Deze heerlijke ovenschotel is puur comfortfood. Hoewel de meeste recepten op Groentje Gezond ontzettend lekker, makkelijk én gezond zijn, is deze schotel wél makkelijk maar een kleine caloriebom. Is dit erg? Welnee! Als je bewust dit recept een keertje maakt en ervan geniet is dat helemaal niet erg. Daarnaast zit dit gerecht wél boordevol groenten. Dus helemaal ongezond kunnen we het ook niet noemen. Lekkere comfortfood met veel kaas en veel groenten.
Ovenschotel met broccoli en pompoen
Ingrediënten
- 200 gram fijne broccoliroosjes
- 200 gram pompoenblokjes
- 200 gram krieltjes
- 230 gram Boursin cuisine
- 1 zakje geraspte kaas ovengratin
- 1 bakje kastanje champignons
- 1 ui
- 4 zongedroogde tomaten in olie
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Doe de broccoliroosjes samen met de pompoenblokjes in een grote pan met water en kook deze in 10 minuten gaar
- Snij de ui en de zongedroogde tomaten in kleine blokjes en bak deze kort in een koekenpan met een beetje olie
- Snij de champignons in reepjes en bak deze mee
- Voeg de krieljes toe aan de koekenpan en bak deze op halfhoog vuur gaar
- De broccoliroosjes en pompoenblokjes even uit laten lekken en doe deze in een ingevette ovenschaal
- Doe de Boursin cuisine kort in de koekenpan bij de aardappelen zodat de saus romig en vloeibaar wordt
- De mix van aardappelen, Boursin, ui en gedroogde tomaat doe je in de ovenschaal
- Even roeren zodat de saus goed mengt met de rest
- Top af met de geraspte kaas
- Zet 15 minuten in de oven tot de kaas goudbruin kleurt
Hoe kwam ik nou bij deze ovenschotel?
Eerlijik? Ik had een ontzettende rotdag. Nou wilde ik me niet tonnetje rond vreten bij de bekende fastfoodketen met gele M maar ik zat er mentaal dichtbij. Ik besloot dat ik zin had in een ovenschotel met veel kaas. Een soort kaasfondue maar dan in een schaal. Bij de Jumbo kijk ik vaak in de verspillingsbak en daar lag een zak broccoliroosjes, pompoenblokjes en aardappelkrieltjes. Meestal kijk ik in de bak wat ik kan redden en baseer ik daar dan de rest van de maaltijd op. Deze dag at de rest van mijn gezin ergens anders, dat maakt experimenteren makkelijk want ik ben de enige die het eet. Voor mijn dochtertje van bijna 2 vind ik dit recept trouwens nog niet zo geschikt. In kaas en de Boursin zit erg veel zout voor zo’n kleintje. Als je kleine kindjes laat mee eten kun je beter kookroom gebruiken dan zo’n zoute saus. Dan is deze macaronischotel wel beter.
Ik ging naar huis, maakte het eten en tot mijn verbazing zag de groenteschotel er wel erg lekker uit. Ik maakte snel een foto (want honger!) en nadat ik de eerste portie op had besloot ik toch nog een foto te maken in het geval ik het recept nog eens wilde maken. Hoewel het recept super simpel is en niet het meest gezond, besloot ik hem toch op te schrijven en met jullie te delen. Al is het stiekem ook een beetje voor mezelf, want dit recept ga ik zeker nog eens maken als ik een baaldag heb! Of gewoon als ik er zin in heb, want je hoeft niet altijd een baaldag te hebben als je zin hebt in een ovenschotel met veel kaas,