Groentje Gezond
  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

Groentje Gezond

  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
BlogsLekker gezondReceptenvegan vrijdagVegetarisch/Veganistisch

No-bake “cheesecake” met rood fruit en chocola (vegan)

written by Anouk 13 februari 2020

Hoe vier jij iets leuks? Ik ga dan meestal iets lekkers maken zoals deze vegan no-bake cheesecake. Nooit eerder maakte ik zo’n taart maar omdat ik wegens PDS even geen zuivel mag en mijn vegan broertje het weekend op visite kwam besloot ik mijn kans te wagen. Zoals gewoonlijk zoek ik eerst een aantal recepten op om te kijken wat anderen doen en daar maak ik dan mijn eigen variant op. Grappig genoeg gaat dit meestal goed! Soms denk ik wel eens dat ik eerst een recept moet proberen voor ik zelf ga klungelen maar ik kon nergens een cheesecake vinden met rood fruit en chocoladestukjes in de vulling en een bodem zoals ik dat lekker vind.

No-bake "cheesecake"

Print dit recept
Porties: 8-12 Voorbereiding: 15 minuten

Ingrediënten

  • Voor de bodem:
  • 100 gr gemalen amandelen (je kan ze ook gewoon in een keukenmachine malen)
  • 5 dadels zonder pit
  • 50 gr havermout
  • 1 el kokosolie
  • Voor de vulling:
  • 100 ml kokosmelk
  • 250 gr cashewnoten
  • 2 el maple syrup (of agave siroop)
  • 1 el kokosolie
  • 1 halve reep pure chocolade
  • Voor de topping:
  • 200 gr diepvriesfruit naar keuze
  • 2 el chiazaad
  • 4 el maple syrup (of agavesiroop)
  • de rest van de reep chocolade

Bereiding

Voor je begint moet je de cashewnoten weken. Dit doe je door ze in water minimaal 3 uur (liefst langer) te leggen. Zo worden ze week en als je ze dan in de keukenmachine doet zullen ze heel romig worden. Begin met de bodem. Doe de amandelen of het amandelmeel samen met de dadels (vergeet niet de pit eruit te halen!) de havermout en kokosolie in de keukenmachine. Zodra dit een koekachtige bodem wordt is het goed. De bodem kan verspreid worden in een grote taartvorm. Druk de bodem stevig met een eetlepel in de vorm en zet de vorm in de vriezer. Deel 1 van de taart is af! Je kan de topping ook al maken terwijl je wacht op de cashewnoten. Ontdooi het diepvriesfruit (zelf had ik een zak superfruit in huis) en blend deze met een blender, keukenmachine of staafmixer. Let wel op dat het fruit goed ontdooit is! Voeg een eetlepel water toe en chiazaad. Als laatste roer je de siroop door het mengsel. De chizaadjes maken het een beetje gelei-achtig. Geen chiazaad gebruiken kan ook, deze optie leg ik onder dit recept uit. Dan de vulling. Het is super simpel: doe alle ingrediënten (behalve de chocola) in je keukenmachine en je hebt de romige vulling! Met een mes kun je de halve chocoladereep fijn hakken. Roer de stukjes door de vulling en dan kan de vulling op de bodem. Zet dit weer even in de vriezer. Na een kwartier kan je de topping toevoegen aan je taart. Zelf heb ik de halve reep chocolade die over was au bain marie gesmolten en deze met een lepel over de taart gedrapeerd. Je kan de taart, zoals ik op de foto heb gedaan, nog decoreren met vers fruit. De taart kan je in de vriezer bewaren. Een uur voor het serveren wel uit de vriezer halen. In de koelkast kan hij na een paar dagen wat in elkaar zakken.

No-bake “cheesecake” met rood fruit en chocola (vegan) was last modified: maart 2nd, 2020 by Anouk

Als je geen chiazaad hebt kun je ook het fruit inkoken. Gewoon tien tot vijftien minuten in een pannetje in laten dikken met de siroop. Daarna even af laten koelen en op de taart doen.

De reacties van iedereen super enthousiast! Wie zou jij deze taart voorschotelen?

Als je een recept van Groentje Gezond maakt, tag dan gerust mij in de foto van het resultaat. Vind ik super leuk!

No-bake “cheesecake” met rood fruit en chocola (vegan) was last modified: maart 2nd, 2020 by Anouk
cheesecakechocolafruitGezondkeukenmachinekoelkastlekkermakkelijkNo-bakereceptrecept voorsimpelveganveganistischzelf maken
1 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Anouk
Anouk

Kauwen op een blaadje sla de enige manier van gezond leven? Nee, daar geloof ik niet zo in. Je kan op zo veel manieren met gezondheid bezig zijn en op Groentje Gezond probeer ik zoveel mogelijk informatie, ervaring en verhalen te delen.

previous post
Ik heb me als blogger aangemeld bij de KVK
next post
Help! Ik heb PDS

Misschien ook iets voor jou?

Bananenbrood met pitten en superfoods choco style

11 augustus 2014

Overwinning: een korte broek

14 april 2014

Superfoods, het Voedingcentrum en Giel Beelen

6 maart 2014

Curly girl methode

5 maart 2014

Jarig! + Perziktaart recept

11 november 2014

Lekker voor op brood: spinazie-guacamole-pesto

18 juni 2018

Vegan Panna Cotta

30 september 2021

Baat het niet dan schaadt het niet?

22 januari 2014

Je haar verven met henna! (Voorbereiding, proces...

29 mei 2019

Zelf een haarmasker maken

12 mei 2015

1 comment

Avatar
nicole orriens 19 februari 2020 at 12:44

Vooral met dat ‘no bake’ kreeg je mijn aandacht. Ik houd van lekker makkelijk : )

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Over mij

Over mij

Hi, ik ben Anouk en ik schrijf graag, over van alles en nog wat eigenlijk. Groentje Gezond startte als informatieve website, maar al snel begon ik ook persoonlijke artikelen te schrijven. Thema's die je hier vaak tegen zult komen zijn: - gezondheid - (lekker) eten - beweging - informatie - persoonlijke artikelen - positive mindset - lifestyle - recensies - Maar misschien ook nog wel meer. Kijk gerust eens rond, en als je vragen of suggesties hebt dan hoor ik dat heel graag!

Social Media

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Zoeken op de webiste

Partnerprogramma Bol.com

Instagram

groentjegezond

🇳🇱
🍏 Gezondheidsblogger sinds 2004
🥗 Recepten
💃Love yourself
😍 Hoepelen
❤️ Groentje Geluk
👇 blog

Anouk  | Groentje Gezond
En we groeien gestaag weer door. Blijkbaar ben ik En we groeien gestaag weer door. Blijkbaar ben ik niet zo goed in elke week een foto maken, laat staan elke twee weken. Toch zie je zo wel dat mijn buik steeds ronder wordt en ons kleine draakje steeds een beetje groter wordt. Al weken probeer ik er ook eens een blog over te schrijven maar dat wil niet lukken. Eerlijk en rauw, zoals ik normaal schrijf, wil niet lukken omdat ik momenteel niet goed tegen sterke meningen kan. Hoewel zwanger zijn soms voelt alsof je hele dagen zwanger bent (mensen doen zo leuk tegen je!) kom je ook ineens veel kritiek tegen. Mijn hormonen trekken al die gedachtes van anderen nu slecht waardoor ik gewoon niets op durf te schrijven. Jammer want ik denk ook dat veel waar ik nu doorheen ga anderen ook wat herkenning zou kunnen geven. Omdat ik vaak geen zin heb in eten (behalve rare cravings soms) komen er ook even geen nieuwe recepten bij. Jullie moetje dus even geduld hebben met Groentje Gezond. 💛
Het was tijd voor een nieuwe profielfoto. Deze kee Het was tijd voor een nieuwe profielfoto. Deze keer via de app Profile Pic. Niet gesponsord verder maar zag het bij een goede vriendin en vond het wel wat hebben 😍
Update tijd! Ik zie alle mama's baby bump foto's d Update tijd! Ik zie alle mama's baby bump foto's delen op moederdag vandaag en ik wilde toch een beetje meedoen 😅
Hoe gaat het nu?
Dolgelukkig met zwanger zijn, ik ben gek genoeg alleen maar afgevallen maar mijn buik (en baby) groeit goed! De kwaaltjes van het eerste trimester zijn over maar daar komen weer andere dingen voor in de plaats. Mentaal en fysiek vind ik het pittig, maar gelukkig heb ik alle goeie hulpbronnen aangeboord.
Doordat ik op verschillende manieren hulp heb en even niet kan werken merk ik dat ik langzaam weer opkrabbel 😊 Soms kan ik een dag bijna niets en een andere dag weer wat meer. 

Op de foto zie je de kinderkamer die mijn man geverfd heeft. Geef me helemaal over aan de nesteldrang ❤️

Fijne moederdag allemaal en voor de mensen die dit een moeilijke dag vinden wens ik je sterkte. En als je niets met moederdag hebt: een fijne zondag. Liefs!
18 weken (vandaag precies 19 weken) en zwanger zij 18 weken (vandaag precies 19 weken) en zwanger zijn is een rollercoaster. Ik ken zoveel mensen die eerlijk waren over hun zwangerschap en toch overvalt het me soms. Ineens loop (waggel) ik anders, mijn evenwicht is anders en bij elke trap die ik beklim ben ik buiten adem. Toch voelde ik al vroeg ons kleintje en ben ik benieuwd hoeveel mijn buik gaat groeien en hoe onze baby er straks uit gaat zien. Voor Groentje Gezond weet ik nog even niet hoe ik verder ga. Wellicht pak ik de draad weer op als mijn energie wat meer is. No promises though 😊
Door jullie lieve reacties heb ik besloten elke tw Door jullie lieve reacties heb ik besloten elke twee weken een update te delen. Voor wie dat leuk vindt maar ook omdat dit mijn plekje is.
De eerste drie maanden van de zwangerschap was ik heel heel misselijk. Ik ben daarom niet aangekomen maar afgevallen. Ik at hele dagen kleine porties om minder misselijk te zijn en had minder eetlust.
Wel had ik gekke cravings. Ineens veel zin in zoet/zuur (zure matjes!) en Macdonalds. Momenteel gelukkig wat minder sterke behoeftes (of aversie) 'm. b. t bepaald eten. Al lijkt dat niet zo met die onderkin op de foto 🙈
Vanaf vroeg in mijn zwangerschap ben ik foto's gaa Vanaf vroeg in mijn zwangerschap ben ik foto's gaan maken. 7 weken, 9 weken. Daarna was ik te misselijk en zat ik niet goed in mijn vel tot zeker 14 weken.
Aan de ene kant wil ik graag delen hoe ik alles ervaar. Aan de andere kant ben ik bang om mensen te kwetsen omdat er veel mensen zijn met een kinderwens bij wie het niet (meteen) gegeven is. Het is zo'n gekke tijd en er veranderd ontzettend veel. Vinden jullie het leuk als ik meer deel over hoe het gaat? Deze foto is alweer 4 weken oud en ik ben wel van plan in ieder geval soms een update te geven.

#pregnant #14weeks #plussize
Meer laden… Volgen op Instagram

Pinterest

@Groentjegezond
Topblogs
Follow on Bloglovin
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

@2020 Groentje Gezond Alle content van deze website behoort toe aan Groentje Gezond


Back To Top