Paars is mijn favoriete kleur

by Anouk

Omdat paars mijn favoriete kleur is, en ik graag kleurrijke smoothies maak, heb ik bieten gekocht. Voorgekookt deze keer, omdat smoothies juist fijn zijn omdat ze makkelijk en snel te maken zijn. Een huisgenootje zei dat haar moeder altijd rode bieten met appel maakte, en daarom heb ik er een halve appel aan toegevoegd. Het leek me super lekker om te drinken met wat melk en yoghurt zodat het een romig drankje zou worden. Ik vind puur bietensap heerlijk, maar deze werd heel romig. Ook echt aan te raden.

 photo 20140223_171358-Copy2-Copy_zps966deb12.jpg

Ingrediënten

Een paar rode bieten

Een halve appel (mag ook een andere maar ik gebruikte een Granny Smith)

Een klein bakje yoghurt

Een half glas melk

Bereiding

Doe alles in een blender (appel moet je even de pitjes uit halen maar is niet nodig om te schillen) de bieten zitten soms nog harde stukjes aan dus daar moet je wel even op letten. Verder is het gewoon blenden of staafmixeren en klaar is kees!

Kijk eens wat een prachtig kleurtje! Het sap is wel heel dik dus ik moest het een beetje aanlengen met water.

Verder is dit volgens mij de kortste blog tot nu toe, ik heb al meerdere malen geschreven over rode bieten.

 photo 20140223_172410-Copy-Copy_zps102519ab.jpg

Misschien ook iets voor jou?

1 comment

Smoothie overzicht | GroentjeGezond 3 maart 2014 - 08:32

[…] Rode bieten smoothie […]

Reply

Geef een reactie