Groentje Gezond
  • Blogs
    • Gezond algemeen
    • Informatief
    • Mindset en lifestyle
    • Persoonlijk
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
  • Over mij
  • Mediakit
  • Disclaimer

Groentje Gezond

  • Blogs
    • Gezond algemeen
    • Informatief
    • Mindset en lifestyle
    • Persoonlijk
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
Lekker gezondRecepten

Perziktaart

written by Anouk 10 maart 2017

Het lijkt wel alsof ik alleen maar lekkere recepten deel de laatste tijd. Nou deel ik natuurlijk altijd lekkere recepten maar deze komt uit het archief. Toen ik een keer jarig was maakte ik deze taart namelijk, maar omdat de titel iets van: ‘jarig en perziktaart’ was, heb ik besloten het recept opnieuw met jullie te delen zonder een hele lap tekst. Dus enjoy! Dit doe ik om mijn receptenindex makkelijk en overzichtelijk te houden.

Perziktaart

Print dit recept
Porties: 8 tot 10 stukken

Ingrediënten

  • Bodem
  • 150 gr dadels
  • 200 gr amandelen
  • speculaaskruiden
  • Voor de taart
  • 300 gr Griekse yoghurt
  • 1 blik uitgelekte perziken (bewaar 50 ml sap)
  • (Of als je verse perziken gebruikt 50 ml sinaasappelsap)
  • 1 el citroensap
  • 4 eieren
  • 60 gr (volkoren) bloem
  • mespuntje zout
  • Boter om de springvorm in te vetten
  • Eventueel 1 of 2 el honing naar smaak toevoegen

Bereiding

 

Voor de bodem:
Doe de amandelen, de dadels en de theelepel kruiden in een keukenmachine en laat deze draaien tot het mengsel goed gemixt en plakkerig is. Niet plakkerig genoeg? Voeg een of twee theelepels met water toe en laat nog even draaien.

Vet een springvorm in en gebruik bakpapier, doe het mengsel voor de bodem in de springvorm en druk deze aan met een lepel. Zet even in de koelkast.

De rest:
Doe de perziken in een kom met citroensap en zet weg.

Verwarm de oven op 180 graden.

Doe de eieren in een andere kom en mix deze met een mixer tot het heel luchtig is. Voeg daarna de bloem, het perziken- (of sinaasappel-)sap, de yoghurt, en na even proeven de honing toe. Vergeet niet op het laatst het mespuntje zout!

Giet het mengsel op de bodem.
Voeg als laatste de perziken toe.

Zet in de oven voor ongeveer drie kwartier en je taart is klaar!

Perziktaart was last modified: augustus 30th, 2017 by Anouk

DSCN3647

DSCN3646

Foto’s!

DSCN3648

DSCN3650

Volg Groentje Gezond ook op Facebook, Instagram en Twitter

Perziktaart was last modified: augustus 30th, 2017 by Anouk
alternatiefGezondgezonde taartperzikperziktaarttaart
3 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Anouk

Kauwen op een blaadje sla de enige manier van gezond leven? Nee, daar geloof ik niet zo in. Je kan op zo veel manieren met gezondheid bezig zijn en op Groentje Gezond probeer ik zoveel mogelijk informatie, ervaring en verhalen te delen.

previous post
Goedgevulde maaltijdsoep boordevol lekkere groenten
next post
Hoe maak je een realistische planning?

You may also like

3x gezonde havermoutvariaties

5 februari 2014

Leftover soep

20 juni 2014

Zuurkoolsoep

27 juni 2014

Tonijnsalade en tonijn deluxe

7 januari 2015

Supervezelsmoothie

2 maart 2014

Havermout pepernoten

6 oktober 2016

De bietburger

2 mei 2016

Rijstmelk

23 januari 2014

Spaghetti van courgette met heerlijke tomatensaus

6 augustus 2014

SOEPergezond uitdaging juni ten einde

30 juni 2014

3 comments

Josefine Hallink 15 maart 2017 at 13:39

Hoi Anouk,

Lijkt me erg lekker deze perziktaart. In de bereiding beschrijving heb je het over een theelepel kruiden. Om welke kruiden gaat het? Ze staan niet bij de ingrediënten.

M.vr.gr.
Josefine

Reply
Anouk 15 maart 2017 at 14:25

Ik ga het meteen aanpassen! Het waren speculaaskruiden/koekkruiden. Je kan ook kaneel/nootmuskaat/gember/kardemon toevoegen maar zelf vind ik het fijn om een potje speculaaskruiden voor zulke gelegenheden te hebben staan.

Reply
7 Lekkere traktaties voor een verjaardag (zonder toegevoegde suikers) - Groentje Gezond 11 november 2017 at 14:31

[…] Perziktaart […]

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Over mij

Over mij

Hi, ik ben Anouk en ik schrijf graag, over van alles en nog wat eigenlijk. Groentje Gezond startte als informatieve website, maar al snel begon ik ook persoonlijke artikelen te schrijven. Thema's die je hier vaak tegen zult komen zijn: - gezondheid - (lekker) eten - beweging - informatie - persoonlijke artikelen - positive mindset - lifestyle - recensies - Maar misschien ook nog wel meer. Kijk gerust eens rond, en als je vragen of suggesties hebt dan hoor ik dat heel graag!

Ik steun Emily door te lopen voor lyme, steun je mee?

Recente artikelen

  • Zomerse quinoa salade
  • Lopen voor lyme 2018
  • Kleurrijke bietennoodles
  • Ik vecht niet meer tegen mezelf en knipte mijn haar kort
  • Ik zou zo graag meer willen doen!
Topblogs mytastebe.com
Follow on Bloglovin
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert: Ons cookiebeleid
No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Bloglovin
  • Over mij
  • Mediakit
  • Disclaimer

@2017 Groentje Gezond Alle content van deze website behoort toe aan Groentje Gezond


Back To Top