Review: detoxen met Uzuma

by Anouk

Detoxen, de één vindt het klinklare onzin, de ander doet één keer in de zoveel tijd. Zelf detox ik een of twee keer per jaar. Niet omdat ik denk dat mijn lichaam zichzelf niet kan reinigen, maar vooral voor een mentale boost. Daarnaast voel ik me op detox dagen altijd zeer energiek, gezond en goed. Vorige week mocht ik de raw detox juices van Uzuma proberen.

detox-kuur

Uzuma

Vorige week stond er een grote doos op mij te wachten met daarin 21 bevroren sapjes van Uzuma. Deze sapjes werden gratis bij me thuis afgeleverd en stonden al een paar uur op mij te wachten (ik moest die dag werken) maar meer dan de helft van de sapjes was nog bevroren en de andere helft was nog goed koud. Op alle sapjes stond de datum (gebruiken voor 10 oktober) en ik heb ze meteen in mijn koelkast gezet. De volgende dag wilde ik namelijk meteen beginnen want ik was wel toe aan een detox! Daarover later meer.

Uzuma heeft vier programma’s die je kunt volgen.

– Slim voor mensen die snel willen afvallen

– Steady om op gewicht te blijven 

– Fit een gezonde aanvulling op je huidige eetpatroon

– Detox om je lichaam en geest te resetten

Daarnaast hebben ze ook een proefpakket dat je kunt bestellen. 

Nadat ik alle programma’s online had bekeken heb ik besloten om weer eens te detoxen. Meestal doe ik dit in januari voor een gezonde start van het nieuwe jaar, om me mentaal en fysiek weer even op te laden. Maar in het kader van bewustzijn vond ik het ook heel lekker om dit een keer in het midden van het jaar te doen.

Het detox programma

Het programma dat ik volgde bestond uit elke dag 7 sapjes, die je zo’n twee uur na elkaar moet drinken. Daarnaast is het belangrijk dat je elke dag minimaal 2,5 liter water drinkt. Voor elke dag dat je het schema volgt was er een schema van inname. Deze kuur kun je net als ik drie dagen volgen, of meer. Maar niet meer dan 28 dagen.

schema_nl_detox

Elk flesje Uzuma juice is vers geperst in een slowjuicer, zonder toegevoegde conserveringsmiddelen of gekke e-nummers. Daarnaast bevat élk flesje meer dan een kilo groente en fruit. Ook staat er op elk flesje precies wat er in zit. Dit zijn de sapjes die ik drie dagen lang heb gedronken:

Aura appel, komkommer, selderij, spinazie, passievrucht, gember, limoen

Fuse rode biet, wortel, appel, bleekselderij, komkommer, limoen

Karma appel, spinazie, boerenkool, broccoli, komkommer en banaan

Vibe rode biet, sinaasappel, bleekselderij, wortel, basilicum 

Zen appel, komkommer, venkel, avocado, spinazie, boerencool, broccoli, citroensap

Wil je weten wat het verschil is tussen een slowjuicer en een sapcentrifuge? Dat vertel ik je hier. 

 photo IMG_20160921_100004_zpsbnwkbbai.jpg
Alle sapjes op een rij

Detoxen maar!

Zoals ik al vertelde ging ik drie dagen detoxen. Overdag ging het prima, de sapjes waren super lekker (iedereen op mijn werk wilde ook proeven), ik kreeg er energie van en ik voelde me heel goed. De eerste dag vloog voorbij en ik had nergens last van. Soms lees je wel eens over hoofdpijn maar daar heb ik geen last van gehad. Wel had ik het drie dagen lang heel erg koud. Maar een vest en een grote kop thee deden wonderen.

De tweede dag had ik het ’s avonds heel moeilijk. Ik had zo veel honger! Ik had die dag ook twee uur gefietst, naar mijn werk, daarna naar school en weer naar huis. Als je zo weinig caloriën binnenkrijgt moet je je niet teveel inspannen en daarom heb ik die avond wel een heldere tomatensoep op school gegeten. Ik moest gewoon even iets anders hebben dan een sapje.

Dag drie ging weer helemaal prima, ik had ’s avonds nog steeds zin in eten maar overdag had ik nergens last van. Wel merkte ik dat ik zo veel energie kreeg door alle vitaminen dat ik ’s avonds moeilijk in slaap kwam. Ik heb me geen moment slap of moe gevoeld, alleen af en toe had ik zin in een stuk paprika ofzo (gekke cravings haha).

Het resultaat

Als ik in bed lag voelde ik mijn darmen gewoon werken. (Soms met heel veel geluid, borrel borrel) Raar genoeg voelde dat heel fijn. Ze doen het, goed! En ik heb helemaal niet zoveel nodig. Juist als ik minder met overvloedige inname van voedingsmiddelen heb ik het idee dat mijn darmen beter werken.

Wat iedereen zich misschien nu afvraagt is: “ben je nog afgevallen?”

Natuurlijk val je af als je alleen op sapjes leeft en niet eet. Daarnaast fiets ik elke dag meer dan een uur, op donderdag zelfs twee, en dat merkte ik wel aan mijn gewicht. In totaal was ik 1,5 kilo kwijt. Maar of dit alleen vocht was of ook echt afvalstoffen dat weet ik niet. Voor mij was het doel ook geen gewicht kwijtraken maar een totale reset van mijn lichaam en geest, wat voor mij heel goed werkte. Bewustwording is voor mij het grootste effect van deze kuur, en ook het feit dat ik meer groenten en fruit weer moet juicen. Soms is het gewoon heel moeilijk om genoeg groente en fruit binnen te krijgen, met behulp van vers sap kun je dit heel makkelijk wél voldoende binnenkrijgen. Vaak vind ik zelf juicen met mijn sapcentrifuge veel gedoe (veel schoonmaakwerk) dus het is fijn dat je deze sappen ook zo kan bestellen. Daarnaast gaan er met mijn sapcentrifuge meer voedingsstoffen verloren dan met een slowjuicer.

De sapjes van Uzuma zijn los te verkrijgen of in een pakket, deze zijn te bestellen via de website. De flesjes worden in een doos gratis thuisbezorgd. Voor alle programma’s, losse flesjes, of een proefpakket kun je de website van Uzuma raadplegen.

Deze review is tot stand gekomen in samenwerking met Uzuma, ik heb deze producten gekregen om te reviewen. Meer weten over samenwerkingen? Lees dan mijn disclaimer. 

Wist je dat je Groentje Gezond ook kan volgen op Facebook, Instagram en Twitter?

Misschien ook iets voor jou?

1 comment

Pagina niet gevonden - Groentje Gezond 3 oktober 2016 - 11:48

[…] Review: detoxen met Uzuma […]

Reply

Geef een reactie