Notensmoothie

by Anouk

Dit was de favoriet van twee vriendinnen die de hele week smoothies mochten proeven. Opmerkelijk: de een vond deze smoothie ijs- en ijskoud het lekkerst. ‘Een beetje kaneelijs-achtig’ en de ander dronk deze smoothie het liefst op kamertemperatuur. Grappig om te merken dat temperatuur zo’n verschil kan maken.

Trouwens, ik moet deze smoothie snel weer maken want er bleef jammer genoeg niet veel voor mij over 🙁

Ingrediënten

 photo 20140223_173343-Copy-Copy_zpsa4d7b34d.jpg

1 hele banaan

een glas melk

1 tot 2 handjes noten (ik heb notenmix gebruikt, zit in grote zakken bij de Lidl, aangezien ik dagelijks noten eet is dat goedkoper dan bakjes bij de AH)

een eetlepel (of meer naar smaak) honing

een eetlepel kaneel

Bereiding

De noten liet ik eerst even in de melk staan zodat ze iets zachter waren. (Gewoon een nachtje laten trekken in de koelkast met honing en kaneel erbij) Mijn staafmixer kan het zo ook wel aan maar ik vind deze smoothie lekkerder als hij wat beter is voorbereid. Misschien zit dat in mijn hoofd, geen idee… Voeg de banaan toe en mixen maar! Een heel lekker zoetig drankje vol met vezels en vitaminen.

Voor een echte traktatie kan je nog een schepje extra honing of wat meer noten gebruiken. Of zoet fruit zou ook nog lekker kunnen zijn in dit drankje!

 photo 20140223_173826-Copy-Copy_zps1fb06c9c.jpg

Misschien ook iets voor jou?

1 comment

Smoothie overzicht | GroentjeGezond 3 maart 2014 - 08:32

[…] Notensmoothie […]

Reply

Geef een reactie