Groentje Gezond
  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

Groentje Gezond

  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
Lekker gezondRecepten

Perziktaart

written by Anouk 10 maart 2017

Het lijkt wel alsof ik alleen maar lekkere recepten deel de laatste tijd. Nou deel ik natuurlijk altijd lekkere recepten maar deze komt uit het archief. Toen ik een keer jarig was maakte ik deze taart namelijk, maar omdat de titel iets van: ‘jarig en perziktaart’ was, heb ik besloten het recept opnieuw met jullie te delen zonder een hele lap tekst. Dus enjoy!

Perziktaart

Print dit recept
Porties: 8 tot 10 stukken

Ingrediënten

  • Bodem
  • 150 gr dadels
  • 200 gr amandelen
  • speculaaskruiden
  • Voor de taart
  • 300 gr Griekse yoghurt
  • 1 blik uitgelekte perziken (bewaar 50 ml sap)
  • (Of als je verse perziken gebruikt 50 ml sinaasappelsap)
  • 1 el citroensap
  • 4 eieren
  • 60 gr (volkoren) bloem
  • mespuntje zout
  • Boter om de springvorm in te vetten
  • Eventueel 1 of 2 el honing naar smaak toevoegen

Bereiding

 

Voor de bodem:
Doe de amandelen, de dadels en de theelepel kruiden in een keukenmachine en laat deze draaien tot het mengsel goed gemixt en plakkerig is. Niet plakkerig genoeg? Voeg een of twee theelepels met water toe en laat nog even draaien.

Vet een springvorm in en gebruik bakpapier, doe het mengsel voor de bodem in de springvorm en druk deze aan met een lepel. Zet even in de koelkast.

De rest:
Doe de perziken in een kom met citroensap en zet weg.

Verwarm de oven op 180 graden.

Doe de eieren in een andere kom en mix deze met een mixer tot het heel luchtig is. Voeg daarna de bloem, het perziken- (of sinaasappel-)sap, de yoghurt, en na even proeven de honing toe. Vergeet niet op het laatst het mespuntje zout!

Giet het mengsel op de bodem.
Voeg als laatste de perziken toe.

Zet in de oven voor ongeveer drie kwartier en je taart is klaar!

Perziktaart was last modified: februari 1st, 2020 by Anouk

DSCN3647

DSCN3646

Foto’s!

DSCN3648

DSCN3650

Volg Groentje Gezond ook op Facebook, Instagram en Twitter

Perziktaart was last modified: februari 1st, 2020 by Anouk
alternatiefGezondgezonde taartperzikperziktaarttaart
3 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Anouk
Anouk

Kauwen op een blaadje sla de enige manier van gezond leven? Nee, daar geloof ik niet zo in. Je kan op zo veel manieren met gezondheid bezig zijn en op Groentje Gezond probeer ik zoveel mogelijk informatie, ervaring en verhalen te delen.

previous post
Goedgevulde maaltijdsoep boordevol lekkere groenten
next post
Hoe maak je een realistische planning?

Misschien ook iets voor jou?

Mini appeltaartjes met granaatappel

11 april 2017

2 lekkere groene soepjes (Broccoli- en komkommersoep)

25 juni 2014

Heb ik dit nou écht nodig? +...

10 januari 2014

De meer traditionele smoothie

26 februari 2014

Zelf kip codon blue maken en tomaten...

25 februari 2015

zomerse spinaziesalade met geitenkaas, maïs en spekjes

10 juli 2015

FODMAP arme ovenschotel (vega)

13 september 2016

Bananenpannenkoekjes

15 februari 2014

Makkelijke roerbak met spinazie, shoarma en krieltjes

6 april 2016

Gehaktrol met kaas en boerenkool

9 januari 2017

3 comments

Avatar
Josefine Hallink 15 maart 2017 at 13:39

Hoi Anouk,

Lijkt me erg lekker deze perziktaart. In de bereiding beschrijving heb je het over een theelepel kruiden. Om welke kruiden gaat het? Ze staan niet bij de ingrediënten.

M.vr.gr.
Josefine

Reply
Avatar
Anouk 15 maart 2017 at 14:25

Ik ga het meteen aanpassen! Het waren speculaaskruiden/koekkruiden. Je kan ook kaneel/nootmuskaat/gember/kardemon toevoegen maar zelf vind ik het fijn om een potje speculaaskruiden voor zulke gelegenheden te hebben staan.

Reply
7 Lekkere traktaties voor een verjaardag (zonder toegevoegde suikers) - Groentje Gezond 11 november 2017 at 14:31

[…] Perziktaart […]

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Over mij

Over mij

Hi, ik ben Anouk en ik schrijf graag, over van alles en nog wat eigenlijk. Groentje Gezond startte als informatieve website, maar al snel begon ik ook persoonlijke artikelen te schrijven. Thema's die je hier vaak tegen zult komen zijn: - gezondheid - (lekker) eten - beweging - informatie - persoonlijke artikelen - positive mindset - lifestyle - recensies - Maar misschien ook nog wel meer. Kijk gerust eens rond, en als je vragen of suggesties hebt dan hoor ik dat heel graag!

Social Media

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Zoeken op de webiste

Partnerprogramma Bol.com

Instagram

groentjegezond

🇳🇱
🍏 Gezondheidsblogger sinds 2004
🥗 Recepten
💃 Body positivity
😍 Hoepelen
❤️ Groentje Geluk
👇 blog

Anouk  | Groentje Gezond
Wat een ontzettend lekker havermout toetje heb ik Wat een ontzettend lekker havermout toetje
 heb ik gemaakt!
Nou moet ik eerlijk bekennen, dit is eigenlijk een bloeper. De originele ontbijttaart van @nandaskeuken zag er amazing uit. En dan maak ik er een soort bavarois van 🙈 een gelukkig ongelukje en ik schreef er over op de blog. Link in bio 💛

Op het nippertje deze#swiepswoepswap van @mandyandmore
Genieten. Oorspronkelijk kom ik uit de Achterhoek. Genieten.
Oorspronkelijk kom ik uit de Achterhoek. Het was heerlijk opgroeien maar op mijn 18e verhuisde ik. Eerst naar Zwolle, toen naar Utrecht en daarna naar Amsterdam. Mijn familie noemd me "Stadse" waarschijnlijk door mijn stedelijke fratsen. Hoewel ik van de stad hou ben ik ook graag te vinden bij mijn ouders. Het tempo ligt lager, er is meer stilte en rust. Helemaal terug wil ik niet maar soms... Denk ik dat een rustigere plek ook wel bij me past.

Ben jij een stads- of een dorpsmens?
Geen make-up nodig als je haar zoveel volume heeft Geen make-up nodig als je haar zoveel volume heeft 😂👌
Vandaag stond even in het teken van opladen. De afgelopen weken probeerde ik hard balans te vinden en eerlijk? Dat valt niet mee. Nog steeds merk ik soms pas te laat dat ik teveel doe. Ik krijg hoofdpijn, veel last van pds en merk dat ik grijp naar series kijken en niet naar buiten willen. Vandaag bewust een stapje terug en ineens gewandeld en opgeruimd. Zodra ik een mindset heb van: niets moet, alles mag... Dan voel ik me opladen.
Wat doe jij om weer wat bij te tanken tijdens drukke weken?
Ik vond mezelf altijd echt een zomermens. Zodra de Ik vond mezelf altijd echt een zomermens. Zodra de blaadjes vielen had ik meteen een dikke herfstdip die ook wel eens uitmondde in een winterdepressie. De laatste paar jaar heb ik daar gelukkig minder last van. Ik schreef er spontaan een artikel over op Groentje Gezond. Heb jij wel eens last van een winterdip?
P.s: I love the snow though!
Deze lekkere noedelsoep staat binnen 20 minuten bi Deze lekkere noedelsoep staat binnen 20 minuten bij jou op tafel. Geïnspireerd door de groentehack van @dehippevegetarier.
Hier deel ik alvast de hack en de rest van het recept vind je op de site (link in bio).
.
1. Doe de sjalot samen met de gember, knoflook, gemalen koriander en zonnebloemolie in de keukenmachine en blend tot een gladde pasta.
2. Verhit een wokpan op middelhoge temperatuur en verwarm de pasta totdat deze begint te geuren. Voeg wokgroenten toe aan de pan en roerbak dit 6 tot 8 minuten.
.
Dit kan je ook gebruiken voor andere gerechten maar ik besloot er mijn eigen soepje van te maken. Because I loooove soup!
.
Ik ben trouwens ook trots op de foto's die ik maakte voor dit recept. Deze zou toch zo in de @allerhande passen?
.
Deze post is in samenwerking met @albertheijn.

#groentehack #groentegemak #recipe #nomnom #foodporn #foodblogger #foodblog #yummyfood #noodlesoup
Allemaal ontzettend bedankt voor het meedoen met d Allemaal ontzettend bedankt voor het meedoen met de leuke winactie van @ellahealth.nl. Oprichter Job vond jullie reacties zo leuk dat hij een actiecode heeft vrijgegeven voor 20% korting!
. 
Als je naar de website van Ellahealth.nl gaat typ dan code GROENTJEGEZOND2021 in.
.
Dit omdat er zoveel likes en leuke reacties waren op de zitballen en de winactie. In mijn bio zie je de link naar mijn review en informatie over zitballen en Ellahealth.
.
Bedankt allemaal voor het meedoen en vergeet niet als bedankje voor de korting @ellahealth.nl te liken.
.
Ik werd niet betaald voor deze samenwerking maar had wel een mooie bal gekregen. Dit was een samenwerking omdat we beiden geïnteresseerd waren in wat de ander doet 💛 Hoop dat jullie het net zo leuk vonden als wij
Meer laden… Volgen op Instagram

Pinterest

@Groentjegezond
Topblogs
Follow on Bloglovin
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

@2020 Groentje Gezond Alle content van deze website behoort toe aan Groentje Gezond


Back To Top