Plog 30 maart

by Anouk

Omdat ik zo weinig heb geschreven de laatste tijd leek het me leuk om een keer een plog te doen, een foto-blog. Dus met foto’s wat ik zoal doe de laatste tijd.

 photo IMG-20150330-WA0004_zpspswoj0eb.jpg
Tijd om op te staan! Vandaag heb ik vrij dus ik kan uitslapen. Eigenlijk heb ik dat ook wel nodig want ik slaap ondanks mijn eigen tips super slecht. Stress, wat relationele problemen, en vooral heel veel druk op mijn schouders dat helpt niet als je moet slapen. Dus ik heb ondanks liters kamillethee heel weinig geslapen. Gelukkig ging het alweer wat beter met vriendlief en mij dus we dronken samen gezellig koffie.

 photo IMG-20150330-WA0002_zpspunuafvw.jpg
Ik wilde even iets DOEN in plaats van de hele dag met mijn hoofd in een beeldscherm te laten verdwijnen. Gewoon even lekker met mijn handen in de aarde. Dat kwam goed uit, want ik had nog potgrond en de moestuintjes van de AH, dus ging ik lekker tuinieren. Gisteren tikte ik er een stukje over.

 photo IMG-20150330-WA0012_zpsntbva23v.jpg
‘Een nieuwe profielfoto voor Groentje Gezond?’ Grapte ik op mijn persoonlijke Facebookpagina. Niet geschikt vonden de meeste mensen, want het sapje was niet groen… Maar wel heel erg lekker! Met wortel, appel, pruim en mandarijn. Oja en een handjevol druiven. Lekker oranje zoals je ziet!

 photo 20150330_153608_zpsz862fpph.jpg
En zelfs vriendlief vond dit sapje heel lekker. Ik vond het bijna te zoet, alsof je snoep drinkt, maar dan met groenten. Ik besloot een sapdag te houden, dus lekker sapjes drinken de hele dag.
Daarom kocht ik in de supermarkt een hele grote zak vol groenten en fruit voor de rest van de week. Zo drink ik 1 of 2 sapjes per dag en eet ik verder gewoon een gezonde salade. Even resetten.
(geen foto’s van de supermarkt)

 photo IMG-20150330-WA0014_zpsgmaksoj0.jpg
Hard aan de studie. Met genoeg vocht zodat ik plaspauzes in kon lassen. Oké dat was niet de reden 😉 Maar valt me ineens op dat er zoveel soorten drank op het tafeltje staan.

Maargoed dit is dus ‘mijn plekje’. Vriendlief en ik hebben twee kamers tot onze beschikking, een woonkamer waar hij gitaren bouwt. En een slaapkamer met een hoogslaper, daaronder staat een bank en daar zit ik! Het is niet ideaal, dat moet ik toegeven… Ik heb wel een bureau met een PC in de woonkamer (op een oud orgeltje hoe tof is dat?) maar mijn computer is helaas kapot en mijn laptop past er niet echt bij. Nu heb ik een soort eigen studeerkamertje, op een studentikoze manier, best leuk zo toch? En de bank zit heerlijk!

Ik moet trouwens 20 interactieve Engelse spellen maken voor mijn MBO leerlingen. Lastig! Dus hebben jullie leuke ideeën laat het vooral weten in de comments! Voor morgen heb ik een spel voorbereid waarin iedereen een zin moet opschrijven en dan het blaadje doorgeven zodat je een verhaal krijgt dat je met zijn allen schrijft (en dan x25)

 photo 20150330_153035_zpsnsx27upa.jpg
Alle ‘leftovers’ van de sapjes. Het valt allemaal wel mee, als je het bakje achterin de sapcentrifuge maar schoon houdt door er een zakje in te doen. Een boterhamzakje of kleine plastic tas werkt prima! Verder alles snel even afspoelen en dan kun je alles weer gebruiken.

 photo 20150330_184138_zpsyd8ecabc.jpg
Het groene sapje van vandaag was er een met komkommer, bleekselderij, spinazie, kiwi en een handjevol druiven. Mijn vriend vond het vies, maar ik vond het heel erg lekker. Het leek op grassap maar was eigenlijk heel vol van smaak, de druiven en de kiwi maakten het sap heel zoet.

 photo IMG-20150330-WA0015_zpstkdmrhph.jpg
Mijn avondsapje. Tomaat en paprika. Heel simpel maar ik wilde de kleuren vandaag gewoon gescheiden houden. Sapjes krijgen snel een vieze kleur (bruin) als je bijvoorbeeld tomaat met komkommer mengt. Ik voelde me kleurrijk dus kleurrijke sapjes werden het, die zijn alleen niet altijd heel uitgebreid helaas. Maar wel lekker met een beetje peper, zout en knoflookpoeder.

Oja het valt me elke keer op dat tomatensap als je het zelf maakt roze is, terwijl de sappen uit pak bijna donkerrood zijn! De eerste keer toen ik versgemaakt tomatensap zag (mijn moeder maakte dit ook altijd) vond ik het een vreemd goedje. Ik was alleen de pakvariant gewend. Terwijl dit toch écht vol zit met kleurstof en allemaal dingen die ik niet in mijn sap wil hebben. Puur vind ik toch lekkerder.

Verder heb ik de hele dag/avond nog aan school gewerkt. Ik had totaal geen inspiratie, waardoor het niet voelt alsof ik heel productief was. Maar toch heb ik in ieder geval iets af, wat ik dan maar moet waarderen. Hopelijk kan ik de aankomende dagen toch wat meer doen want volgende week zijn mijn deadlines! Wat ik vervelend vond vandaag is dat ik niet ben gaan sporten, ik wilde heel graag maar het voelde alsof te druk was. Er kwamen nog wat mensen langs en de tijd ging super snel! Daarom ga ik woensdag na het spinnen nog even Milonnen. Dat heb ik bij deze met jullie afgesproken ;).

Wat heb jij gisteren allemaal gedaan?

Misschien ook iets voor jou?

3 comments

Naomi 31 maart 2015 - 15:32

Dag Anouk, leuk zo’n plog!

Qua interactieve spellen, weet ik misschien nog wel iets, als het niet te moeilijk is.
Maak een lijst met bijvoorbeeld tien bekende engelse muzieknummers.
Vervolgens vertaal je van alle nummers het eerste couplet naar het nederlands. De leerlingen moeten het juiste couplet bij het juiste nummer weten te verbinden.
Ook leuk om het andersom te doen. Laat de leerlingen een bekend Nederlands nummer kiezen en het eerste couplet te vertalen naar het Engels. Laat de leerllingen een voor een hun couplet voordragen terwijl de rest van de leerlingen moet raden welk lied het is.

Hopelijk is de uitleg duidelijk en is het een leuk uitvoerbaar idee 🙂

Reply
Kim 1 april 2015 - 15:07

Wat raar inderdaad van die kleur! Als ik hoor van jouw werkplek mag ik mezelf echt een geluksvogel noemen met mijn grote appartement met 2 slaapkamers.En dan wou ik ook nog eens verhuizen naar een kleiner huis omdat ik de stad mis.. zeurpiet haha.

Reply
Femke 1 april 2015 - 16:33

Ik werk in het basisonderwijs, waar ik veel coöperatieve werkvormen gebruik. Misschien niet allemaal even bruikbaar voor het MBO, maar wellicht heb je er nog wat aan:

Laat zien (viertallen):
Op tafel liggen kaartjes met vragen. 1 iemand is de groepsleider, die mag de vraag stellen. De anderen schrijven individueel hun antwoord op. Leerkracht zegt ‘laat zien’. De groepsleider controleert de antwoorden en de groep stuurt foute antwoorden bij. Daarna rol van groepsleider doorwoelen.

Duo lezen (tweetallen):
1 iemand leest, de ander luistert mee en bedenkt een vraag over de tekst. Na afloop stelt hij deze. nummer 1 beantwoordt. Daarna wisselen van rol.

Mix en koppel (iedereen)
een soort memory. Iedere leerling krijgt een kaartje. Je loopt met je kaartje door het lokaal en houdt je hand omhoog. Als je iemand tegenkomt, geef je die een high 5 en kijk je of jullie kaartjes ij elkaar passen. Zo ja, dan blijf je bij elkaar staan, zo nee, dan ga je doorzoeken tot je je eigen koppel vindt.

Zoek de valse (tweetal, viertal, klassikaal)
Je verzint drie of 5 zinnen, 2(4) zijn waar, 1 is fout. Welke is de valse?

Tafelrondje (tweetal, viertal)
Elk groepje neemt 1 kladblok en 1 pen voor zich. Je stelt klassikaal een vraag. Iedereen krijgt een minuut om na te denken. Daarna laat je om de beurt iemand iets opschrijven en daarna het kladblok + pen doorgeven. Je probeert zoveel mogelijk op te schrijven in de door jou opgegeven tijd. Bv. signaalwoorden, woorden die te maken hebben met een thema enz.

Koppen bij elkaar (in groepjes van 4):
Je stelt klassikaal een vraag waar 1 goed antwoord op is. Iedereen denkt zelf na. Daarna zeg je ‘koppen bij elkaar’. Iedereen wisselt zijn antwoord uit en kijkt of er overeenstemming is en dat iedereen het goede antwoord weet. Daarna vraag je de nummers 1 (2/3/4) of ze het antwoord namens het groepje willen geven. Daarna ruil je weer door.

Op google staan overigens nog veel meer coöperatieve werkvormen! Even googelen dus 😉

Reply

Geef een reactie