Pikmin Bloom de nieuwste rage?

by Anouk

Een paar jaar geleden was de grootste rage voor jong en oud Pokémon Go. Een interactief spel waarin je in de echte wereld Pokémon kon vangen en uitbroeden. Sinds een week heeft Niantic een nieuw spel op de markt gebracht: Pikmin Bloom. Ook dit spel speel je in “de echte wereld”. Zal Pikmin dezelfde rage opleveren als Pokémon Go? En waarom is het leuk om het eens uit te proberen?

Een veredelde stappenteller?

Waar Pokémon Go zich bezighield met kilometers afleggen, telt Pikmin Bloom je stappen. Met een Lifelog hou je elke dag je stappen bij wat voor mij in de eerste dagen al zorgde voor ontzettende bewegingsdrang. Naast het tellen van de stappen kun je nog een heleboel meer wat ik hieronder uit zal leggen. Je kan je nu al wel indenken dat deze app er voor zorgt dat jong en oud zin krijgt om een extra rondje te wandelen om zo een hoger stappenaantal te krijgen dan de dag ervoor.

Hoe werkt het precies?

Bij Pikmin Bloom zorg je ervoor dat je kleine wezentjes (Pikmin) uitbroedt via een broedmachine (dit doet me denken aan Pokémon Go). De Pikmin lopen met je mee en komen je tijdens je wandeltochten allemaal kleine cadeautjes brengen. Je geeft de wezentjes nectar zodat ze bloemetjes groeien op hun hoofd en met die bloemblaadjes kun jij in de wereld bloemen zaaien. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk stappen te zetten want Pikmin krijg je in een plantenpot. Pas na 1000 stappen komen ze uit om je te vergezellen op je tocht.

Ik zal wat uitgebreider uitleggen hoe het spel werkt door middel van printscreens van het spel:

Na 1000 stappen heb je een Pikmin uitgebroed waarna deze zich bij je team voegt.
Uitbroeden doe je zo: je plant een pot in een speciaal “slot” dat groenblauwe ding. Deze kun je krijgen als je een level omhoog gaat of in de store. Je hebt standaard altijd twee ruimtes waar je planten in kan laten groeien. Ook zijn er speciale planten die 10000 stappen nodig hebben om uit te groeien tot een speciale Pikmin.
Pikmins hebben nectar nodig zodat de bloemen op hun hoofd gaan bloeien. De bloemblaadjes die vrij zijn kan je daarna gebruiken om de wereld mooier te maken en bloemen te planten!
Als je goed kijkt zie je hier allemaal geplante bloemen. Je kan zien wat je zelf geplant hebt maar ook wat je medespelers planten! Zo zie je op drukke plekken ineens allemaal bloemen ontstaan! Ook kan je mensen zien lopen die het spel spelen, mits ze hier toestemming voor hebben gegeven. Voor elke 500 bloemen die je plant, dit duurt ongeveer twintig minuutjes, krijg je een muntje die je weer in de winkel kan uitgeven.
Vanaf bepaalde levels kun je iets vrijspelen. Zo ook expeditions. Dit is een leuke feature want je Pikmin gaan voor jou dan op zoek naar planten, vruchten voor nectar en als je vriendschapsniveau boven 4 hartjes komt gaan ze naar hun “geboorteplek” voor een cadeau!
Pikmin gaat niet snel vervelen, je hebt allemaal (tot nu toe haalbare) stappen die je kan zetten om een level hoger te komen. Ook kun je badges en bijzondere Pikmin vrijspelen. Een college van mij heeft een Pikmin met een Mario hoedje en ik heb er een met een eikel als hoofd. Je kunt je Mii poppetje naar wens aanpassen en het menu is na even oefenen super overzichtelijk. Ook kan je vrienden toevoegen die samen met je mee kunnen lopen.
Via een vriendcode kun je makkelijk iemand als vriend toevoegen. Bovenstaande code is die van mij dus mocht je een vriend voor het spel zoeken, kopieer de code of scan de QR-code.

Mijn ervaring

Wat een ontzettend leuk spel is dit! Het is vrolijk, kleurrijk, ik vind de Pikmin ook super schattig én ik krijg continue zin om even een stukje te wandelen. Aanstaande zaterdag is het eerste community event dus ik ben benieuwd wat dat inhoudt voor dit spel. Voor nu ga ik het zéker dagelijks spelen want ik merk echt dat ik daardoor meer naar buiten wil om te bewegen. Iets wat heel goed is want de herfstdip houdt me snel op de bank onder een dekentje gekluisterd.

Waar te vinden?

Pikmin Bloom kun je vinden via:
Google Playstore

Apple store

Meer info via de website.

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie