Review: (Self)Love on top!

by Anouk

In zeven dagen de basis leggen voor een positiever zelfbeeld en meer zelfvertrouwen? Rosanne Woudstra (coach, maatschappelijk werker) denkt dat dit kan! Naast haar aanbod van coaching en cursussen schrijft Rosanne ook de blog Life by Rosie. Snel terug naar het e-book, (Self)Love on top, want als jullie mij een beetje kennen ben ik gek op zelfhulpboeken. Nou is het ene boek het andere niet daarom was ik super benieuwd naar deze. Liefde voor jezelf is een thema dat voor mij persoonlijk, maar ook voor anderen zó belangrijk is (of in ieder geval belangrijk zou moeten zijn). Jezelf elke dag in de ogen kunnen kijken, met een glimlach, dat is wat ik wil! Daarom vandaag mijn review van dit e-book.

Dit boek is mij aangeboden door Rosanne Woudstra, wat betekent dat dit een gesponsord artikel is (meer info onderaan dit artikel)

(Self)Love on top

Het boek bestaat uit zeven stappen. Ben je niet zo’n lezer? Geen probleem! Alles is duidelijk, makkelijk en kort uitgelegd. Het grootste gedeelte van dit boek ga je namelijk helemaal zelf doen. Door middel van opdrachten maak je een ontdekkingsreis door je gedachten. Anders in dit boek dan in andere zelfhulpboeken is dat het vooral heel praktisch is. Geen 50 pagina’s doorspitten voordat je tot de kern komt, nee. “Zo zit het, nu gaan we het meteen in praktijk brengen!”

De vormgeving is rustig, veel groen en wit, met soms een citaat dat op een oefening slaat. Door de opmaak krijg je vanzelf al een beetje rust en lukt het (mij in ieder geval) om rustig de oefeningen te maken zonder afleiding of drukte. Daarnaast is het boek ook goed te doen omdat het 35 pagina’s telt. Voor mensen die soms moeite hebben met iets afmaken is dit formaat en de lengte van de opdrachten (7 dagen) ook heel goed te doen.

Perfect begin om je gedachten beter te leren kennen

Veel wat in het boek voorkomt is mij al wel een beetje bekend doordat ik meerdere keren therapie heb gehad (in verschillende gradaties) maar dit neemt niet weg dat dit boek voor mij een perfecte stok achter de deur is. Daarnaast kun je altijd even teruglezen hoe iets ook al weer werkt, want Rosanne zegt ook: het is vooral veel oefenen! Het boek doet me vooral heel erg denken aan cognitieve gedragstherapie maar in plaats van een therapeut heb je nu dit werkboek.
Dit boek is denk ik zowel geschikt voor mensen die geïnteresseerd zijn in hun eigen gedachten en willen werken aan hun eigenwaarde, maar ook voor mensen die een stap naar therapie nog wat vroeg vinden of die willen bijhouden wat ze al eens geleerd hebben. Wat ik ergens wel leuk vind is dat ik veel herken, zoals ik al zei door voorgaande therapieën en daardoor ook weet dat bepaalde zaken heel goed kunnen werken. Daarom ben ik echt enthousiast over dit boek, want of je nu wel of niet een psycholoog of maatschappelijk werker nodig hebt, dit komt best dicht in de buurt. Persoonlijk had ik dit boek zeker kunnen gebruiken toen ik aan het begin stond van een heftige burn-out en moest wachten op de juiste hulpverlening, daarom kan ik het zeker aanraden.

Self(Love) tip

Naast een nogal lovende reactie op dit e-book heb ik nog wel een tip (want bij elke top hoort een tip vind ik). Ik had dit boek graag gezien als boek dat je vast kan houden in plaats van een e-book. Een soort schrift/softcover boek waar je dus echt in kan schrijven lijkt mij heel erg fijn. Nou zijn digitale boeken goed voor het milieu dus meestal vind ik ze fijn, dit boek had van mij echt ook fysiek mogen zijn. Nu schrijf ik alles in een schrift, wat ook prettig is, maar mocht Rosanne dit boek ooit fysiek uitgeven dan zou dat in ieder geval voor mij persoonlijk heel wenselijk zijn.

Groentje Gezond werkt soms samen, deze zogeheten gesponsorde posts zijn soms een gratis artikel zoals dit e-book, soms een bedrag waardoor ik geen eigen inkomsten in mijn website hoef te stoppen. Meer weten over gesponsorde content? Kijk even naar mijn disclaimer.

(Self)Love on top! Door Rosanne Woudstra is te koop in haar webshop

Zou zo’n boek iets voor jou kunnen zijn?

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie