Over mij

Welkom op Groentje Gezond en vooral op de pagina ‘over mij’, want wie ben ik nou eigenlijk? En belangrijker:

wat is Groentje Gezond?

Deze blog werd in 2014 opgericht door mij omdat ik meer dan tien kilo was afgevallen. Opeens vond ik dat ik de wijsheid in pacht had (hierover later meer) en begon ik met informatieve artikelen te schrijven. Al snel merkte ik dat mensen liever ook de persoon achter de blog wilden leren kennen en werd Groentje Gezond een stuk persoonlijker. Door de jaren heen is de blog enorm gegroeid, niet alleen in het aantal bezoekers maar ook in de content waar ik over ben gaan schrijven.

Van tips over afvallen, gezond leven, eigenlijk vooral veel druk op jezelf leggen, is de aandacht verschoven naar:

body positivity, lekkere gezonde recepten, informatie maar óók aandacht voor mentaal welzijn.

Wie ben ik?

Hoi, ik ben Anouk! 28 jaar ondertussen en wonend in Utrecht. Groentje

Gezond is echt een beetje mijn kindje waar ik steeds trotser op ben geworden. Na jarenlange stress en een veel te hoge lat leer ik nu steeds meer over een andere vorm van gezondheid namelijk: liefde voor jezelf. Dat is óók rust nemen, leuke dingen ondernemen, en jezelf iets gunnen. Ik probeer met deze blog steeds meer een écht beeld te geven, te entertainen, informeren en dat alles vaak met een onderliggende boodschap.

Naast bloggen, wat ik als hobby doe, vind ik het heerlijk om in bad te zitten met een boek. Verder hou ik van:

  • gedichten
  • de Engelse taal
  • geschiedenis
  • lange wandelingen maken
  • honden knuffelen
  • heel hard zingen onder de douche

Recepten

Op de blog vind je een heleboel recepten. Zelf ben ik ondertussen pescotariër wat betekent dat ik geen vlees meer eet (maar nog wel vis). In het begin van deze blog deed ik dat nog wel dus sommige recepten bevatten nog vlees. Ondertussen eet ik steeds minder dierlijke producten dus veel recepten zijn ook helemaal vegetarisch of veganistisch. In mijn menu kun je kijken naar alle recepten die ik heb gemaakt, ook kun je ze bekijken per soort gerecht (dus voorgerecht, salade, soep, vegetarisch, etc.) Bij veganistische recepten staat er vaak in de titel dat ze vegan zijn.

Hoewel ik zelf gek ben op sla, salade, groen enzovoorts, vind ik niet dat je per sé gezond bezig bent als je alleen maar op blaadjes spinazie kauwt. Daarom heb ik ook heerlijke ovenschotels en andere soorten recepten. Alles zonder pakjes en zakjes.

Heb ik alle wijsheid in pacht als het gaat om gezond eten? Zeker niet! Als kind lustte ik vrijwel niets (en nu vrijwel alles behalve heeeeel pittig eten) dus ik ben flink aan het inhalen! Ik bel zelfs wel eens mijn moeder hoe zij vroeger dingen klaarmaakte, of zoek zelf op internet naar inspiratie. Alle recepten die ik maak zijn wel écht van mezelf en mocht je deze willen delen zorg dan dat je er altijd een bronvermelding bij zet. Als mijn recept ergens door geïnspireerd werd, zal ik dat er ook altijd bij vermelden. Wel zo netjes.

Écht zijn

Wat ik belangrijk vind aan bloggen (en ook bijvoorbeeld op Instagram) is écht zijn. Natuurlijk maak ik wel eens een mooie foto’s, recepten met vaag licht die eruit zien alsof ze al een keer gegeten zijn tja… dat wil natuurlijk niemand zien. Op deze blog zul je ook wel eens wat onzekerheden of psychisch gerelateerde content zien. Dat ben ik óók, naast dat ik natuurlijk een brok positiviteit ben. Bodypositivity is iets waar ik heel erg mee bezig ben en wat dan ook wel vaker terugkomt. Bodypositivity betekent niet het ophemelen van een voller of dik figuur. Het betekent dat jij, jij mag zijn. Ongeacht hoe je lichaam eruit ziet. Want je oordeelt niet over gezondheid van een ander, waarom is het dan wel maatschappelijk geaccepteerd dat men een vollere vrouw belachelijk gemaakt wordt omdat ze overgewicht zou promoten?

Naast een beter zelfbeeld, persoonlijke informatie, heb ik ook wel eens een samenwerking. In mijn disclaimer kun je daar vanalles over lezen maar ik wil het hier toch ook even in vermelden. Deze blog is absoluut niet gericht op winst. Samenwerkingen of affliliate links (zoals bol.com) zijn alleen maar voor de blog. Het liefst zou ik voor een goede camera sparen omdat ik nu alles fotografeer met mijn telefoon. Inkomsten die ik binnenkrijg (wat niet veel is omdat ik uiterst kieskeurig ben) gaan naar het doel om de blog te verbeteren. Zo schafte ik in het verleden een thema (uiterlijk) van de blog aan, maakte ik een winactie pakket en betaal ik jaarlijks mijn hosting.

Uiteindelijk merk ik dat bloggen soms helend kan werken, merk ik dat mensen het fijn vinden dat ik sommige taboe thema’s durf aan te kaarten en krijg ik berichten dat mensen zich minder alleen voelen in hun problematiek. Naast dat kijken honderden mensen naar mijn recepten dus mocht je een keer iets van mij koken, wil je mij daar dan in taggen? Super leuk!

Mails mogen naar Anouk@groentjegezond.nl