Recept voor bliss balls (vegan)

by Rianne

Hoe gaaf zijn deze bliss balls? Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord maar Rianne vroeg of interesse had voor een gastblog met deze heerlijke ballen! Ze zien er zo feestelijk uit, perfect voor de kerstdagen (maar waarschijnlijk ook lekker het hele jaar door). In deze bliss balls zitten geen suikers (die komen van dadels) en kosten maar tien tot vijftien minuten van je tijd. “Tenzij je een baby hebt, dan een halfuur”, aldus Rianne.

Genoeg woorden van mij, we verheugen ons natuurlijk allemaal op dit lekkere recept! Een keer iets wat vooral heel lekker is, uit natuurlijke ingrediënten bestaat en ook nog eens veganistisch is past natuurlijk helemaal bij Groentje Gezond, dus geniet ervan! Mag Rianne vaker een recept delen? (Ik vind van wel!)

Bliss balls

Print dit recept
Porties: 25 stuks
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 100gr ongebrande cashewnoten
  • 125gr dadels
  • 50gr ongezouten pinda's
  • 50gr rozijnen
  • 30gr kokosolie
  • 2 eetlepels pindakaas
  • optioneel: kokosrasp

Bereiding

Doe de noten, dadels en rozijnen in een keukenmachine of gebruik een staafmixer met hakmolen en maal ze tot alles bijna fijn is. Er mogen nog best wat stukjes in zitten, maar het moet goed gemengd zijn.

Smelt de kokosolie met de pindakaas samen, voeg dit dan toe aan het mengsel en meng het nogmaals goed.

Nu kan je er kleine balletjes van draaien. De balletjes moeten makkelijk te maken zijn en in elkaar blijven zitten. Is het mengsel te droog en vallen ze uit elkaar, voeg dan nog wat meer gesmolten kokosolie aan het mengsel toe.

optioneel: strooi kokosrasp op een snijplank en rol de balletjes hier doorheen

Je kunt de bliss balls meteen al eten, maar lekkerder zijn ze als je ze eerst een uurtje in de koelkast hebt gezet, dan zijn ze lekker stevig.

Bewaren doe je in een afgesloten bakje in de koelkast, ik heb geen idee hoe lang, bij mij zijn ze altijd binnen een paar dagen al op.. Maak je graag een flinke voorraad in 1 keer: ze zijn ook geschikt om in te vriezen!

Tip: Met deze bliss balls kan je eindeloos variëren. De basis is cashewnoten en dadels, verder kan je toevoegen wat je zelf lekker vindt.

Bliss balls! (gemaakt door Rianne)

Ben of ken jij iemand die thuis een echte sterrenkok is? Mooie foto’s kan maken én gerechten graag wil delen? Mail dan gerust naar: anouk@groentjegezond.nl o.v.v. gastblogger. Ik zoek ook nog altijd bloggers voor Vegan Vrijdag om hun verhaal met een groter publiek te delen.

Misschien ook iets voor jou?

1 comment

Notenballetjes met dadels en kokos | Ik hou gewoon van eten 13 februari 2021 - 21:19

[…] een hele nieuwe categorie recepten buiten mijn comfort-zone… Ik koos dit keer voor “Bliss balls“: notenballetjes met dadels en kokos. Een gezonde snack! Ik heb de pinda’s vervangen […]

Reply

Geef een reactie