Ovenschotel met tonijn en zoete aardappel

by Anouk

Weer een experimentje dat goed is gelukt! Een tijdje geleden at ik een salade bij de V&D, daar schepte ik onder andere tonijn en zoete aardappel in mijn schaaltje. Deze combi was nieuw voor mij, maar het was heel lekker! Hmmm, misschien moest ik daar iets mee verzinnen?

PhotoGrid_1405035261462

Ovenschotel met tonijn en zoete aardappel
Ingrediënten
2 eieren
2 blikjes tonijn
4 grote zoete aardappelen
300 gram roomkaas (mag ook Boursin o.i.d. zijn)
2 ui
2 teentjes knoflook
kruiden (bieslook, basilicum, Italiaanse kruiden)

Bereiding
Je kunt de aardappelen schoonmaken en in stukjes snijden maar ik heb ze eerst tien minuutjes gekookt, geschild en in plakken gesneden. Dit doe ik omdat ze dan makkelijker te schillen zijn en makkelijker in plakken te snijden. Niet te lang koken anders worden ze te zacht (puree).

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng in een kom de (kruiden)kaas met kruiden die je lekker vind (bijvoorbeeld bieslook, of gewoon Italiaanse kruiden), voeg ook de eieren, uien, en kleingesneden teentjes knoflook toe. Als laatste meng je de tonijn erdoorheen.

Bestrijk de aardappelplakjes met een klein beetje olie en zet ze in een ovenschaal tien minuutjes in de oven.

Haal de ovenschaal uit de oven en meng het tonijn-kaasmengsel met de aardappel. Zet nog ongeveer twintig minuutjes in de oven en klaar is je gerecht.

Tip: Lekker met (gebakken) spinazie! Fruit ui, knoflook en spinazie op hoog vuur in een wok. Maar kant en klare spinazie kan ook.

zoete aardappel
Ik vind deze bakjes ideaal om apart kleine porties te bewaren, het beste is om deze porties op te warmen in een koekenpan en niet de magnetron te gebruiken. Dit kreeg ik als tip via de Facebookpagina en de schrijfster had absoluut gelijk. Door een magnetron gaan de voedingsstoffen verloren en plastic bakjes kunnen door de hitte schadelijke chemicaliën overbrengen op je eten.

Misschien ook iets voor jou?

3 comments

Zes lekkere en gezonde ovenschotels - Groentje Gezond 30 mei 2017 - 14:01

[…] Ovenschotel met tonijn en zoete aardappel […]

Reply
An 30 december 2017 - 20:36

Hi Anouk,
Voor hoeveel personen is dit recept?
Greetz,
An

Reply
Anouk 30 december 2017 - 20:50

Hi An, mijn schotels zijn meestal voldoende voor 3/4 personen.

Reply

Geef een reactie