Pompoensoep met geitenkaas

by Anouk

Voor alles is er een eerste keer, zo had ik nog nooit pompoensoep gegeten. Wel had ik een tijdje geleden heerlijke risotto met pompoen gemaakt, dat smaakte naar meer!

Ingrediënten

2 flespompoenen

2 tenen knoflook

olie

1 l groentebouillon  (tablet)

zachte geitenkaas

1 tl koriander

1 tl komijn

1 el crème fraîche

olie

Bereiding

Het duurt even voor deze soep af is, maar als hij eenmaal af is… Totally worth it!

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snij de overgebleven pompoen in stukken en leg ze in de ovenschaal. Meng gesneden stukjes knoflook met (sesam) olie en doe dit over de pompoen in een ovenschaal.

Gaar de pompoen in ongeveer 30 tot 40 minuten gaar in de oven.

Doe de pompoen in een soeppan en pureer deze met een staafmixer. Giet de bouillon erbij en lat dit even koken. Voeg de koriander en komijn toe en breng op smaak met peper.

Verdeel de soep over soepkommen en garneer met de geitenkaas.

20140606_124503

Misschien ook iets voor jou?

2 comments

Wortelsoep | Groentje Gezond 19 april 2016 - 21:04

[…] eromheen wel leuk. Daarom wilde ik een oranje soepje maken. Maar omdat ik een tijdje geleden al pompoensoep had gemaakt, dacht ik dat worteltjessoep wel interessant zou zijn. Weer iets wat ik nog nooit had […]

Reply
Wortelsoep met munt - Groentje Gezond 2 september 2017 - 16:30

[…] eromheen wel leuk. Daarom wilde ik een oranje soepje maken. Maar omdat ik een tijdje geleden al pompoensoep had gemaakt, dacht ik dat worteltjessoep wel interessant zou zijn. Weer iets wat ik nog nooit had […]

Reply

Geef een reactie