Non Nom Nom tag

by Anouk

Ik zag dit op meerdere blogs voorbij komen en het leek me leuk om dit eens uit te proberen. Team Confetti heeft deze tag bedacht, meerdere bloggers hebben deze tag al uitgevoerd dus ik dacht: Waarom niet?

WAT VIND JIJ LEKKER WAT VERDER IEDEREEN VIES VINDT (EN ANDERSOM)?

Citroen! Het is echt heel erg slecht voor je glazuur maar ik hou van citroenen. En dan niet alleen  in mijn lauwwarme water ’s ochtends maar vanaf dat ik een klein meisje was eet ik het liefst af en toe een citroenschijfje. Als uitdaging in de kroeg heb ik als tiener menig weddenschap gewonnen door gewoon in een citroen te bijten. Ik vind dat gewoon echt lekker.

Sinds kort lust ik bananen door iets heen zoals een smoothie of milkshake. Bananen zijn lekker toch? Nee ik zou nog steeds niet een banaan ‘zo’ eten. Soms neem ik een banaan mee naar mijn werk of opleiding, maar dan komt hij gewoon in de schil weer terug naar huis. Uiteindelijk zorg ik dan dat ik het ergens in verwerk of in de magnetron opwarm met een blokje pure chocola, omdat ik ‘gewoon’ banaan niet lekker vind.

WAT KOOK JE HET LIEFST (EN TEVEEL EN TE VAAK?)

Soep! Het maakt niet uit welke. Groentesoep, tomatensoep, bietensoep met linzen of avocadosoep, ik vind het allemaal even lekker.  Ook heb ik altijd een paar bakjes bevroren soep in de vriezer staan, maar over het algemeen is een pan vol binnen een paar dagen op.

 

IN WELK RESTAURANT GA JE HET LIEFST ELKE DAG ETEN?

Als ik uit eten ga gooi ik vaak mijn gezonde levensstijl even over boord. Soms eet ik wel een salade, maar uit eten gaan we niet zo heel vaak dus dan kan ik super erg genieten van een flink bord met friet en spareribs of een schnitzel! Een leuk restaurant in Utrecht waar je echt super lekker kan eten is STAN&CO. Het is een soort thema restaurant, het personeel heeft kleding uit de jaren 20 t/m 40 aan, de sfeer is goed, ik at er een vegetarisch gerecht dat super lekker was. Maar ik zou nooit elke dag uit eten wíllen want ik hou van koken en ik wil precies weten wat er op mijn bord terechtkom.

ALS ER EEN BROODJE NAAR JE VERNOEMD ZOU WORDEN, WAT ZOU ER DAN OP ZITTEN EN HOE ZOU HET HETEN?

Ik HOU van brood, alleen kom ik er achter dat sinds ik dat vrijwel niet meer eet, ik een gigantische opgeblazen buik krijg als ik tarwe eet. Maar als ik me daar even overheen zet dan zou ik zo’n broodje willen:

Groentje Gezonds rijk belegde bol

Een waldkornbol met sla, gerookte zalm, tomaat en komkommer.

De dressing zou een yoghurtdressing zijn met bieslook en fijne stukjes augurk. Mmmm, ik krijg er spontaan honger van, jij ook?

 

EEN HANDIGE KOOKTIP:

Kook voor meer personen dan er in je huishouden mee eten. Ik gebruik heel vaak mijn avondeten als lunch, of vries het in zodat ik op drukke dagen niet lang in de keuken hoef te staan.

WAT STAAT ER NOG OP JE FOOD BAKING BUCKET LIST?

Op dit moment komt er niet echt iets in me op, alles wat ik graag wil maken gá ik ook een keer maken. Maar toen ik deze blog begon leek het me supertof om een soort van picknick te houden in Utrecht met allemaal blogvolgers in een park. Iedereen zou iets meenemen van huis, en ik zou een paar dagen in de keuken staan voor lekkere hapjes. Dat lijkt me eigenlijk nog steeds een heel leuk idee maar ik weet niet of het haalbaar is.

ZELF KOKEN/ ETEN BESTELLEN/ BUITEN DE DEUR ETEN

Zelf koken! Als ik aan mijn gezondheid denk dan absoluut zelf koken. Want dan weet ik precies wat ik op mijn bord heb liggen. Ik vermijd pakjes, gebruik niet teveel zout, eet vrijwel geen brood/aardappelen en pasta en voel me daar heel goed bij. Als ik al  eens uit eten ga, wat niet vaak is, dan eet ik waar ik zin in heb, dat resulteert af en toe in gigantische buikpijn of misselijkheid. Was het dat waard? Ja en nee, aan de ene kant heb ik heerlijk genoten, aan de andere kant moet je jezelf natuurlijk niet zoiets al te vaak aandoen. Maar over het algemeen heb ik er niet zo veel last van hoor, het is alleen wel eens voorgekomen.

BEN JE ERGENS ALLERGISCH VOOR?

In alle eerlijkheid: weet ik niet. Onbewust kun je voor meer dingen intolerant zijn dan je dacht. Zo dacht ik een tijdje dat ik niet goed tegen lactose kon, omdat ik vreselijke pijnen had na yoghurt of melk, maar later bleek dat het koliekaanvallen waren van een gemene galsteen! Net nadat ik zuivel had gegeten of gedronken. Na mijn galsteenoperatie merk ik wel dat ik minder goed tegen hele vette dingen kan, of veel vlees. Dat kan ook tussen mijn oren zitten hoor, maar mijn lever moet nu eenmaal harder werken om meteen gal te produceren in plaats van dat mijn galblaas dat opsloeg voor grotere hoeveelheden vet of vlees.

WAT IS JE FOOD OBSESSIE VAN DE AFGELOPEN TIJD/WEKEN/DAGEN?

Soep! Maar eigenlijk heb ik dat al jaren, ineens moet er een pan soep staan te pruttelen. Lekkere groentesoep of tomatensoep. En de laatste tijd probeer ik steeds meer nieuwe soepvarianten.

 

Ook heb ik een kleien obsessie met zelf plantjes zaaien. Zo heb ik nu in huis een peperplant, drie pompoenplantjes (die nog in een kleine pot staan want eigenlijk heb ik geen ruimte en ook geen tuin) en ik heb sinds kort zes bakjes met kruiden aan de muur hangen. 3 met kruiden voor in de thee zoals citroengras, munt en kamille, 3 met basilicum, bieslook en peterselie. Het is zo leuk om die plantjes te zien ontkiemen en uit te zien groeien als volwaardige kruiden.

WAT IS JE FAVORIETE TOETJE?

 

Deze chocolademousse! 

Een minder gezonde, maar wel guilty pleasure, is Vermonster, ijs van Ben&Jerry’s met pecannoten en maple syrup.

En nu komt waar deze hele tag om draait, namelijk: Andere bloggers taggen!

W in Wonderland  Omdat ze een hele brede blog heeft, niet alleen over fashion en dergelijke maar ook over gezond eten en sport.

Great Body & Skin Een Engelstalige blog waar internationaal model Angela voorlichting geeft over gezond eten, bewegen en een kijkje achter de schermen geeft in de modellenwereld. Ook voor mensen die niet model zijn zoals ikzelf is dit een hele goede blog om te volgen.

Alles op eigen wijze Denise heeft een leuke blog met recepten en uitdagingen.

 

 

Misschien ook iets voor jou?

2 comments

Angela | Great Body & Skin 29 mei 2014 - 21:13

Leuk om te lezen Anouk! Die chocomousse

Reply
Anouk Vriezen 30 mei 2014 - 20:33

Dankjewel Angela! Die chocomousse is een guilt free pleasure 😉

Reply

Geef een reactie