Op naar de zomer van 2014

by Anouk

Zomer? Huh het is toch nog winter?

Ja dat klopt, uiteraard… Maar ik heb zin in de zomer. Niet alleen omdat ik in de winter altijd last heb van een winterdip, maar ook omdat ik misschien deze zomer eindelijk een lijf heb dat in een bikini gezien mag worden!

Al vanaf mijn basisschooltijd werd ik gepest. Anouk was dik, Anouk kon niet sporten want dat zag er raar uit. Anouk was toch iets anders dan de rest. Het stomme is dat ik die kinderen op hun woord geloofde. Ik dacht er niet bij na dat kinderen soms de gekste dingen verzinnen om anderen naar beneden te halen. Want als ik nu foto’s terugkijk, dan was ik helemaal niet te dik. Ik had mooie dunne benen, en ja ik was geen spillebeen maar dat hoeft toch helemaal niet? 

Ook mijn familie zei: “Je gaat steeds meer op je oma lijken” en mijn moeder zei: “Kijk maar naar mij, zo word jij ook” Met andere woorden, ik zou er wat ik ook deed niet aan ontkomen. Ik zou hoe dan ook dik worden. Na ontelbare diëten en sporten, kwam ik inderdaad langzaam maar zeker aan. Soms crashte ik er een kilo of vijf van af, maar dat zat er net zo snel weer aan en die kilo’s hadden allemaal minimaal 1 vriendje meegenomen. Ik ging me er steeds meer bij neerleggen dat ik nou eenmaal nooit meer een gezond gewicht zou krijgen. Mijn vriendje vond mij mooi zoals ik was, misschien moest ik het nou ook eindelijk maar eens accepteren.

Pijn en een eye-opener

Eindelijk was ik dus tevreden met mezelf. Totdat ik pijnaanvallen kreeg, daar heb ik meer dan een jaar mee rondgelopen tot ik uiteindelijk naar de huisarts ging. De huisarts dacht dat het refluxklachten waren. Op het internet ging ik zoeken en toen kwam ik tot de conclusie dat ik moest veranderen:

1) Ik moest afvallen want mensen met overgewicht hebben meer kans op refluxziekte

2) Ik moest minderen met vet en/of pittig eten

3) Nog wat andere zaken zoals mijn hoofdeinde van het bed verhogen etc.

Ik ging afvallen. Eerst met Sonja Bakker, als leidraad. Even helemaal een ander eetpatroon. Na drie weken heb je een gewoonte aangeleerd, de recepten van Sonja gingen vervelen dus begon ik zelf te experimenteren. Ook begon ik me in te lezen over gezonde voeding, ging ik meer wandelen en nam ik een abonnement op de sportschool.
Ook aan het boek de Voedselzandloper heb ik ik veel gehad (lees de review hier)

Afvallen is een lange weg geweest voor mij, maar gezond leven geeft me zo veel meer!

Afvallen is een lange weg geweest voor mij, maar gezond leven geeft me zo veel meer!

Vandaag heb ik nog steeds een gezond gewicht. De afgelopen tijd heb ik wat meer wijntjes gedronken maar mijn gewicht blijft gelijk! Ook het sporten is er even bij ingeschoten. De afgelopen paar weken ben ik maar een paar keer gaan zwemmen, niet eens elke week naar de sportschool geweest dus dat is wel balen. Dit trouwens niet omdat ik het niet fijn vind, integendeel. Maar o.a. omdat blijkt dat ik geen refluxziekte heb maar een grote galsteen. Ik moet dus binnenkort onder het mes. Iets waar ik doodsbang voor ben. Het meest vervelende van dit laatste nieuws is dat het misschien mijn eigen schuld is. Waarom galstenen ontstaan is niet 100% duidelijk, maar het kan te maken hebben met snel afvallen of heel vet eten. Een vreemde combinatie maar wel de combinatie die je doet met het Atkins dieet. Dat dieet heb ik geprobeerd toen ik net ging samenwonen, in 2012. Ik viel maar liefst 10 kilo af, waar zes kilo weer terugkwam. Maargoed, ik weet niet helemaal zeker of het door Atkins kwam, maar ik weet wel dat gezond leven zonder rare eetgewoontes een veel beter en blijvend resultaat biedt.

En dan heb ik het nog niet eens over het fijne gevoel dat je krijgt als je gezond gaat leven!

 

Ik kan met deze blog niet beloven dat iedereen een maatje 36 krijgt door naar mij te luisteren. Wel wil ik graag mijn ervaringen met jullie delen. Wat je daar mee doet moet je natuurlijk helemaal zelf weten. En nou post ik nog één foto omdat ik verdorie heel trots ben op hoe ver ik nu gekomen ben. Voor mij is dit nog niet het einde, noch het begin. Voor mijn gevoel kan ik nog een heleboel leren en zit ik ergens in het midden.

Wat wil jij door gezond eten bereiken?

Misschien ook iets voor jou?

2 comments

Week top 3 | GroentjeGezond 23 februari 2014 - 12:48

[…] 3.  Op naar de zomer van 2014 […]

Reply
Superfoods, het Voedingcentrum en Giel Beelen | GroentjeGezond 6 maart 2014 - 12:54

[…] gezond gevoeld als de afgelopen maanden! Ik heb energie, ik heb een fijn gevoel en ik ben verdorie meer dan 12 kilo afgevallen en ik val nog steeds af! Omdat ik na ben ga denken, meerdere bronnen heb gezocht en ja óók omdat […]

Reply

Geef een reactie