Zes lekkere en gezonde ovenschotels

by Anouk

Ik HOU van gezonde ovenschotels! Ze zijn super makkelijk te maken, je kunt ze al van tevoren maken waardoor je ze op kunt warmen zodra je thuis bent en op tijd kan eten. Daarnaast is een ovenschotel voor mij vaak genoeg voor een paar dagen waardoor ik, met af en toe een dagje wat anders, soms een week altijd iets kant-en-klaar heb liggen.
Even opwarmen in de oven of opbakken in de pan en je hebt weer een voedzame maaltijd. Handig toch?

Voor Groentje Gezond heb ik ondertussen zes heerlijke ovenschotels gemaakt, die ik vandaag met jullie wil delen. Waarom een rijtje met schotels? Zodat ze altijd bij elkaar te vinden zijn en je niet meer de zoekbalk hoeft te gebruiken. Dus voor ieders gemak. Klik op de titel om naar het recept te gaan.

Snelle groenteschotel (vega)

20160831_194448

Deze Groenteschotel was Italiaans georiënteerd en daarmee bedoel ik vooral de verwerkte kruiden. Ik maakte hem voor een vriendin die vegetarisch eet en ze vond hem zeer lekker, wel miste ze de kaas dus uiteindelijk heb ik voor haar nog wat geraspte kaas op de schotel laten smelten. Zeer lekker en vól gezonde groenten. Ik serveerde deze schotel op een blaadje sla.

FODMAP arme ovenschotel (vega)
img_20160905_202654_zpszvu9vsqq

Mijn beste vriendinnetje heeft last van een spastische darm en het FODMAP arme eten helpt haar tegen kramp en een zere maag. Maar je mag in de introductiefase heel weinig soorten eten. Daarom heb ik voor haar deze lekkere ovenschotel ontworpen, en ze had na het eten helemaal geen last van haar maag.

Ovenschotel met zalm
20160301_194026

Deze ovenschotel zag er niet uit en maakte ik naar aanleiding van alle filmpjes die ik zag op Facebook van Tasty. Daarom maakte ik zelf ook zo’n filmpje. Voor mensen die liever recepten lezen heb ik het recept nog eens uitgetypt.

Goedgevulde groenteschotel

groenteschotel

Mooie foto’s van een ovenschotel, misschien kwam dat door de kaas maar dit is een van de recepten die heel vaak wordt bezocht op Groentje Gezond! Trots! Groenten, groenten en nog meer groenten. Dus mocht je iets van groenten tekort komen, dan is dit een oplossing. Ook handig om te maken met alle restjes die nog op moeten.

Ovenschotel met tonijn en zoete aardappel

Dit is een typisch voorbeeld van: het ziet er niet zo mooi uit, maar wat is dit lekker! Een combinatie die ik eens wilde proberen, tonijn met zoete aardappel. En het was een heerlijke schotel die ik zeker weer eens ga maken!

Zoete aardappelschotel met broccoli en spekjes
IMG_182708840353517

Ik hou van spekjes in schotels, maar ook van broccoli en zoete aardappel. Dit was de eerste schotel die ik zomaar “even” verzon door naar de supermarkt te gaan en alle lekkere dingen waar ik zin in had in een mandje te gooien. Hierna was het vooral denken: hoe kan ik dit tot een geheel maken?
Inclusief uitgebreide instructie/foto’s

Welke is jouw favoriet?Misschien ook iets voor jou?

3 comments

Jenn 3 februari 2017 - 10:46

Lekker, ik ben dol op ovenschotels.

Reply
Anouk 3 februari 2017 - 10:56

Vooral met kaas en veel groenten 😀

Reply
Natural Answer 15 februari 2017 - 10:50

Zoete aardappelschotel met broccoli en spekjes. Hmmm 🙂

Reply

Geef een reactie