Review: broodloze lunches om mee te nemen van Kiwi&zo

by Anouk

Donderdag lag hij bij mij op de mat, de paperback versie van Broodloze lunches om mee te nemen van Kiwi&zo. Ik volg de blog van Lisette al een hele tijd en toen ik via de nieuwsbrief vernam dat er een papieren versie kwam naast de digitale, bedacht ik me geen moment. Die wilde ik echt graag hebben!

 photo 20150123_111900_zpsuqmk10gr.jpg

Lunch
Als je niet elke middag boterhammen mee wil nemen naar school of je werk moet je ineens een stuk creatiever worden. Bij mij lukt het aardig maar ik hoor vaak van jullie dat jullie wat meer makkelijke lunchgerechten willen zien. Lisette heeft hier iets mee gedaan en een mooi boek afgeleverd met niet alleen maar recepten, maar vooral handvatten om zélf ook aan de slag te gaan. In het boek wordt vooral informatie aangeboden. Hoe kun je makkelijk een andere lunch maken en voor welke situatie (school, werk, thuis)? Ook gaat het niet om het feit waarom je voor broodloos kiest, of dat nou is omdat je een bepaald dieet volgt of omdat je niet van brood houdt, nee je hebt die keuze gemaakt en nu geeft Lisette tips & tricks hoe je dit het beste toe kan passen voor de moeilijkste maaltijd van de dag. Namelijk de lunch.

Mooi!
Laat me even zeggen dat ik dit boek heel erg mooi vind. Zowel de informatieve tekst, de foto’s, de opmaak, maar ook het aparte formaat. Dit boekje heeft uitstraling.
 photo 20150125_163627_zps4rlhhnx7.jpg

De inhoud
 photo 20150125_153206_zpsk3chrhaw.jpg
Een deel van de inhoudsopgave, aan de rechterkant staan nog andere weekmenu’s.

Maar nog belangrijker dan het uiterlijk is natuurlijk de inhoud. Don’t judge a book by its cover, hoewel ik dat stiekem altijd wel even doe. Het boek bestaat uit acht hoofdstukken. Wat zijn nou handige keukengadgets, wat zijn producten die je in je keukenkastje moet hebben staan, welke omstandigheden zijn van jou op toepassing (ga je naar school, heb je kinderen, heb je wel een keuken op werk of niet, ben je een grote eter?).
Waar ik persoonlijk het meeste aan heb is het hoofdstukje over food preppen, het voorbereiden van je maaltijd. Daar ben ik altijd super slecht in. Er is zelfs een food prep recepentstuk. Ideaal!

De recepten in het boek zien er lekker uit, maar zijn ook overzichtelijk. Binnen een minuut weet je welk gerecht het is, hoe lang je er mee bezig bent om het te maken en hoe lang je het ook kan gemaken.

Aan het einde van het boek zijn nog voorbeeld menu’s voor maandag t/m vrijdag, het gaat alleen om lunches uiteraard maar wel welke geschikt zijn voor een bepaalde manier van eten. Zo zijn er acht weekemenu’s (alleen de lunch uiteraard) voor bijvoorbeeld paleo, de voedselzandloper, vegetarisch en budget. Heel handig.

Dit boek krijgt bij mij een mooi plaatsje. Het is handig om even snel iets op te zoeken, maar vooral om inspiratie op te doen voor een lekkere en gezonde lunch.

Wil je het boek zelf bestellen?
HIER kun je de paperback vinden
HIER kun je de digitale versie vinden

Dit is geen gesponsord artikel. Ik wilde in eerste instantie de digitale versie voor mezelf kopen, maar toen kwam net het plan van Lisette om ook een paperback uit te brengen. Omdat ik het boek zo mooi vond en echt leuk om te hebben besloot ik deze review te schrijven.

Je kunt GroentjeGezond ook volgen op Facebook, BlogLovin’, Instagram en Twitter

Ook kun je me via de Facebookpagina een berichtje sturen 🙂

Update: 17-08-2016
Het boek is ook uit op Bol.com
Broodloze lunches (dit is een affiliate link)

Misschien ook iets voor jou?

6 comments

Tessa 26 januari 2015 - 09:30

Dat lijkt me echt een superhandig boek. Het ontbreekt mij altijd aan inspiratie voor de lunch, maar veel tijd om iets meer te maken dan een boterham heb ik ook niet altijd. Vooral die info over foodpreppen lijkt mij erg handig dan.

Reply
Kim 26 januari 2015 - 10:44

Super interessant dit boek! Al jaren ontbijt ik met brood en ik ben echt toe aan iets anders, iets gezonders maar heb te weinig inspiratie.

Bedankt voor de tip!

Reply
Anouk Vriezen 28 januari 2015 - 11:31

Heel herkenbaar. Veel mensen willen wel af en toe wat anders eten maar hoe neem je dat mee? Is het niet veel werk? Lijken zoveel nadelen aan te zitten maar dit boek bewijst dat het niet zo hoeft te zijn.

Reply
Lisette - Kiwi&zo 27 januari 2015 - 17:02

wauw, wat een leuke recensie, dank je wel 😀

Reply
Anouk Vriezen 28 januari 2015 - 11:38

Graag gedaan. Als ik iets leuks zie wat bij de blog past dan plaats ik het ook gewoon.

Reply
Alles even tegelijk - Groentje Gezond 23 mei 2017 - 11:34

[…] is gehaast en daar moet ik even rust in zien te vinden. Misschien toch even wat vaker in het boek Broodloze lunches kijken, want ik merk dat ik toch snel naar een broodje op het station […]

Reply

Geef een reactie