Receptenruil: Zalmburgers van Kiwi&Zo

by Anouk

Omdat ik een heleboel recepten heb bedacht denken sommige mensen dat ik van nature een keukenprinses ben. Helaas… Dat is niet (altijd) zo. Dat merkte ik wel toen ik voor de receptenruil een recept van Kiwi&Zo ging maken. Het recept was niet eens zo moeilijk maar op zondagochtend lukte het me gewoon niet zo goed.
Maaarrr, een receptenruil houdt ook in dat je het recept iets mag aanpassen, of zoals ik deed: de bereidingswijze aanpassen.
Benieuwd naar hoe ik deze zalmburgers toch zo goed en lekker kreeg? Door niet met de koekenpan te blijven prutsen maar mijn oven aan te zetten. Dat ging mij een stuk beter af.

Keukenprinses 😉

Een foto die is geplaatst door Anouk Vriezen (@groentjegezond) op

Kiwi&Zo

Deze blog maakte dat ik zelf ook geïnspireerd werd om te gaan bloggen. Lisette van Kiwi&Zo maakt budgetvriendelijke gezonde recepten, deelt persoonlijke onderwerpen en licht belangrijke gezondheidaspecten toe. Haar blog volg ik al minimaal drie jaar en ik vind haar blog leuk en uniek. Dus daarom vind ik het super leuk dat ik een recept van haar mocht kiezen voor deze receptenruil!
Haar zalm maaltijdburgers vind je hier.

Zalm maaltijdburgers

20161106_155855

Ingrediënten

800 gr aardappelen
200 gr doperwten (diepvries)
250 gr zalm (diepvries)
3 eieren
peper en zout
paprikapoeder
peterselie

Bereiding

Let op: Dit doe ik net iets anders dan het originele recept.
Kook de aardappelen in een pan. Doe de doperwten en de zalm in een andere pan en kook alles gaar.
Giet de aardappelen af en laat deze iets afkoelen. Doe deze samen met de drie eieren en 1 moot zalm in de keukenmachine (staafmixer of prakken met een vork kan ook) Zodra dit mengsel glad is voeg je de overgebleven zalm in stukjes toe en de doperwten en roer je alles nog eens goed door elkaar.. Als laatste voeg je de peterselie, een beetje paprikapoeder, peper en zout toe.

Bakken in de pan
20161106_155513
Deze koekjes waren wat beter gelukt
Bakken in de pan vond ik wat lastig, de bovenkant blijft heel lang “nat” waardoor het omdraaien lastig is. Misschien moet je gewoon wat kleinere “koekjes” maken en gaat het beter. Of mijn zondagochtendbakskills waren gewoon niet zo best. De burgers maakte ik eerst door een eelepel in de pan te scheppen en plat te drukken, later dook ik gewoon met mijn habnden in het beslag en kneedde ik mooie burgers.

Oven
20161106_155745
Verwarm de oven voor op 180 graden en schep beslag op bakpapier. Laat 15/20 minuten in de oven staan en je hebt heerlijke luchtige koeken/burgers. Het deed me denken aan röstirondjes, maar dan zonder kaas en met groenten.

Receptenruil

Ik vond het heel leuk om eens een recept van iemand anders te maken. Meestal “doe ik maar wat” en heb ik moeite met recepten tot de letter nauwkeurig opvolgen. Dat lukte nu ook niet helemaal, niet omdat het recept niet goed was (juist wel) maar omdat ik niet zo goed kan luisteren haha. Eigenwijs…

Simone van Fit en Puur (zij maakte mijn wortelwraps!)
Eva van Peachy Paleo
Lisette van Kiwi enzo
Mirjam van Eat.Pure.Love

Wist je dat je Groentje Gezond ook kan volgen op Facebook, Instagram en Twitter?

Misschien ook iets voor jou?

2 comments

Jenn 8 november 2016 - 11:01

Klinkt heerlijk, ik ga het onthouden!

Reply
Receptenruil: wortelwraps | Fit en puur 12 november 2016 - 13:57

[…] van Groentje Gezond Eva van Peachy Paleo Lisette van Kiwi enzo Mirjam van Eat.Pure.Love (Maakte iets van mij […]

Reply

Geef een reactie