Paddenstoelen enchilada’s met pulled oats

by Anouk

Soms weet ik niet meer wat ik nou weer moet verzinnen om ’s avonds te eten. Heel fijn vond ik het dat ik van Gold & Green een receptenboek kreeg opgestuurd met een code om hun pulled oats te proberen (deze code kunnen jullie ook gebruiken en staat onderaan dit artikel). Misschien denken jullie: ik wil ook heel veel recepten met pulled oats! Of: wat zijjn pulled oats? Dat lezen jullie in deze blog, met als kers op de taart: paddenstoelen enchilada’s!

Wat zijn pulled oats?

Pulled oats zijn een 100% plantaardig alternatief voor vlees. Iets waar ik als pescotariër heel blij mee ben! De pulled oats naturel bestaat uit: haver, tuinbonen, erwten, olie en een beetje zout. De meeste vleesvervangers bestaan uit veel ingrediënten maar bij Gold&Green houden ze het simpel en alsnog heel smaakvol.

Wat kun je allemaal met pulled oats?

Nou een heleboel! Waar ik voorheen vaak jackfruit gebruikte voor het idee van pulled pork heb ik nu een makkelijker alternatief gevonden. De pulled oats hoef je namelijk niet helemaal zelf te kruiden (al kan dat wel) en uit elkaar te trekken. Bak het gewoon in de pan en het is al klaar. Of je kan er een lekker ander recept bij bedenken. Voor inspiratie kun je ook op de receptenpagina van Gold&Green kijken. Daar staan alle recepten (en meer!) die ik ook in mijn receptenboek heb gekregen. Omdat de enchilada’s er zo lekker uitzagen heb ik besloten dat recept met jullie te delen. Heb hem wel een beetje aangepast aangezien ik niet tegen alle voedingsmiddelen kan, en die variant deel ik graag met jullie vandaag.

Paddenstoelen enchilada's

Print dit recept
Porties: 2-3 personen Voorbereiding: Tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 1 pak pulled oats naturel
  • 150 gr bimi (of groene asperges)
  • half bakje champignons
  • 1 potje salsa
  • geraspte kaas
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • een bosje koriander
  • olie
  • tortilla's (zelf had ik glutenvrije tortilla's en mijn vriend volkoren tortilla's)

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden

Blancheer de bimi heel kort (dus even een minuutje of twee in kokend water en dan afgieten).

Snij de koriander fijn, snij de champignons hoe jij het fijn vindt, en bak deze kort met olie in een koekenpan. Voeg daarna de pulled oats toe. 

De bimi snij je in stukjes en doe je ook in de pan samen met de kruiden, de helft van de salsa en wat geraspte kaas. Laat dit heel even een paar minuutjes sudderen terwijl je af en toe roert. 

Vul de tortilla's met een beetje mengsel. Let op dat je ze niet te vol doet zodat je ze nog op kunt rollen. Leg de vouwkant naar beneden in de ovenschaal. Als je alle tortilla's hebt gevuld en in de ovenschaal hebt gelegd schenk je de rest van de salsa eroverheen en top je alles af met geraspte kaas. 

Zet de ovenschaal voor ongeveer tien minuten in de oven totdat de kaas helemaal gesmolten is. 

Probeer zelf pulled oats van Gold & Green

Via deze link kun je nu zélf ook pulled oats proberen! Je koopt de pulled oats naturel of tomaat bij de Albert Heijn, Plus of de Deen. Scant de bon via Probeergoldandgreen.nl en je krijgt eenmalig het aankoopbedrag terug! Dat is nog eens leuk een nieuw product proberen!

Dit artikel is een samenwerking met Gold&Green, ik kreeg een receptenboek om een recept uit te proberen met pulled oats.

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie