Op vakantie, op dieet, op zoek naar een diagnose

by Anouk

Het is alweer een tijd geleden dat ik een persoonlijke update heb geschreven. Vandaag neem ik jullie mee in de afgelopen weken. We gingen op onze eerste vakantie als gezin, ik ging naar de fysio en opeens ging er een balletje rollen omdat ik altijd pijn heb. Daarnaast ga ik voor het eerst sinds jaren “op dieet”. Benieuwd naar deze updates en een heleboel lieve familiefoto’s? Lees dan vooral door!

Groentje Gezond gaat als een speer!

Zoals jullie misschien is opgevallen gaat Groentje Gezond als een speer. In 2022 stonden er maar 3 nieuwe artikelen op deze blog. In 2023 zitten we inmiddels al bijna aan de 30 artikelen, dat is 10 keer zoveel! Ik ben soms enorm zoekende welke richting ik op wil gaan, maar dat komt binnenkort in een ander artikel online. Voor nu wil ik vooral kwijt: wat is het lekker om weer te bloggen! Ik heb veel geschreven over ouderschap (kolven, borstvoeding geven en wasbare luiers bijvoorbeeld) maar ook komen er weer lekkere recepten van mijn hand. Blijf me dus vooral volgen via Facebook en Instagram om de laatste updates niet te missen.

Op vakantie als gezin

Het was niet de eerste keer dat we met onze baby (inmiddels dreumes) op vakantie zijn geweest. In de meivakantie waren we al naar Turkije en in januari waren we met vrienden in een huisje. Ook waren we met mijn ouders naar een huisje in de herfst vorig jaar, helaas kreeg H. toen net haar eerste tandjes en was ze daar behoorlijk ziek van… Ondanks dat we dus al best wat vakanties hebben gehad in het korte leventje van de dreumes, was dit de eerste keer als gezinnetje. We zijn een weekje naar een huisje met wasmachine (zeer belangrijk voor onze wasbare luiers!) gegaan. Het was precies zoals ik me vooraf had voorgesteld, om de dag deden we een uitje zoals een dagje dierentuin of de Outlet in Roermond. De andere dagen bleven we op het park en gingen we zwemmen, wandelen of zaten we in bad bij het huisje. Het was gemoedelijk, rustig, vol aandacht voor elkaar en met veel rust voor zowel ons als de kleine. We hebben enorm genoten! Hieronder een paar foto’s van onze vakantie.

Op dieet

Huh, Anouk op dieet? Maar… Jij bent toch altijd van de body positivity?

Klopt helemaal. Ik ben ervan overtuigd dat dik niet gelijk staat aan ongezond. Er zijn genoeg slanke mensen die niet gezond zijn en dikke mensen die wel gezond zijn. Daarnaast vind ik gezondheid ook geen maatstaf om iemand op te beoordelen en vind ik het veel belangrijker dat mensen lekker in hun vel zitten en zich goed voelen.

En daar komt de reden waarom ik contact heb gezocht met Anouk van Praktijk Plantaardig. Zij gaat me begeleiden in een traject van drie maanden naar een gezonde levensstijl. Misschien herken je het wel: je weet inmiddels echt wel hoe je gezondheid maar het lukt gewoon niet. Daarom is Anouk mijn stok achter de deur, een coach die me helpt om goede keuzes te maken maar ook om te kijken wat mijn valkuilen zijn en waar nog winst te behalen is. We starten 1 september, spannend!

Momenteel zit ik best wel goed in mijn vel maar ben ik niet fit. Al jaren loop ik vaak met pijn maar de laatste maanden is het gewoon niet meer te doen. Naast het zoeken naar een diagnose denk ik dat het belangrijk is voor mijn lichaam om wat gewicht te verliezen. Hoewel ik in het verleden wel zwaarder ben geweest dan nu weet ik dat bewegen makkelijker wordt als ik minder weeg. Daarnaast is het denk ik ook fijn voor mijn spieren en gewrichten om minder kilo’s mee te zeulen.

Voor mijn mindset gaat het wel even wennen zijn als ik af ga vallen. Het duurde jaren voordat ik accepteerde dat ik goed was ongeacht hoe ik eruit zie of welk gewicht ik heb. Wat afvallen hiermee gaat doen weet ik nog niet maar dat vind ik ook wel interessant om te onderzoeken.

Op zoek na een diagnose

Net als met mijn zwangerschap die pittig was vind ik dit moeilijk om op te schrijven. Ik voel me namelijk snel een aansteller, en wellicht denkt iemand wel: waarom zou je dit delen? Toen ik begon met bloggen maakte het me niet zo uit wat een ander dacht, ik schreef over een burn-out en sneed onderwerpen aan die soms wat taboe kunnen voelen. Dus nu ook: pijn. Al jaren heb ik last van mijn nek en schouders, daar heb ik vaker fysiotherapie voor gevolgd maar eigenlijk veranderde niets. Mijn man is een schat want hij masseert elke avond mijn nek en schouders zodat ik met minder pijn hoef te slapen. De laatste tijd voelt alles in die regio overbelast. Via de dokter krijg ik pijnmedicatie en ik heb in de vakantie vaak met veel pijn in bed gelegen omdat zitten of staan niet te doen was.

Uit röntgenfoto’s kwam dat bepaalde nekwervels aan elkaar zitten en dat ik (in mijn eigen woorden) een beetje scheef in elkaar zit. Dat was altijd nog wel te doen tot wellicht mijn zwangerschap en het vele tillen van een baby erbij kwam. Het is wel fijn dat er nu iets gevonden is, binnenkort krijg ik nog een CT-scan en een behandeladvies. Dan hoop ik vooral dat ik met gerichte oefeningen en een aanpassing van mijn houding straks weer pijnloos door het leven kan.

Het gekke aan pijn is dat het langzaam steeds iets meer wordt waardoor je er ook aan went. Voor nu probeer ik vooral te blijven bewegen, rust te pakken en te genieten van alles wat wel goed gaat. Mijn hoofd is happy, de vooruitzichten zijn goed en ik heb geweldige mensen om me heen. Life is good!

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie