Review: Eet jezelf mooi, slank & gelukkig

by Anouk

Wist je dat mensen die heel veel eten, maar voeding met weinig voedingsstoffen eten, ondanks hun gewicht best wel eens ondervoed kunnen zijn?

20150311_091427

Eet jezelf mooi, slank en gelukkig, dat klinkt toch fantastisch? Ik ben al heel erg gelukkig, maar mooi en slank, ja dat wil ik wel worden hoor! Daarom vond ik het ook heel leuk dat dit boek ter recensie bij mij op de deurmat lag.

Het basisboek

Dit is boek 2.0, vijf jaar geleden kwam Eet jezelf mooi, slank & gelukkig en Amber Albarda vond het na die tijd wel handig om het boek eens helemaal te voorzien van de nieuwste updates. Het boek is herzien en daarom iets dikker. Verder kun je gratis als je het boek aanschaft naar de ‘Better’Beurs in mei.
Het boek is zeer theoretisch, het gaat echt over wat voeding nou precies met jouw lichaam doet en hoe je optimaal gebruik kan maken van goede gezonde voeding om je goed te voelen.

20150312_124517

Zoals ik bovenaan al zei: Wist je dat mensen die heel veel eten, met overgewicht, misschien juist wel ondervoed zijn? Daar heb ik nooit zo over nagedacht maar Amber Albarda legt het in dit boek uit:
Je lichaam is geprogrammeerd om voedingsstoffen binnen te krijgen. Als je een wit broodje chocoladehagel eet (voorbeeld van mij) dan kan krijgt je lichaam nauwelijks voedingsstoffen binnen. Maar toch moet je lichaam voedingstoffen hebben om te werken, waardoor je lichaam de voedingstoffen uit zichzelf moet halen. Dus slechte voeding zorgt ervoor dat je lichaam voedingstoffen uit jezelf gaat halen. Stel: je krijgt veel te weinig calcium binnen, dan is de kans groot dat je lichaam dit uit zichzelf moet halen waardoor je poreuze botten (botontkalking) kan krijgen.

Zo staat dit hele boek niet alleen vol met informatie, maar ook met voorbeelden die ervoor zorgen dat het herkenbaar wordt.

20150312_120120

Lekker lezen
Dit boek is met zijn 255 pagina’s niet echt een slanke den, maar het leest echt als een sneltrein. Veel informatie weet je wel, ik tenminste wel met alle gezondheidblogs om me heen. Maar Het gaat dieper dan: eet niet teveel, beweeg wat meer, drink genoeg water etc. Het legt uit waarom je ergens voor kan kiezen, wat de effecten zijn. Bij alles wat er wordt gezegd gaat Albarda uit van een positief effect waardoor je denkt: goh, dat wil ik eigenlijk ook wel! En door de positiviteit lijkt het ook niet moeilijk.
Albarda gaat uit van een aantal ‘geboden’ zoals je hierboven op het plaatje kunt zien. De meeste lijken me heel logisch. De uitvoering ervan is voor veel mensen minder makkelijk dan: goh ik ga alcohol vermijden. Daarom verwoord Albarda precies wáárom ze dit als gebod heeft, en wáárom het handiger is om bijvoorbeeld tarwe wat vaker te laten staan. Persoonlijk vind ik ook dat het boek super leuk geschreven is. Het zit vol met grappige zinnen en woordspelingen (zoals: … dat is alsof je een Stradivarius bespeeld met een hooivork…) maar dan echt continu. Het leest lekker weg, je leert er ook wat van én stiekem motiveren de ‘verhalen uit de praktijk’ me enorm om nog beter na te denken over voeding.

Word je na het lezen van dit boek écht mooi, slank & gelukkig? Ik denk dat als je goed nadenkt over voeding, je gezonde verstand gebruikt en vooral geniet je een heel eind komt. Maar slank, mooi en gelukkig zijn gaat (denk ik) niet alleen over wat je op je bord hebt liggen. Toch vind ik dit boek een aanrader om in huis te hebben, gewoon omdat op een heerlijke manier wordt uitgelegd hoe voeding werkt en wat het met je doet. En hoe je het vóór je kunt laten werken in plaats van tegen je.

Ik heb een paar boeken van Amber Albarda voor jullie op een rijtje gezet. Mocht je onderstaande linkjes niet kunnen zien dan ligt dat waarschijnlijk aan je adblocker. Door een boek (of iets anders) te bestellen via een van mijn linkjes help je mij de kosten uit de website te halen.

Hier kun je o.a. het boek Eet jezelf mooi, slank & gelukkig bestellen, of klik op onderstaande linkjes.

[bol_product_links block_id=”bol_5501781b72893_selected-products” products=”9200000026532949,9200000022091686,9200000009850611,1001004010938647″ name=”eet jezelg gezond” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Dit boek heb ik opgestuurd gekregen door een uitgeverij, waardoor het een gesponsord artikel is. Meer weten over gesponsorde artikelen? Lees mijn disclaimer.

Misschien ook iets voor jou?

3 comments

Cherry (KickstartYourHealth) 12 maart 2015 - 14:53

Lijkt me een leerzaam en interessant boek. Ik herken me volledig in de 10 geboden! Leuke review, bedankt voor het delen 🙂 Liefs

Reply
Anouk Vriezen 17 maart 2015 - 08:46

Dankjewel voor je leuke reactie! Ik herken me ook echt in de geboden maar zowiezo vind im het een heel prettig boek.

Reply
Slank in een paar weken? Het kan! - Groentje Gezond 14 juni 2016 - 09:25

[…] is met mental coaching, je steunt elkaar dus en geeft tips.// Over dit boek heb ik al eens een review geschreven dus kijk gerust even naar mijn (positieve) mening over dit boek.// Lekkere recepten, […]

Reply

Geef een reactie