Powerboosters review

by Anouk

“Wat schattig!” Was het eerste dat ik dacht toen ik de AH to Go binnenliep en deze flesjes op een rijtje zag staan in de koeling. Daarna dacht ik al snel: “Wat duur!”

Deze boosters van de AH zijn maar liefst twee euro per stuk, en het stomme is… Ik kon er niet maar één mee naar huis nemen om te proberen. Natuurlijk wil je ze allemaal. Want ze zien er zo schattig uit, maar natuurlijk willen wij natuurlijk weten, wat zijn deze powershots nou eigenlijk?

Wat zit er eigenlijk in?

Deze sapjes worden elke ochtend in de slowjuicer vers geperst zodat vitaminen en mineralen behouden worden. Volgens de website van de AH bevatten de powershot 100% pure, onbehandelde en onbewerkte ingrediënten.

Als ik op de ingrediëntenlijst kijk zie ik dat antioxidant (ascorbinezuur) is toegevoegd. Dit is een andere benaming voor vitamine C en is een natuurlijk  zuur dat gebruikt wordt als conserveringsmiddel.

De drankjes zijn laag in kcal, maar er zit een vrij hoog gehalte koolhydraten/suikers in, wat onder andere de powerboost kan verklaren.

Pretty Purple

De grapefruit maat het drankje een beetje bitter, en de rode biet komt lichtelijk naar voren. Zelf drink ik wel eens gewoon rode bietensap maar de bitterheid van de grapefruit had ik niet helemaal verwacht. Wel vond ik dit drankje lekker, maar smaken verschillen natuurlijk.

Green Goodness

Het lekkerste drankje die er tussen zat! Tenminste dat vond ik. Appel, komkommer en citroen zijn de smaken die het meest naar voren kwamen. Het deed me eigenlijk denken aan mijn zelfgeperste drankjes met appel en komkommer. Lekker fris! Het tarwegras proef je niet echt. Als je van komkommer houdt in combinatie met citroen en appel dan is dit drankje echt een aanrader. En anders is het twee slokken en weg en een hele middag vol energie er tegenaan.

Dr. Yellow

Er staat een vlammetje op de voorkant van het flesje, goh… Zou dit een beetje pittig zijn?  Ja, en ik vond het echt wel scherp! Zou dat nou alleen van de gember zijn? Voor mijn gevoel zit er heel veel peper in maar ik moet er even bij zeggen dat ik niet zo goed tegen pittig of scherp kan. Op de ingrediëntenlijst staat trouwens niet dat er iets scherpers is toegevoegd dan gember dus ik voel me best een watje…

Orange Booster

HEEEEET! Aaah, ik kan niet goed tegen pittig, ondanks dat er twee vlammetjes op het flesje staan had ik er niet bij stilgestaan dat dit echt een peperig drankje is. Je krijgt het meteen heet en je hebt energie door dit drankje! Als je moeite hebt met water drinken en net zo slecht tegen scherp/pittig kan dan kan ik dit drankje aanraden want je drinkt zó een halve liter water na dit pittige bommetje.
Even schudden voor gebruik anders zinkt alles na lang stilstaan naar de bodem.

Conclusie
Twee euro voor een klein flesje van 60ml vind ik écht een heleboel geld. Aan de andere kant kost een sapcentrifuge of een slowjuicer wel iets meer… Én je hoeft zelf niet af te wassen.

Ik vond de flesjes heel leuk om te proberen en het tarwegrassapje (met komkommer en appel) vond ik daadwerkelijk lekker. De rest van de drankjes deden mij persoonlijk iets minder en zou ik zelf niet meer kopen.

Wat ik wel prettig vond is dat het sapjes betreft van natuurlijke en onbewerkte oorsprong en dat ze dagelijks vers worden geperst. Écht sap, en je krijgt er ook écht energie van.

Zouden jullie deze sapjes kopen?

Dit is géén gesponsord artikel, meer weten over sponsoring of affiliate links? Kijk dan bij mijn disclaimer.

Misschien ook iets voor jou?

3 comments

ricardo 15 maart 2016 - 13:42

Ik heb alleen die met peper geprobeerd en inderdaad, je krijgt het meteen heet. Mijn god zeg, ik had het even niet meer. Kreeg daarna wel echt even een energie boost maar dat was na een uur wel weer uitgewerkt.

Die groene ga ik nog eens proberen, die klinkt erg lekker!

Reply
Anouk 15 maart 2016 - 13:58

Haha, dan lag het gelukkig niet alleen aan mij! Ik kreeg spontaan rode vlekken, maar ik ben ook écht geen pittigheid gewend 😛

Reply
Jenn 15 maart 2016 - 14:27

Ik zou ze niet snel kopen want 2 euro vind ik erg duur voor iets wat me eigenlijk niet lekker lijkt. Maar ik ben wel een beetje nieuwsgierig naar het peperdrankje. Pittig eten vind ik heerlijk, maar pittig drinken…

Reply

Geef een reactie