Review: Bites! met winactie

by Anouk

Eet jij genoeg tussendoortjes? Voor een gezonde levensstijl zou je wat meer kleine maaltijden moeten eten of in ieder geval een aantal tussendoortjes. Zelf vergeet ik dit vaak en heb ik niet zoveel gezonde inspiratie. Verder dan wat groenten met hummusdip kom ik niet ’s avonds, en op mijn werk heb ik meestal een bakje met snoeptomaatjes of een zak wortels.

“Dat kan beter!” dacht Niels van Loon waarschijnlijk. Hij heeft de blog Extra Gezond en schreef het boek Bites! en stuurde mij een review exemplaar. Nét op tijd voor het nieuwe jaar, want de goede voornemens komen alweer in mijn hoofd nu januari nadert (weer dagelijks hoepelen, gevarieerder eten met meer kleur, meer sporten én ga zo maar door).

Bites!

img_20161220_114747

Wat ziet dit boek er mooi uit! Dat was een van de redenen waarom ik wel geïnteresseerd was om een review te schrijven want dit staat echt mooi in mijn boekenkast. Ik had het boek meegenomen naar mijn werk collega’s begonnen al enthousiast te bladeren zonder er iets van af te weten omdat het boek in opmaak er overzichtelijk en mooi uitziet. De kleuren doen vrolijk aan en laat je denken dat de recepten niet moeilijk te maken zijn.
De inhoud voldoet aan de verwachting die je hebt van dit boek. Een overzichtelijk dat begint met: waarom zijn tussendoortjes belangrijk? Daarna een voedingswaardetabel met veel gekozen tussendoortjes. Dan komen de 75 recepten uit dit boek verdeeld in 5 thema’s:

  • Voor en na het sporten
  • Op het werk of voor onderweg
  • Met iets lekkers op de bank
  • Eindelijk even tijd voor jezelf
  • Als er wat te vieren is

Achter in het boek staat de receptenindex.

Alle recepten in dit boek zijn: zonder geraffineerde suiker, makkelijk zelf te maken, snel te bereiden (max. dertig minuten), ook lactose- en glutenvrij te maken, zonder gekke ingrediënten, met complexe koolhydraten, gezond of een gezonde variant op ongezond eten.

img_20161220_115107

Mijn mening over Bites!

Tussendoortjes vind ik zó lastig! Maar kijken naar gezonde varianten op taart vind ik misschien wel lastiger. Een avocadotaart bijvoorbeeld, dat lijkt me een super goed idee en ik baal stiekem dat ik daar zelf nooit opgekomen ben. Daarnaast zijn er veel recepten die geschikt zijn voor fanatieke sporters, maar ook voor moeders met weinig tijd of studenten met weinig budget. Het is een toegankelijk boek en het geeft mij vooral een heleboel inspiratie. Niet elk recept heeft een foto, wat de meeste receptenboeken wel hebben. Toch vind ik dat geen minpunt want hoewel ik graag naar foto’s kijk (de groentenchips trekt meteen de aandacht!) kijk ik bij dit boek toch sneller naar de receptenindex om te kijken waar ik op dat moment zin in heb. De recepten staan op alfabetische volgorde maar ook naar het type gerecht wat ik zelf super handig vind. Voor Groentje Gezond werk ik niet met een puntensysteem maar als ik dat had gedaan kreeg dit boek zeker een hoog rapportcijfer. Een lekker fris boek dat ik aan kan raden aan foodies en mensen die op zoek zijn naar gezondere tussendoortjes die minder saai zijn dan bijvoorbeeld een appel of een zak wortels.

img_20161220_114948

Win! (2x het boek)

Wil jij het nieuwe jaar een supergoede start maken met deze gezonde tussendoortjes voor elk moment van de dag? Ik mag twee mensen blij maken met een boek!
Wat moet je doen om kans te maken op een boek:

  • Like Groentje Gezond op Facebook als je dat nog niet doet
  • Like ExtraGezond.nl op Facebook
  • Schrijf hier een reactie dat je meedoet met de winactie met een e-mail adres dat je echt gebruikt.

Meedoen kan t/m 29 december.

Op 30 december krijgen de twee winnaars bericht via het email adres dat je hier hebt opgegeven.

 

Bestellen?

Bites! Is te bestellen via deze link voor 24,95.
Niels heeft ook een inkijkexemplaar beschikbaar gesteld zodat je digitaal al een beetje in het boek kan bladeren. Het inkijkexemplaar vind je hier.

 

Wist je dat je Groentje Gezond ook kan volgen op Facebook, Instagram en Twitter?

Misschien ook iets voor jou?

10 comments

Sander Thomas 21 december 2016 - 09:34

ik doe mee 🙂

Reply
Annemieke Verwoerdt 21 december 2016 - 12:53

Ik doe heel graag mee! Vind het altijd lastig om te variëren met tussendoortjes dus pak regelmatig hetzelfde. Zou graag nieuwe dingen proberen.

Reply
marijksels 22 december 2016 - 00:21

Leuk zeg! Ik deel jouw idee van ‘lastig…tussendoortjes die ook nog enigszins verantwoord zijn’. Ik doe dus graag mee!

Reply
Jenn 22 december 2016 - 16:31

Super leuke actie, ik doe graag mee! Ik eet veel te weinig tussendoortjes, want ik vind het ook erg lastig. En vooral mijn avondsnacks zijn áls ik ze al eet vaak minder gezond… dus meestal laat ik ze maar gewoon liggen. Dit boek zou me zeker kunnen helpen!

Reply
Daniëlle 27 december 2016 - 11:21

Ik doe mee…ben wel toe aan wat nieuwe variatie 😄

Reply
Kim 27 december 2016 - 12:24

Ik ben benoeuwd!! Ook ik wil weer wat gezonder gaan leven maar gezonde snackies vind ik moeilijk, verder dan een groene smoothie kom ik niet!dus ik waag een kansje👍🍀

Reply
Anita H 27 december 2016 - 12:24

Ik doe mee aan deze winactie!

Reply
Karin 27 december 2016 - 13:13

Ik neem wel tussendoortjes, maar daar zit weinig variatie in, daar is wel ruimte voor verbetering. Ik doe dus graag mee. 😊

Reply
Sabine 27 december 2016 - 16:50

Interessant boek! Tussendoortjes blijf ik ook erg lastig vinden, vaak word het weer een mandarijn/stukjes paprika of komkommer. Toch best saai idd! Ik doe graag mee met de actie, mijn nieuwsgierigheid is gewekt haha!

Reply
Erika 28 december 2016 - 12:30

Superleuk! Ik doe ook mee!

Reply

Geef een reactie