Review ‘De snelle superfood chef’

by Anouk

Wat een geluk heb ik! Ik was namelijk uitgenodigd voor een Bloggerslunch met Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon, maar die dag was ik nog 0p vakantie! Dat was heel jammer, maar lief genoeg kreeg ik nog wel een exemplaar om te reviewen. Het is echt een super leuk boek met heel veel informatie en 80 superfood recepten!

20150122_100908

De snelle superfood chef

Dit boek is een vervolg op het boek Superfood recepten uit 2013. Dit boek is zoveel meer dan alleen een makkelijk receptenboek! Het is een echt leeswerk dat leuk is voor groentjes maar ook mensen die al langer met hun gezondheid bezig zijn. De eerste vijf hoofdstukken geven informatie over uiteenlopende zaken. De reiniging van ons lichaam, ondersteuning van het immuunsysteem, veroudering, goede energieboosters en het belang van Jodium.

De opmaak van het boek ziet er fantastisch uit, kleurrijk en overzichtelijk. Mooie foto’s en de teksten zijn duidelijk. Verder vind ik de schrijfstijl van Jesse heel fijn. Hij maakt het niet te makkelijk maar ook niet te moeilijk waardoor de informatie gewoon goed op te nemen is. Ook is de inhoudsopgave heel duidelijk. Dus wil je iets weten over Megnesium, Gerstegras of Moerbeien? Geen probleem, het staat in de inhoudsopgave maar ook achterin het register, dus makkelijk op te zoeken.

Een ideaal boek om te gebruiken als naslagwerk als je snel iets wil weten, of op zoek bent naar meer verdieping.

De recepten

Ten eerste: chapeau voor de prachtige foto’s! Het is echt leuk om alleen al naar de foto’s te kijken voordat je echt een recept zoekt. Daar kan ik als foodblogger best wat van leren. (Ik spaar nog steeds voor een goede camera, dus wie weet…)

Alle recepten zien er in ieder geval al heerlijk uit, en ik krijg er spontaan honger van als ik door het boek blader. Smoothies, sapjes, soepen… Ze lijken me allemaal heel erg lekker. Ook de saladjars zien er fantastisch uit. Wat ik persoonlijk jammer vind is dat het heel veel ‘vloeibare’ recepten zijn, maar een paar recepten kun je prima als lunch of avondmaaltijd gebruiken. Aan de andere kant zijn er zo veel lekkere shakes, shotjes en smuices, dat het mij persoonlijk niet zoveel uitmaakt. Op elk niveau van gezondheid is er wel een receptje, dus ook een appeltaart mug, of iets met chocola, zelfs ijsjes!

20150122_101042

20150122_101007

Dus?

Na het schrijven van mijn review vind ik het stiekem jammer om dit exemplaar weg te geven. Het is echt een heel tof boek! Maar aan de andere kant, ik wist dat ik hem opgestuurd kreeg en ik had vanaf dat moment al in mijn hoofd dat ik er iemand blij mee wilde maken. Ik ben echt fan van dit boek. Als naslagwerk, fijn boek om te lezen maar ook om alle lekkere recepten.

 

Over de auteurs

jesse en annemiek

Jesse van der Velde is verjongingscoach en begon als personal trainer. Hij heeft meerdere boeken geschreven gezondheid, waaronder Een platte buik in 4 weken, Voor altijd jong, en Superfoodrecepten. Op zijn website www.jessevandervelde.com kun je een heleboel (gratis) informatie vinden over een gezonde lifestyle.

Annemieke de Kroon is trainer Hormoonfactor en heeft drie jaar gewerkt bij Jesse  van der Velde. Met har bedrijf de Keuken van Annemieke verzorgt ze superfooddiners bij mensen thuis. Maar ook geeft ze gezondheidconsulten, superfoodworkshops en noem maar op. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op www.dekeukenvanannemieke.nl

WIN

Omdat ik het zo leuk vind dat ik dat ik dit boek gratis gekregen heb, geef ik mijn eigen exemplaar aan jullie!

Hoe kun je winnen?

Heel makkelijk, laat een berichtje achter bij de comments hier onder en vertel waarom jij dit boek graag zou willen winnen. Zorg dat je vóór vrijdag 30 januari 9.00 een reactie hebt achtergelaten 😉
‘S middags maak ik via deze pagina de winnaar bekend!

Het boek is inmiddels gegeven aan Winnaar Kim!

Het boek De snelle superfood chef is ook te koop bij o.a. Bol.com

[bol_product_links block_id=”bol_54c0bb66747a4_selected-products” products=”9200000028985020″ name=”superfood chef” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

(Klik hier als je bovenstaande afbeelding niet kunt zien, ook kun je door 15 bladzijden van het boek bladeren!)

 

Je kunt GroentjeGezond ook volgen op Facebook, BlogLovin’, Instagram en Twitter

Misschien ook iets voor jou?

16 comments

Naomi 22 januari 2015 - 12:07

Dag Anouk! Ik zou graag dit boek willen winnen, zodat ik deze aan mijn zus kan geven.
Ze is sinds een paar weken bewust(er) met eten bezig om af te vallen en ik zou haar graag een hart onder de riem willen steken!
Met een boek vol lekkere recepten moet het vast beter vol te houden zijn voor haar! 🙂

Reply
Kim 22 januari 2015 - 12:09

Wat leuk dat je dit boek mocht uitproberen. Ik ben zelf altijd erg benieuwd naar dit soort boeken. Vooral als ze zijn geschreven door mensen die duidelijk expert zijn op dit gebied. Ik ben heel benieuwd of ze ook recepten er in hebben staan die voor mij (lees; ik ben een luie kok) ook haalbaar zijn.

Reply
Lobke 22 januari 2015 - 12:55

Hee Anouk!
Super leuk dat je was uitgekozen, jammer dat je er niet bij kon zijn maar je had er iets net zo moois voor in de plaats. De reden waarom ik mee doe aan de win actie is omdat ik gezond eten interessant vind en ik wil het graag goed doen.
Maar alle informatie over voedingstoffen, superfoods etc. is voor mij op het moment een onbekende wirwar jungle. Natuurlijk brengt jou blog wel enige kennis en structuur in die jungle maar ik zou het heel interessant vinden om er meer over te leren en het vooral te leren toepassen in de recepten die ze geven. Misschien kunnen deze twee specialisten mij een goede start geven in het gezond eten, dat zou heel fijn zijn.

Reply
marijksels 22 januari 2015 - 15:14

Oh wat gaaf! Ik zie vaak door de superfoodbomen het bos niet meer, hoewel ik weet dat ze een goede ondersteuning voor me kunnen zijn bij mn kwaaltjes… Maar welke waarvoor, hoeveel, waarom, waarin….alle hulp is welkom!

Dit boek kan me vast duidelijkheid geven!!!

Reply
Claudia 22 januari 2015 - 17:25

Wat leuk dat je het boek gaat verloten!
Ik zou het graag willen winnen omdat ik sinds pas gezonder en bewuster met eten bezig ben en hierdoor ook al aardig wat kilootjes kwijt geraakt ben! Ik hou ervan om leuke nieuwe gezonde recepten uit te proberen en met zo’n leuk boek kan ik weer nieuwe inspiratie opdoen!! Groetjes Claudia

Reply
iris 22 januari 2015 - 23:11

Net zoals we altijd zoveel goede voornemens hebben en ons een week lang fanatiek inzetten, zo snel is dit goede voornemen weer verwaterd. Ja, maar echt.. ik heb gewoon geen tijd.

Ik kocht een keuken machine om gezonde gerechten mee te malen, stampen, kneden en blenderen maar nu staat hij er meer voor de sier.

Zo’n kek boekje geeft me de nodige inspiratie en staat mooi in mijn boekenkast en je mag hem zelfs af en toe lenen.

Reply
Jenn 23 januari 2015 - 00:32

Wat leuk! Ik doe graag mee, want ik hou van gezonde kookboeken. Zoals je waarschijnlijk wel weet probeer ik flink wat kilo’s kwijt te raken en probeer ik dus zoveel mogelijk gezond te eten. Nieuwe inspiratie is altijd welkom. En op 30 januari ben ik jarig, het zou een leuk verjaardagscadeautje zijn 😉

Reply
Kim 23 januari 2015 - 18:09

Wat een leuk boek!
ik vind dat ik mezelf vaker in de keuken moet trappen om eens echt gezond te koken, Vaak weet ik niet waar ik moet beginnen! dit boek lijkt mij daar prima voor.

Reply
Anita H. 24 januari 2015 - 00:27

Laat ik vooropstellen dat ik verbaasd ben dat je je eigen exemplaar weggeeft. Dit lijkt me een erg handig boek. Gezonde voeding heeft al jaren mijn grote interesse. Deels voortvloeiend uit gezondheidsproblemen. Puur eten met weglating van zuivel, tarwe en suiker doe ik al. Superfoods gebruik ik op beperkte schaal; ik weet nog niet zo goed hoe ik ze kan inpassen in mijn voedingspatroon. Er is nog een hoop te leren. Een keukenprinses ben ik geenszins en ik ben van nature ook redelijk lui aangelegd vrees ik. Dan is het wel heel handig om een boek te hebben met snelle gezonde recepten. Die zijn natuurlijk ook wel te vinden op internet, maar zo’n boek vind ik toch echt veel prettiger.

Reply
Anouk Vriezen 24 januari 2015 - 01:32

Ja ik snap je verbazing. Toen mij verteld werd dat ik tóch nog een gratis exemplaar zou krijgen ondanks dat ik niet aan de bloggerslunch kon deelnemen had ik me voorgenomen het boek te verloten. Een daar hou ik me aan. Ik heb niet zoveel winacties en vond het daarom heel erg leuk om toch iets voor jullie te kunnen doen. Dus misschien iets te lief maar iets weggeven geeft me ook echt een goed gevoel. Vooral omdat het een goed product is.

Reply
Jo's Daughter 24 januari 2015 - 14:12

Ik zou heel graag dit boek willen winnen om wat gezonder en vooral ook lekker te gaan eten/leven. 2015 is al een poosje bezig, maar ik hoop er toch echt MIJN jaar van te maken. Na een zware periode vol zwakke chocolade-momenten. Ben ik nu toch echt klaar voor superfood waar je van kan genieten, zonder uit je kleding te barstten… Fingers crossed!

Reply
Lisette 28 januari 2015 - 10:43

Wat een leuke actie! Ik zou het boek graag willen winnen. Sinds ik weet dat ik tarwe niet kan verdragen, ben ik bewuster en gezonder gaan leven/koken. Met een heel positief resultaat. Ik ben een opleiding Voedingsleer en Gewichtsconsulente gaan volgen om me nog verder te kunnen verdiepen. En wie weet er uiteindelijk anderen mee te kunnen helpen. Daarnaast ben ik altijd op zoek naar nieuwe inspiratie. Het boek past mooi bij de andere inspiratieboeken.
Groetjes, Lisette

Reply
Kim 29 januari 2015 - 12:05

Yes, nog net op tijd. Als foodlover, clean eater en zelfverklaard keukenprinses ben ik altijd op zoek naar mooie boeken over gezond eten en dit exemplaar lijkt me een goede aanwinst op mijn collectie.

Reply
Desiree 29 januari 2015 - 20:10

Super graag zou ik dit boek winnen. Mijn zoontje is zijn leven lang al veel ziek geweest. Sinds 10 maanden weten we dat hij veel intoleranties heeft. Nu we anders eten hebben we een ander kind. Dit zou voor mij een goede aanvulling zijn om lekkere dingen anders te leren klaar maken.

Groetjes Desiree

Reply
Een gezellig dagje gezondheidsbeurs - Groentje Gezond 3 augustus 2016 - 18:53

[…] waren meerdere sprekers, wij hebben Jesse van der Velde gehoord (van o.a. het boek De snelle superfood chef) en Ralf Moorman die de Hormoonfactor […]

Reply
Slank in een paar weken? Het kan! - Groentje Gezond 3 augustus 2016 - 19:12

[…] en gewoon een heel mooi boek dat in elke boekenkast tot zijn recht komt. Ik schreef er al eens een review over, het is gewoon een heel helder boek waarin ik me helemaal kan vinden.// Ik heb dit boek gewoon […]

Reply

Geef een reactie