Ontzettend lekker havermout kwart toetje

by Anouk

Het is weer tijd voor de #swiepswoepswap van Mandy and more! Zoals jullie weten probeer ik hier elke keer aan mee te doen. Wat ga je doen? Een recept maken van een andere Blogger. Ontzettend leuk en meestal gaat dit super goed! Elke keer behalve nu. De overheerlijke ontbijttaart van Nanda’s keuken leek me lekker en makkelijk. Helaas was het voor mij een beetje een bloeper.

Nailed it!

Kennen jullie de serie “Nailed it!”?

Zo voelde ik mij ook een beetje deze avond! De taart maakte ik met vrijwel dezelfde ingrediënten als Nanda, zelfs na 4 uur in de koelkast was hij nog niet solide genoeg helaas. Even een paar foto’s van hoe de taart eruit zag toen ik de taart uit de vorm haalde.

Bloeb!

Alsnog een lekker toetje

Uiteindelijk schepte ik de mislukte taart in schaaltjes en hakte ik de stukken havermout bodem tot grote chrunchy brokken. En wat bleek? Ook lekker! Dus hoewel de taart mislukte is de bavarois (zo noem ik het nu maar) heerlijk geworden!

Hoe maakte ik dit recept?

Ingrediënten:

  • 150 gr havermout
  • 50 gr kokosolie
  • Honing
  • Kaneel
  • 500 gr magere kwark
  • 200 ml melk
    • 2 gr agar agar
  • Vers fruit (eventueel diepvries kan ook)

Hoe te maken:

De bodem van de taart maak je door 150 gr havermout samen met een flinke eetlepel honing, 50 gr kokosolie een snufje zout en kaneel in een keukenmachine fijn te maken.

Dit mengsel doe je in een cakevorm en stamp je aan met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast

De vulling maak je door de kwark en het fruit (ik gebruikte 5 grote aardbeien, een handje blauwe bessen en een hand frambozen, in een keukenmachine te mixen.

Kook de melk met 2 gr agar agar voor ongeveer 5 minuten terwijl je blijft roeren. Laat afkoelen en doe het door het kwark mengsel.

Laat de taart minimaal 4 uur koelen in de koelkast.

Wat ging er mis?

Mijn agar agar (plantaardige gelatine) was al een paar jaar over de houdbaarheid dus dat kan uit hebben gemaakt (dacht dat dit nog wel kon) of mijn mengsel had niet genoeg tijd om op te stijven. Toch was het een lekker toetje dus ik wilde hem alsnog met jullie delen.

Soms is het niet perfect maar ben je er alsnog blij mee.

Heb jij ook wel eens dat een recept niet lukte maar je uiteindelijk toch lekker hebt gegeten?

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie