Groentje Gezond
  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

Groentje Gezond

  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
Blogs

Non Nom Nom tag

written by Anouk 29 mei 2014

Ik zag dit op meerdere blogs voorbij komen en het leek me leuk om dit eens uit te proberen. Team Confetti heeft deze tag bedacht, meerdere bloggers hebben deze tag al uitgevoerd dus ik dacht: Waarom niet?

WAT VIND JIJ LEKKER WAT VERDER IEDEREEN VIES VINDT (EN ANDERSOM)?

Citroen! Het is echt heel erg slecht voor je glazuur maar ik hou van citroenen. En dan niet alleen  in mijn lauwwarme water ‘s ochtends maar vanaf dat ik een klein meisje was eet ik het liefst af en toe een citroenschijfje. Als uitdaging in de kroeg heb ik als tiener menig weddenschap gewonnen door gewoon in een citroen te bijten. Ik vind dat gewoon echt lekker.

Sinds kort lust ik bananen door iets heen zoals een smoothie of milkshake. Bananen zijn lekker toch? Nee ik zou nog steeds niet een banaan ‘zo’ eten. Soms neem ik een banaan mee naar mijn werk of opleiding, maar dan komt hij gewoon in de schil weer terug naar huis. Uiteindelijk zorg ik dan dat ik het ergens in verwerk of in de magnetron opwarm met een blokje pure chocola, omdat ik ‘gewoon’ banaan niet lekker vind.

WAT KOOK JE HET LIEFST (EN TEVEEL EN TE VAAK?)

Soep! Het maakt niet uit welke. Groentesoep, tomatensoep, bietensoep met linzen of avocadosoep, ik vind het allemaal even lekker.  Ook heb ik altijd een paar bakjes bevroren soep in de vriezer staan, maar over het algemeen is een pan vol binnen een paar dagen op.

 

IN WELK RESTAURANT GA JE HET LIEFST ELKE DAG ETEN?

Als ik uit eten ga gooi ik vaak mijn gezonde levensstijl even over boord. Soms eet ik wel een salade, maar uit eten gaan we niet zo heel vaak dus dan kan ik super erg genieten van een flink bord met friet en spareribs of een schnitzel! Een leuk restaurant in Utrecht waar je echt super lekker kan eten is STAN&CO. Het is een soort thema restaurant, het personeel heeft kleding uit de jaren 20 t/m 40 aan, de sfeer is goed, ik at er een vegetarisch gerecht dat super lekker was. Maar ik zou nooit elke dag uit eten wíllen want ik hou van koken en ik wil precies weten wat er op mijn bord terechtkom.

ALS ER EEN BROODJE NAAR JE VERNOEMD ZOU WORDEN, WAT ZOU ER DAN OP ZITTEN EN HOE ZOU HET HETEN?

Ik HOU van brood, alleen kom ik er achter dat sinds ik dat vrijwel niet meer eet, ik een gigantische opgeblazen buik krijg als ik tarwe eet. Maar als ik me daar even overheen zet dan zou ik zo’n broodje willen:

Groentje Gezonds rijk belegde bol

Een waldkornbol met sla, gerookte zalm, tomaat en komkommer.

De dressing zou een yoghurtdressing zijn met bieslook en fijne stukjes augurk. Mmmm, ik krijg er spontaan honger van, jij ook?

 

EEN HANDIGE KOOKTIP:

Kook voor meer personen dan er in je huishouden mee eten. Ik gebruik heel vaak mijn avondeten als lunch, of vries het in zodat ik op drukke dagen niet lang in de keuken hoef te staan.

WAT STAAT ER NOG OP JE FOOD BAKING BUCKET LIST?

Op dit moment komt er niet echt iets in me op, alles wat ik graag wil maken gá ik ook een keer maken. Maar toen ik deze blog begon leek het me supertof om een soort van picknick te houden in Utrecht met allemaal blogvolgers in een park. Iedereen zou iets meenemen van huis, en ik zou een paar dagen in de keuken staan voor lekkere hapjes. Dat lijkt me eigenlijk nog steeds een heel leuk idee maar ik weet niet of het haalbaar is.

ZELF KOKEN/ ETEN BESTELLEN/ BUITEN DE DEUR ETEN

Zelf koken! Als ik aan mijn gezondheid denk dan absoluut zelf koken. Want dan weet ik precies wat ik op mijn bord heb liggen. Ik vermijd pakjes, gebruik niet teveel zout, eet vrijwel geen brood/aardappelen en pasta en voel me daar heel goed bij. Als ik al  eens uit eten ga, wat niet vaak is, dan eet ik waar ik zin in heb, dat resulteert af en toe in gigantische buikpijn of misselijkheid. Was het dat waard? Ja en nee, aan de ene kant heb ik heerlijk genoten, aan de andere kant moet je jezelf natuurlijk niet zoiets al te vaak aandoen. Maar over het algemeen heb ik er niet zo veel last van hoor, het is alleen wel eens voorgekomen.

BEN JE ERGENS ALLERGISCH VOOR?

In alle eerlijkheid: weet ik niet. Onbewust kun je voor meer dingen intolerant zijn dan je dacht. Zo dacht ik een tijdje dat ik niet goed tegen lactose kon, omdat ik vreselijke pijnen had na yoghurt of melk, maar later bleek dat het koliekaanvallen waren van een gemene galsteen! Net nadat ik zuivel had gegeten of gedronken. Na mijn galsteenoperatie merk ik wel dat ik minder goed tegen hele vette dingen kan, of veel vlees. Dat kan ook tussen mijn oren zitten hoor, maar mijn lever moet nu eenmaal harder werken om meteen gal te produceren in plaats van dat mijn galblaas dat opsloeg voor grotere hoeveelheden vet of vlees.

WAT IS JE FOOD OBSESSIE VAN DE AFGELOPEN TIJD/WEKEN/DAGEN?

Soep! Maar eigenlijk heb ik dat al jaren, ineens moet er een pan soep staan te pruttelen. Lekkere groentesoep of tomatensoep. En de laatste tijd probeer ik steeds meer nieuwe soepvarianten.

 

Ook heb ik een kleien obsessie met zelf plantjes zaaien. Zo heb ik nu in huis een peperplant, drie pompoenplantjes (die nog in een kleine pot staan want eigenlijk heb ik geen ruimte en ook geen tuin) en ik heb sinds kort zes bakjes met kruiden aan de muur hangen. 3 met kruiden voor in de thee zoals citroengras, munt en kamille, 3 met basilicum, bieslook en peterselie. Het is zo leuk om die plantjes te zien ontkiemen en uit te zien groeien als volwaardige kruiden.

WAT IS JE FAVORIETE TOETJE?

 

Deze chocolademousse! 

Een minder gezonde, maar wel guilty pleasure, is Vermonster, ijs van Ben&Jerry’s met pecannoten en maple syrup.

En nu komt waar deze hele tag om draait, namelijk: Andere bloggers taggen!

W in Wonderland  Omdat ze een hele brede blog heeft, niet alleen over fashion en dergelijke maar ook over gezond eten en sport.

Great Body & Skin Een Engelstalige blog waar internationaal model Angela voorlichting geeft over gezond eten, bewegen en een kijkje achter de schermen geeft in de modellenwereld. Ook voor mensen die niet model zijn zoals ikzelf is dit een hele goede blog om te volgen.

Alles op eigen wijze Denise heeft een leuke blog met recepten en uitdagingen.

 

 

Non Nom Nom tag was last modified: mei 23rd, 2017 by Anouk
nom nom nomtag
2 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Anouk
Anouk

Kauwen op een blaadje sla de enige manier van gezond leven? Nee, daar geloof ik niet zo in. Je kan op zo veel manieren met gezondheid bezig zijn en op Groentje Gezond probeer ik zoveel mogelijk informatie, ervaring en verhalen te delen.

previous post
Bananenmilkshake
next post
Nieuwe website!

Misschien ook iets voor jou?

DIY kaarsen maken van sinaasappels

30 oktober 2017

The “perfect” body

24 april 2015

Noem me dik, noem me lelijk, maar...

13 juni 2018

No-bake “cheesecake” met rood fruit en chocola...

13 februari 2020

De moestuintjes zitten eindelijk in een grotere...

30 maart 2015

Fatshaming en body positivity (lees dit even...

12 juni 2019

Dag 4: € 5,15 Brunch met pannenkoeken

5 april 2014

Het beste van 2014

17 december 2014

Soepel hoepelen

25 juli 2017

Zelf een gezichtsmasker maken van avocado en...

15 juni 2016

2 comments

Avatar
Angela | Great Body & Skin 29 mei 2014 at 21:13

Leuk om te lezen Anouk! Die chocomousse

Reply
Avatar
Anouk Vriezen 30 mei 2014 at 20:33

Dankjewel Angela! Die chocomousse is een guilt free pleasure 😉

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Over mij

Over mij

Hi, ik ben Anouk en ik schrijf graag, over van alles en nog wat eigenlijk. Groentje Gezond startte als informatieve website, maar al snel begon ik ook persoonlijke artikelen te schrijven. Thema's die je hier vaak tegen zult komen zijn: - gezondheid - (lekker) eten - beweging - informatie - persoonlijke artikelen - positive mindset - lifestyle - recensies - Maar misschien ook nog wel meer. Kijk gerust eens rond, en als je vragen of suggesties hebt dan hoor ik dat heel graag!

Social Media

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Zoeken op de webiste

Partnerprogramma Bol.com

Instagram

groentjegezond

🇳🇱
🍏 Gezondheidsblogger sinds 2004
🥗 Recepten
💃Love yourself
😍 Hoepelen
❤️ Groentje Geluk
👇 blog

Anouk  | Groentje Gezond
Er staat voor het eerst in meer dan een halfjaar e Er staat voor het eerst in meer dan een halfjaar een artikel op Groentje Gezond! Een tijdje geleden sprak ik met Josine van @thebiggerblog over zwangerschap en zij raadde me aan om weer te schrijven, ook al was het maar voor mezelf. Schrijven is iets wat ik doe en waar ik passie uit haal maar ook een stukje verwerking. Wat was ik bang dat mensen me een aansteller zouden vinden, of dat ik mensen kwets omdat zwangerschap een heftig onderwerp kan zijn. Daarnaast waren er nog talloze andere zaken die speelden en durfde ik vrijwel niets (meer) te delen. Dat resulteerde in meer dan een halfjaar geen artikelen schrijven. Mijn passie, mijn hobby, en ook mijn werkzaamheden als blogger, helemaal lamgelegd doordat ik zo in mijn eigen hoofd zat.
Dus super fijn dat ik even met Josine had gekletst, waardoor ik vandaag eindelijk weer wat met jullie durf te delen.

Willen jullie een reactie onder het artikel, hier of op Facebook plaatsen? Na zo'n lange afwezigheid zien veel mensen mijn update misschien helemaal niet. Liefs!
Rijkdom deze lieve vrouwen om me heen 💛 Rijkdom deze lieve vrouwen om me heen 💛
En we groeien gestaag weer door. Blijkbaar ben ik En we groeien gestaag weer door. Blijkbaar ben ik niet zo goed in elke week een foto maken, laat staan elke twee weken. Toch zie je zo wel dat mijn buik steeds ronder wordt en ons kleine draakje steeds een beetje groter wordt. Al weken probeer ik er ook eens een blog over te schrijven maar dat wil niet lukken. Eerlijk en rauw, zoals ik normaal schrijf, wil niet lukken omdat ik momenteel niet goed tegen sterke meningen kan. Hoewel zwanger zijn soms voelt alsof je hele dagen zwanger bent (mensen doen zo leuk tegen je!) kom je ook ineens veel kritiek tegen. Mijn hormonen trekken al die gedachtes van anderen nu slecht waardoor ik gewoon niets op durf te schrijven. Jammer want ik denk ook dat veel waar ik nu doorheen ga anderen ook wat herkenning zou kunnen geven. Omdat ik vaak geen zin heb in eten (behalve rare cravings soms) komen er ook even geen nieuwe recepten bij. Jullie moetje dus even geduld hebben met Groentje Gezond. 💛
Het was tijd voor een nieuwe profielfoto. Deze kee Het was tijd voor een nieuwe profielfoto. Deze keer via de app Profile Pic. Niet gesponsord verder maar zag het bij een goede vriendin en vond het wel wat hebben 😍
Update tijd! Ik zie alle mama's baby bump foto's d Update tijd! Ik zie alle mama's baby bump foto's delen op moederdag vandaag en ik wilde toch een beetje meedoen 😅
Hoe gaat het nu?
Dolgelukkig met zwanger zijn, ik ben gek genoeg alleen maar afgevallen maar mijn buik (en baby) groeit goed! De kwaaltjes van het eerste trimester zijn over maar daar komen weer andere dingen voor in de plaats. Mentaal en fysiek vind ik het pittig, maar gelukkig heb ik alle goeie hulpbronnen aangeboord.
Doordat ik op verschillende manieren hulp heb en even niet kan werken merk ik dat ik langzaam weer opkrabbel 😊 Soms kan ik een dag bijna niets en een andere dag weer wat meer. 

Op de foto zie je de kinderkamer die mijn man geverfd heeft. Geef me helemaal over aan de nesteldrang ❤️

Fijne moederdag allemaal en voor de mensen die dit een moeilijke dag vinden wens ik je sterkte. En als je niets met moederdag hebt: een fijne zondag. Liefs!
18 weken (vandaag precies 19 weken) en zwanger zij 18 weken (vandaag precies 19 weken) en zwanger zijn is een rollercoaster. Ik ken zoveel mensen die eerlijk waren over hun zwangerschap en toch overvalt het me soms. Ineens loop (waggel) ik anders, mijn evenwicht is anders en bij elke trap die ik beklim ben ik buiten adem. Toch voelde ik al vroeg ons kleintje en ben ik benieuwd hoeveel mijn buik gaat groeien en hoe onze baby er straks uit gaat zien. Voor Groentje Gezond weet ik nog even niet hoe ik verder ga. Wellicht pak ik de draad weer op als mijn energie wat meer is. No promises though 😊
Meer laden… Volgen op Instagram

Pinterest

@Groentjegezond
Topblogs
Follow on Bloglovin
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

@2020 Groentje Gezond Alle content van deze website behoort toe aan Groentje Gezond


Back To Top