere keer weer weet te doen.
Deze wattenschijfjes lijken me heel handig, ik heb ook zo’n gevoelige huid. En verspilling is ook niet aan mij besteed dus ook hier zou ik graag mee doen aan de winactie voor de roze set.
Bedankt voor de leuke winactie!

Reply
Nathalie 6 april 2020 - 08:46

Jaaa! Ik wil ze al heel lang proberen, dus dit is het moment! Ik zou gaan voor roze 💕🌸

Reply
Nathalie 6 april 2020 - 08:48

Jaaa! Ik wil deze al zo lang proberen! Ik zou gaan voor roze ^^

Reply
Lisanne 6 april 2020 - 09:02

Ik doe graag mee voor de gele set. Ik heb ook zulke gevoelige ogen. Reinigingsproducten kan ik wel tegen (goed merk, Estee Lauder, clinique, biotherm ofzo) maar de schijfjes zijn snel te hard voor mijn ogen. Ik heb zelf wasbare wattenschijfjes gemaakt maar die zijn voor mijn ogen helaas ook te hard, dus die gebruik ik volg mijn gezicht. Deze zien er zo lekker zacht uit!

Reply
Iris 6 april 2020 - 09:51

Wat een leuke winactie zeg! Ik wil al een tijdje wasbare wattenschijfjes uitproberen dus misschien is dit mijn kans! Als ik win is de roze set favoriet! Fingers crossed 🤞

Reply
Naomi 6 april 2020 - 12:11

Een duurzame wereld begint bij jezelf! Tof Anouk dat dit thema ook bij jou onder de aandacht komt! Love it!
Het lijkt mij tof om de gele set te winnen, erg toffe kleur en gaaf design! Good luck iedereen! 😀

Reply
Melissa 6 april 2020 - 17:11

Wat een leuke winacties! Ik zou graag de gele set willen winnen 😃. Perfect voor de dagelijkse reiniging van mijn huid.

Reply
Anita H. 7 april 2020 - 00:38

Ik wil graag een setje rode wattenschijfjes winnen!

Reply
Marian B 9 april 2020 - 11:34

Dat zou ik wel eens willen proberen. Je gebruikt er inderdaad wel een aantal en dan gooi je ze weg. Ik doe graag mee voor het roze setje.

Reply
Kim Verhoeven 10 april 2020 - 11:17

Super leuk dit!! En mega handig!! Ik doe graag mee!! Ik ga voor het roze setje! Alhoewel de gele is ook heel leuk!!! Eigenlijk kan ik niet kiezen haha

Reply
Elisa 10 april 2020 - 14:02

Wat super leuk dat je degene ook al jaren kent die deze producten maakt! Ze zien er erg leuk uit, ze zouden ook ideaal zijn voor mijn gevoelige gezicht. Ik ben team roze 😄 geel is ook leuk, maar heb roze handdoeken.

Reply
Elisa a.k.a. Flitter Fever 10 april 2020 - 20:26

Tof!! Ik zou de roze graag winnen 🤩

Reply

Geef een reactie