Pure tomatensoep

by Anouk

Zoals ik al eerder vertelde ben ik gek op soep. Groentesoep, tomaten-groentesoep of bietensoep, heerlijk! Binnenkort zet ik het recept voor avocadosoep online, maar eerst: Pure tomatensoep!

tomatensoep

Ingrediënten

Zoveel mogelijk tomaten (1,5 tot 2 kilo)

Basilicum (1 handje)

Peper en zout

Een half kopje water

(Eventueel als toevoeging een bouillonblokje, een zakje soepgroenten of Italiaanse kruiden)

Bereiding

Alles wat je voor deze soep nodig hebt is een grote pan, een staafmixer en bovenstaande ingrediënten.

1. Vul de pan met een half kopje water en zoveel mogelijk tomaten.

2. Laat koken totdat de tomaten helemaal zacht zijn. Het is niet erg dat de tomaten niet ontvelt zijn want dat velletje wordt helemaal gepureerd.

3. Staafmix die tomaten helemaal aan gort!

4. Voeg een handje fijngeknipte basilicum toe aan de soep en roer goed door.

5. Voeg naar smaak een beetje zout en peper toe.
Eet smakelijk!

Deze soep is helemaal puur tomaat! En tomaten zijn verwarmd nóg gezonder doordat het lypogeengehalte wordt verhoogd. Lees hier waarom dat gunstig is. Maar wil je een nog beter gevulde soep? Voeg een zakje soepgroenten toe. Voor een andere smaak kun je een bouillonblokje toevoegen, of Italiaanse kruiden. Maar puur is de soep al helemaal geweldig. Zelfs vriendlief, die zegt niet van soep te houden, wilde een tweede kopje.

 

 

Misschien ook iets voor jou?

5 comments

marlies93 26 mei 2014 - 20:54

Klinkt heerlijk! Hij ziet er ook lekker dik uit. Hoe doe je dat?

Reply
avriezen 26 mei 2014 - 20:57

Dankjewel! Omdat er vrijwel geen water toegevoegd wordt is het een lekker dik soepje met een hele fijne structuur! Mijn nieuwe favoriet in ieder geval 😉

Reply
marlies93 26 mei 2014 - 21:12

Ah super. Ik gebruik vaak crème fraîche, maar deze tip is super 🙂

Reply
Claudia 30 november 2016 - 16:54

Voor hoeveel personen is dit recept?

Reply
Anouk 30 november 2016 - 17:27

Het is alweer een tijd geleden maar ik schat een persoon of 4-6

Reply

Geef een reactie