Pompoencurry met kokosmelk en tofu

by Anouk

Curry is een van mijn favoriete gerechten maar ik maak het echt te weinig. Omdat het herfstweer eraan leek te komen maakte ik een heerlijke pompoencurry die ook nog eens heel makkelijk te maken was. Dit recept kun je volgen door het recept te lezen maar ik heb er ook een kort filmpje van gemaakt die je wellicht ook kan helpen om dit gerecht snel op jouw eigen eettafel te zetten.

Pompoen

Het seizoen voor de pompoen is eigenlijk oktober/november. Door invloed van America (denk Pumpkin Spice latté van de Starbucks) hebben veel mensen direct na de zomervakantie al zin in pompoengerelateerde zaken. De herfst komt eraan, en men stapt dan iets meer van het frisse zomerse af en gaat naar de hartigheid van de herfst en winter. Krijgen jullie ook meteen een soort flashback naar pepernoten die steeds vroeger in de schappen komen? Zo kun je pompoen ook zien eind van de zomer. Flespompoenen zijn wel het hele jaar te koop maar deze pompoenen zijn het beste te oogsten vanaf september/oktober. Wil je ze dus seizoensgebonden eten? Dan eet je ze het liefst in de herfst.

Op naar het recept

Pompoencurry met kokosmelk en tofu

Beoordeel als eerste
Afdrukken Pinterest Wat vond je ervan?
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 4

Benodigdheden

  • blender of staafmixer

Ingrediënten

  • 1 flespompen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels traybake kruiden
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 theelepel koriander
  • 300 gram zilvervliesrijst 75 gram per persoon

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Schil de flespompoen en snij deze in stukken op een bakplaat met bakpapier
  • Snij ook een ui in stukken en leg deze erbij
  • Haal de velletjes van de teentjes knoflook af en leg deze ook op de balkplaat
  • Bestrijk de groenten met olijfolie en zet de bakplaat in de oven
  • Laat een halfuur in de oven staan, kijk wel af en toe of ze niet verbranden
  • Kook alvast de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven
  • Haal de groenten uit de oven en doe deze in een blender met de kokosmelk / of / doe de groenten in een mengkom met de kokosmelk en pureer deze met een staafmixer
  • Voeg om de saus te verdunnen eventueel een half kopje water toe
  • Snij de tofu in kleine blokjes en meng deze door de saus
  • Het gerecht is klaar om op te dienen
  • Serveer eventueel met een frisse salade

Filmpje!

Op TikTok maakte ik hetzelfde filmpje. Super handig want soms vergeet ik gewoon hoe ik een recept heb gemaakt en nu kon ik het gewoon terugkijken. Ik experimenteer een beetje met filmpjes met voice-overs of met muziek. Wat heeft jouw voorkeur?

@groentjegezond Simpele pompoen curry, zo klaar. Binnenkort het hele recept op de blog 💛 Hou daarvoor mijn Insta in de gaten. #groentjegezond #makkelijkrecept #gezonderecepten #curry #recipe #healthy #food #foodtiktok #foodie #happyfood #baby #babyfood #babyrecipe ♬ original sound – GroentjeGezond

Vond je dit een lekker recept?

Volg me dan op Facebook, Pinterest of Instagram voor de laatste updates en om nooit meer iets te missen van Groentje Gezond. Heb je een recept van mij geprobeerd? Maak dan een foto en tag me @GroentjeGezond op die kanalen. Ook kun je een beoordeling achterlaten bij de reacties hieronder. Dan help je mij weer om online gevonden te worden.

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie