Overwinning: een korte broek

by Anouk

Even iets heel anders, want ik ben blij en daar wil ik graag over schrijven. Met mijn uitdaging gaat het goed trouwens. Daarover later meer. Vrijdag kwam mijn moeder op visite, we gingen winkelen wat nog niet heel makkelijk ging omdat ik nog snel uitgeput ben. Door af en toe een pauze te nemen met o.a. verse muntthee hebben we een hele leuke dag gehad.

Op een gegeven moment vertelde ik mijn moeder dat ik heel graag een korte broek wilde hebben. Het is misschien al meer dan tien jaar geleden dat ik voor het laatst een korte broek aandurfde. Waarom? Je ziet mensen die meer wegen dan ik zelfverzekerd genoeg zijn om een korte broek aan te kunnen maar ik durfde het gewoon niet aan. Natuurlijk heb ik nog wel eens een korte broek gepast in de kleedkamer van een winkel, maar ik vond het 1) ongemakkelijk om aan te krijgen en 2) allesbehalve mooi zitten. Hoewel ik twaalf kilo afgevallen ben (en binnenkort weer ga sporten dus waarschijnlijk weer verder ga met afvallen) zie ik mezelf nog steeds als een dik meisje. Natuurlijk ben ik al heel ver gekomen, daar ben ik trots op. Mijn gezonde levensstijl maakt mijn huid, haar en lichaam mooier, maar toch heb ik vlagen van ontbrekend zelfvertrouwen. Mijn moeder sleurde me mee naar een paskamer en gaf me broeken aan die ik allemaal moest proberen. Alle broeken pasten en ik ging naar huis met mijn eerste korte broek in jaren!

 photo 20140411_200048-Copy-Copy_zps156ab79a.jpg
 

 

Korte broeken betekenen voor mij een overwinning. Een overwinning op mijn zelfbeeld dat steeds beter wordt naarmate ik me beter voel, een overwinning op mijn gevecht met overgewicht, én met een korte broek kun je veel leukere dansjes doen dan zonder 😛

Sorry dat ik helemaal lyrisch ben over mijn nieuwe aanschaf, ik heb geen modeblog dus mijn schoenen laat ik daarom even schieten 😉 Maar zulke kleine dingen maken me nou eenmaal heel erg happy. Net zoals het feit dat ik me goed genoeg voel voor een korte broek!

Mijn uitdaging gaat goed, vanaf volgende week kunnen jullie weer een heleboel recepten verwachten! Deze week heb ik maar 22,19 uitgegeven, waardoor ik eventueel wat meer speelruimte heb voor volgende week.
Kostenplaatje

Uitgegeven vandaag         € 7,71

Uitgegeven totaal              € 22,19

Geld over deze week         € 12,81

Geld tot 1 mei                     € 76,81

 

Misschien ook iets voor jou?

7 comments

Denise 14 april 2014 - 11:15

Of kurkuma helpt weet ik niet,maar bonenkruid helpt wel tegen winderigheid na het eten van bonen. En je korte broek staat hartstikke mooi!

Reply
avriezen 14 april 2014 - 12:10

Dankjewel voor de tip en het compliment 😀

Reply
isis 14 april 2014 - 15:35

leuk broekje , staat je goed en nu snel weer warm en zon om er veelvuldig van te kunnen genieten!

Reply
avriezen 14 april 2014 - 15:44

Dankjewel het zonnetje laat ons nu een beetje in de steek maar heb vol vertrouwen voor de zomer!

Reply
Naomi 14 april 2014 - 19:32

Goed bezig hoor! Ik droeg vorig jaar ook voor het eerst weer een jurkje. Ik herken mezelf in jouw gevoel en vind t super om te lezen dat je weer een overwinning te pakken hebt! Je mag trots op jezelf zijn 🙂

Reply
avriezen 21 april 2014 - 23:43

Dankjewel Naomi, het is een heerlijk gevoel!

Reply
Vraag en antwoord | Groentje Gezond 19 mei 2014 - 09:35

[…] vond ik toch wel deze. Over dat ik opgegroeid ben met het idee dat ik later dik zou worden. Of mijn blog over een korte broek.  Voor mijn gevoel ben ik niet alleen met deze beelden en hoop ik door […]

Reply

Geef een reactie