Pokémon Go, goed voor de lijn

by Anouk

Het is zomer, dat betekent komkommernieuws! Haha, dus een vrolijk blogje over Pokémon Go, een nieuwe app die officieel nog niet uit is in Nederland maar die je al wel kunt spelen via verschillende links (even Googlen dus 😉 ) Het idee van dit spel is dat je rondloopt (in het echte leven!) en Pokémon vangt. Als je deze naar een hoger level brengt kun je tegen anderen in Gyms vechten.

Zo ver ben ik nog niet helemaal máár ik heb al wel een kilometer of TIEN gewandeld vandaag, en gisteren een kilometer of vijf. Ik hou van wandelen, zo wandelde ik al eens naar Breukelen en schreef ik een artikel over wandelen. Vandaag heb ik heerlijk door Utrecht rondgelopen, Pokémon gevangen en flink aan mijn stappen gewerkt zoals je aan onderstaande foto’s kan zien.

Screenshot_2016-07-10-17-08-12
Zo zet ik ineens toch behoorlijk wat stappen!

Screenshot_2016-07-10-18-33-49
Zo ziet het spel eruit op je telefoon. Je ziet jezelf als trainer en de wegen zoals je die ook op Google Maps zou kunnen zien. Daaraast zie je Gyms (dat rode gebouw) of Pokéstops. Pokéstops zijn bekende gebouwen of standbeelden of herkenbare punten in jouw buurt (vaak met achtergrondinfo over dat gebouw/beeld) waar je extra spullen krijgt zoals Pokéballs of potions.

Screenshot_2016-07-10-18-35-03Via een Pokéstop heb ik een ei gekregen die ik uitbroed terwijl ik loop. Na twee/vijf/tien kilometer (elk ei is anders) heb je dan ineens een Pokémon erbij! Ik loop het liefst vijf of tien kilometer in de hoop dat ik dan een super toffe Pokémon erbij krijg 😉

Screenshot_2016-07-10-18-35-29

Ik woon vlak bij het water waardoor ik veel water Pokémon heb gevangen.

Screenshot_2016-07-10-18-34-11Oja, helemaal vergeten maar dit ben ik dus! Je kunt niet heel veel aanpassen aan je character behalve je naam en de kleur van je huid/kleren/haar/ogen.

Vroeger, heel lang geleden toen ik nog een klein meisje was, kreeg ik een Gameboy Pocket met het spel Pokémon Red. Mijn broertje had Pokémon Blue en samen vochten we tegen elkaar via glitterkabels. Op vakantie ruilden we Pokémon met andere kinderen en eigenlijk ben ik het spel altijd blijven spelen. Eerst op mijn Gameboy Pocket (Red, Blue en Yellow) daarna op mijn DS lite (Black/White) en nu op mijn 3DS (Pokémon X/Y). Ik speel het niet vaak maar áls ik de originele spellen speel dan ben ik wel een tijdje van de aardbodem verdwenen. Dat heb ik nu ook een klein beetje met Pokémon Go, al vind ik dat nu vooral positief want ik wilde meer bewegen maar zat een beetje vast zoals je hier  kunt lezen.

Wat vinden jullie van apps die je aansporen om iets te doen? Je hebt apps waarmee je kunt sporten, hardlopen, dansen e.d. maar bij deze app heb je niet eens door dat je beweegt. Na de Nintendo Wii toch een ideale manier om onbewust toch meer te bewegen.

Screenshot_2016-07-10-18-42-04

Let wél op als je de app installeert en begint te spelen. Blijf naar de weg kijken, steek niet zomaar over, kijk goed waar je loopt en voor andere mensen is het ook prettig dat je niet tegen ze aanloopt 😉 Je telefoon trilt vanzelf als je een Pokéstop of Pokémon tegenkomt die je kunt vangen. Dus in alle situaties, denk eerst aan het echte leven, daarna aan de app. En vooral veel speelplezier.

Heb jij al kilometers gemaakt met Pokémon Go? Of wacht je op de officiële release?

Wist je dat je Groentje Gezond ook kan volgen op Facebook, Instagram en Twitter?

Misschien ook iets voor jou?

4 comments

julie van eekel 10 juli 2016 - 19:45

Hoe gaat het met het verbruik van je 4G en batterij? 🙂

Reply
Anouk 3 augustus 2016 - 17:49

Haha, het verbruik van mijn batterij gaat heeeeeel hard. Internet valt me heel erg mee!

Reply
Jenn 29 juli 2016 - 15:30

Kun je die eieren instellen?? Ik dacht dat je het aantal kilometers moet doen waar hij op staat als je hem krijgt… Hoe dan?

Reply
Anouk 3 augustus 2016 - 17:48

Oeps, ik bedoelde meer dat ik meteen begon met de eieren van vijf of tien kilometer. Je kunt ze inderdaad niet instellen maar wel kiezen welke je als eerste uitbroedt.

Reply

Geef een reactie