Pastasalade met lekker veel groenten

by Anouk

Zodra het mooi weer wordt heb ik zo’n zin om te koken! Lekker in de keuken staan, mooi daglicht voor goede foto’s. Maar als de temperatuur boven de 26 graden komt dan heeft de keukenprinses in mijn écht geen zin om in een bloedhete keuken boven het fornuis zich uit te sloven. Hoewel ik vaak eters heb, kook ik als ik alleen ben graag in bulk. Een pastasalade zoals vandaag is heel handig om in veelvoud te maken, de restjes kan je dan nog wel twee dagen als lunch gebruiken.

Kleur!

Kleurrijk eten is mijn nieuwe MUST, nou heb ik wel eens met alle kleuren van de regenboog gekookt in een heerlijk couscous recept maar eigenlijk sta ik als ik in de supermarkt ben er veel te weinig bij stil welke mooie kleuren de natuur ons brengt. Daarom was mijn uitdaging voor deze salade niet alleen: HIJ MOET SUPER MAKKELIJK EN LEKKER ZIJN, maar ook: KLEUR!

Ik liep de schappen af, een groene paprika, een gele, wortels, rode kool, wat kon ik nog meer bedenken? Ja, ik lette wel een beetje op de smaak van de ingrediënten, maar vooral op de kleur. Dat had natuurlijk verkeerd uit kunnen pakken maar deze keer was het een hele goede keuze! Via Instagram en Facebook vroeg ik jullie: welke 9 groenten kan je allemaal ontdekken? De uitslag zie je hier onder in beeld.

Nou waren er twee dingen mis met mijn 9 groenten.

 1. Koriander is meer een specerij, geen groente.
 2. Er is in het verleden discussie geweest of tomaat nu een fruit of een groente is. (In de VS was er zelfs in 1939 een rechtzaak die bepaalde dat het toch degelijk wel een groente is). Ik zeg gewoon groente, wat denk jij?

Nou was deze salade binnen tien minuutjes ongeveer klaar. In de tijd dat ik de farfalle liet koken heb ik snel alle groenten gesneden. Uiteindelijk is het allemaal in een grote kom gegaan waardoor je écht een simpel lekker gerecht heb. Jamie Oliver is populair met zijn 15 minuten recepten, maar ik doe het gewoon even vijf minuten sneller. Wellicht wat minder culinair, maar hé, verschil moet er zijn.

Pastasalade met lekker veel groenten

Print dit recept
Porties: 4 personen Voorbereiding: Tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingrediënten

 • 75-100 gr farfalle (vlinderpasta) per persoon
 • 2 wortels
 • 4 stengels bleekselderij
 • 1/2 rode ui
 • cherrytomaatjes
 • 1 paprika (rood of groen voor de kleur, of allebei)
 • 2 kopjes gesneden rode kool
 • 1/2 komkommer
 • 2 handjes koriander
 • 1 el creme fraiche per persoon
 • optioneel: feta kaas

Bereiding

Kook de farfalle zoals op de verpakking staat aangegeven (meestal een beetje zout en olie toevoegen, tien minuten koken ongeveer).

Ondertussen kun je de groenten snijden. Het liefst zo fijn mogelijk zodat ze goed door de salade mengen. Zelf vind ik het wel lekker om de uien in ringen te snijden maar deze kan je ook in blokjes snijden.

Als de pasta gekookt is giet je het water af. Daarna voeg je per persoon (dit recept is voor 3/4 personen, hangt af van de gebruikte hoeveelheid pasta) 1 eetlepel creme fraiche toe. Roer dit goed door de pasta. Eventueel nog een klein beetje olijfolie toevoegen zodat de eventuele restjes soepel blijven voor de lunch van de volgende ochtend.

Pak een grote schaal of kom en met alle groenten met de pasta samen. Als garnering kan je nog een beetje extra koriander gebruiken.

Peper en zout toevoegen naar wens

 

Extra

Deze salade is lekker koud maar ook lauw/warm. Als je deze salade wil veganistisch wil opdienen moet je de feta weglaten en de creme fraiche vervangen door een plantaardige variant.


En het uiteindelijke recept op het bord.

Wat eet jij graag als de temperaturen hoger worden? Laat het weten in de comments! En ga je dit recept ook eens proberen en fotograferen? Tag me dan gerust op Instagram, vind ik super leuk! (@groentjegezond)

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie