Review: De nieuwe Single

by Anouk

Vorig jaar brak ik even in 1000 kleine stukjes toen mijn relatie uitging. Het was een moeilijke tijd waarin ik moest bedenken: ‘Wie ben ik?’ en ‘Wat wil ik?’. Ik schreef toen een review over het boek: Verslaafd aan liefde  een boek dat mij heel erg hielp door me te leren dat ik waardering uit mezelf moest halen, niet uit anderen. Een tijdje geleden zag ik een persbericht van uitgeverij Terra Lannoo, waarin het boek De nieuwe Single werd aangeprijsd. Het leek me een perfecte aanvulling voor mij, als ‘nieuwe’ single, en misschien ook voor jullie lezers.

De nieuwe single, wat te doen als je (opnieuw) alleen bent?

 

Dit boek beschrijft eigenlijk de cyclus van het single zijn. Elk persoon is anders, dat betekent ook dat iedere single op zijn of haar manier alleen is. (Met alleen bedoel ik niet eenzaam, al komt dit ook wel voor) Met levendige voorbeelden illustreren de auteurs van dit boek verschillende verhalen van unieke personen. Iemand is bijvoorbeeld single omdat haar vader nooit iemand goedkeurde, een ander heeft zijn vrouw verloren en weer iemand anders is alleen komen te staan nadat haar partner de liefde bij een ander vond. Deze voorbeelden waren soms herkenbaar en soms helemaal niet maar blijven door het hele boek situaties schetsen die een emotie oproepen.

De nieuwe single bestaat uit drie delen.

1. Wie zijn de singles van vandaag?

Daarin staan verschillende situaties uitgelegd in sprekende taal met voorbeelden waaraan je je misschien kunt spiegelen. Wat is voor jou de reden dat je single bent? Wat zijn de positieve kanten en wat zijn de vervelende kanten?

2. Op zoek naar liefde

Ben je klaar voor liefde? Wanneer weet je dit eigenlijk en hoe ga je op zoek?

3.  Van single naar samen

Als je iemand gevonden hebt hoe kun je dan samen doorgaan? Waar kun je op letten en hoe implementeer je jullie beider rugzakjes?

Het boek was voor mij soms heel herkenbaar. Het is fijn geschreven en naast goed beschreven voorbeelden en begeleidende tekst deden voor mij soms de opgenomen liedteksten het meest. Soms kwam dit boek heel dichtbij, soms stond het een stuk van me af. Het laatste deel over samenzijn was voor mij misschien nog een stap te ver. Maar ik heb wel nieuwe inzichten opgedaan en vond het fijn om verhalen te lezen van mensen die waarin ik mijn eigen situatie leerde kennen.

Ondanks vele tips die worden gegeven, zag ik dit boek niet als een zelfhulpboek maar een algemeen fijn boek om in weg te duiken en herkenning in te vinden. Er staan wel tips in over opnieuw daten of goed voor jezelf zorgen na een break-up maar deze waren voor mij niet zo nieuw meer.

Het had me leuk geleken als er misschien testjes in zouden staan. Aan de andere kant past misschien niet iedereen in een hokje en kom je, door dit boek te lezen, op nieuwe inzichten. Sommige stukjes waren voor mij pijnlijk, andere stukken gaven me houvast en herkenning. Ik ben blij met dit boek dus vandaar deze positieve recensie.

IMG-20160525-WA0016

Durf jij – Ellen ten Damme, uit De nieuwe single

Bovenstaande voorbeeld is een lied dat een gedeelte uit het boek illustreert en bij mij op dat moment even hard binnenkwam. Ik ken het lied uit mijn hoofd maar na het lezen van dat hoofdstuk en een persoonlijke ervaring openden mijn ogen zich. Dat gebeurde wel meer, dat puzzelstukjes verder op hun plek vielen en vooral het stukje (h)erkenning zorgden dat ik me als single niet alleen voel.

 

[bol_product_links block_id=”bol_5749600573d79_selected-products” products=”9200000052483319,9200000053009354″ name=”single” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″] Doet bovenstaande link het niet? Klik dan HIER. Door via mijn linkjes eventueel iets aan te schaffen op Bol.com kan ik de kosten uit Groentje Gezond halen én af en toe iets extra’s doen voor mijn lezers. Dit boek is naar mij opgestuurd door uitgeverij Terra Lannoo en bevat affiliate links. 

Wist je dat je Groentje Gezond ook kan volgen op Facebook, Instagram en Twitter?

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie