Groentje Gezond
  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
  • Over mij: wie is Groentje Gezond?
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

Groentje Gezond

  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
BlogsLekker gezondReceptenvegan vrijdagVegetarisch/Veganistisch

No-bake “cheesecake” met rood fruit en chocola (vegan)

written by Anouk 13 februari 2020

Hoe vier jij iets leuks? Ik ga dan meestal iets lekkers maken zoals deze vegan no-bake cheesecake. Nooit eerder maakte ik zo’n taart maar omdat ik wegens PDS even geen zuivel mag en mijn vegan broertje het weekend op visite kwam besloot ik mijn kans te wagen. Zoals gewoonlijk zoek ik eerst een aantal recepten op om te kijken wat anderen doen en daar maak ik dan mijn eigen variant op. Grappig genoeg gaat dit meestal goed! Soms denk ik wel eens dat ik eerst een recept moet proberen voor ik zelf ga klungelen maar ik kon nergens een cheesecake vinden met rood fruit en chocoladestukjes in de vulling en een bodem zoals ik dat lekker vind.

No-bake "cheesecake"

Print dit recept
Porties: 8-12 Voorbereiding: 15 minuten

Ingrediënten

  • Voor de bodem:
  • 100 gr gemalen amandelen (je kan ze ook gewoon in een keukenmachine malen)
  • 5 dadels zonder pit
  • 50 gr havermout
  • 1 el kokosolie
  • Voor de vulling:
  • 100 ml kokosmelk
  • 250 gr cashewnoten
  • 2 el maple syrup (of agave siroop)
  • 1 el kokosolie
  • 1 halve reep pure chocolade
  • Voor de topping:
  • 200 gr diepvriesfruit naar keuze
  • 2 el chiazaad
  • 4 el maple syrup (of agavesiroop)
  • de rest van de reep chocolade

Bereiding

Voor je begint moet je de cashewnoten weken. Dit doe je door ze in water minimaal 3 uur (liefst langer) te leggen. Zo worden ze week en als je ze dan in de keukenmachine doet zullen ze heel romig worden. Begin met de bodem. Doe de amandelen of het amandelmeel samen met de dadels (vergeet niet de pit eruit te halen!) de havermout en kokosolie in de keukenmachine. Zodra dit een koekachtige bodem wordt is het goed. De bodem kan verspreid worden in een grote taartvorm. Druk de bodem stevig met een eetlepel in de vorm en zet de vorm in de vriezer. Deel 1 van de taart is af! Je kan de topping ook al maken terwijl je wacht op de cashewnoten. Ontdooi het diepvriesfruit (zelf had ik een zak superfruit in huis) en blend deze met een blender, keukenmachine of staafmixer. Let wel op dat het fruit goed ontdooit is! Voeg een eetlepel water toe en chiazaad. Als laatste roer je de siroop door het mengsel. De chizaadjes maken het een beetje gelei-achtig. Geen chiazaad gebruiken kan ook, deze optie leg ik onder dit recept uit. Dan de vulling. Het is super simpel: doe alle ingrediënten (behalve de chocola) in je keukenmachine en je hebt de romige vulling! Met een mes kun je de halve chocoladereep fijn hakken. Roer de stukjes door de vulling en dan kan de vulling op de bodem. Zet dit weer even in de vriezer. Na een kwartier kan je de topping toevoegen aan je taart. Zelf heb ik de halve reep chocolade die over was au bain marie gesmolten en deze met een lepel over de taart gedrapeerd. Je kan de taart, zoals ik op de foto heb gedaan, nog decoreren met vers fruit. De taart kan je in de vriezer bewaren. Een uur voor het serveren wel uit de vriezer halen. In de koelkast kan hij na een paar dagen wat in elkaar zakken.
No-bake “cheesecake” met rood fruit en chocola (vegan) was last modified: maart 2nd, 2020 by Anouk

Als je geen chiazaad hebt kun je ook het fruit inkoken. Gewoon tien tot vijftien minuten in een pannetje in laten dikken met de siroop. Daarna even af laten koelen en op de taart doen.

De reacties van iedereen super enthousiast! Wie zou jij deze taart voorschotelen?

Als je een recept van Groentje Gezond maakt, tag dan gerust mij in de foto van het resultaat. Vind ik super leuk!

No-bake “cheesecake” met rood fruit en chocola (vegan) was last modified: maart 2nd, 2020 by Anouk
cheesecakechocolafruitGezondkeukenmachinekoelkastlekkermakkelijkNo-bakereceptrecept voorsimpelveganveganistischzelf maken
1 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Anouk

Kauwen op een blaadje sla de enige manier van gezond leven? Nee, daar geloof ik niet zo in. Je kan op zo veel manieren met gezondheid bezig zijn en op Groentje Gezond probeer ik zoveel mogelijk informatie, ervaring en verhalen te delen.

previous post
Ik heb me als blogger aangemeld bij de KVK
next post
Help! Ik heb PDS

Misschien ook iets voor jou?

Hoe gaat het nu? Update 1

1 oktober 2018

Ik ben geen man! Over de verschillen...

19 augustus 2023

Vegan vrijdag: het onwaarschijnlijke, maar waargebeurde verhaal...

10 november 2017

Zomerse yoghurt ijsjes

26 juni 2014

Wij hebben eindelijk een robotstofzuiger!

16 maart 2020

Ovenschotel met zalm

2 maart 2016

Maandje Vega

20 januari 2014

Makkelijke komkommermix met tomaat en koriander

6 januari 2017

Wat deed 3 jaar curly girl methode...

12 juli 2023

Pompoencurry met kokosmelk en tofu

14 september 2023

1 comment

nicole orriens 19 februari 2020 at 12:44

Vooral met dat ‘no bake’ kreeg je mijn aandacht. Ik houd van lekker makkelijk : )

Reply

Geef een reactieReactie annuleren

Over mij

Over mij

Hi, ik ben Anouk en ik schrijf graag, over van alles en nog wat eigenlijk. Groentje Gezond startte als informatieve website, maar al snel begon ik ook persoonlijke artikelen te schrijven. Thema's die je hier vaak tegen zult komen zijn: - gezondheid - (lekker) eten - beweging - informatie - persoonlijke artikelen - positive mindset - lifestyle - recensies - Maar misschien ook nog wel meer. Kijk gerust eens rond, en als je vragen of suggesties hebt dan hoor ik dat heel graag!

Zoeken op de website

Partnerprogramma Bol.com

Instagram

groentjegezond

🍏Blogger sinds 2014
👶Mama van H. (2022)
👩‍🏫 Juf op het mbo
💕 Schrijft over geluk, gezin, gevoel. Persoonlijk maar ook lekkere recepten.
👇 blog

Anouk  | Groentje Gezond
Deze quinoa salade met knapperige vegetarische kip Deze quinoa salade met knapperige vegetarische kip was zo gruwelijk lekker!

Prima als lunch maar ook als diner. Ik neem dit morgen mee als lunch maar dan met een olie/azijn dressing zodat de groenten lekker knapperig blijven.

Het recept staat nu op GroentjeGezond.nl (link in bio)
Mooie foto's van je gezin zijn zó waardevol! Een Mooie foto's van je gezin zijn zó waardevol! Een shoot als deze stond al op de planning maar ik had ook nog het geluk dat ik hem had gewonnen bij @huisje.in.balans. We hadden sowieso geluk met de shoot, want we waren al onderweg toen @_photosbysanne belde dat het echt rotweer zou worden. Toch hebben we het weer getrotseerd en het enige halfuurtje die dag dat het droog was hadden wij de tijd om deze mooie foto's te maken.

Het lijkt me heel leuk als ons meisje straks loopt en speelt om nog een keer zo'n soort fotoshoot te doen. 

Laten jullie jezelf of je gezin wel eens vastleggen door een fotograaf?
Onze prinses Ik zit al zo lang te broeden op een Onze prinses

Ik zit al zo lang te broeden op een of andere interessante caption. Over prinsessen en superhelden. Stoer en sterk mogen zijn. Maar dit meisje is 1 jaar en hoeft nog lekker helemaal niets. Behalve genieten van elke ontdekking die ze doet. Lekker boekjes lezen of haar snoet volsmeren met spaghetti. Op een potje poepen en in plantenbakken graaien. Lekker slapen in haar bed of op papa en mama.

Ze hoeft geen prinses te zijn, of superheld of alles daar tussenin. Ze mag gewoon zijn dat is prima ☺️ 

Er moet later nog genoeg 💛
Pompoencurry Voelen jullie de herfst al? Ik wacht Pompoencurry

Voelen jullie de herfst al? Ik wachtte even op een wat koelere temperatuur voor ik dit recept met jullie ging delen. Deze heerlijke curry kun je natuurlijk ook gewoon met 33 graden eten maar pompoen is natuurlijk een echt teken dat de herfst gaat beginnen 🎃

Hou jij meer van zomerse gerechten? Of toch liever herfst of winterkost?

#pumpkin #pumpkincurry #curry #recipe #healthy

Link in bio of kijk even bij #vegan in de highlights.
Je gewicht bepaald niet je waarde. Dus dik, dun, g Je gewicht bepaald niet je waarde. Dus dik, dun, gespierd, lang, kort. Je mag er zijn!

Triggerwarning: dit gaat over afvallen. Mocht dit je triggeren sla deze post gerust over. 

Vandaag schreef ik een artikel waarom ik heb besloten af te vallen (voor het gemak noem ik dat op dieet gaan, terwijl dit niet helemaal de lading dekt). 

Samen met @praktijkplantaardig onderzoek ik drie maanden lang hoe ik bewuster kan eten, weer geïnspireerd raak om anders te eten en mezelf meer prioriteit ga geven. 

Maar afvallen ga ik met dit traject ook zeker doen, als hoofddoel zelfs. Want ik heb de overtuiging dat dit me gaat helpen in mijn zoektocht naar minder pijn. Wellicht is dat een verhaal voor de volgende keer ❤️ (maar er staat al iets over op de blog, link in bio)
Ik zie net dat ik nooit de foto van de #smashcake Ik zie net dat ik nooit de foto van de #smashcake heb gedeeld die ik maakte voor de eerste verjaardag van H. Alleen foto's van de toegetakelde taart!

Op de dag zelf had ik geen tijd om foto's te maken dus @ilonabrug bedankt voor de foto's 💛 het. Recept voor deze suikervrije, dreumes approved taart staat op Groentje Gezond.
Meer laden… Volgen op Instagram

Pinterest

@Groentjegezond
Follow on Bloglovin
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Over mij: wie is Groentje Gezond?
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

@2020 Groentje Gezond Alle content van deze website behoort toe aan Groentje Gezond


Back To Top
Beheer cookie toestemming
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen we gegevens zoals bladeren gedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of je toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}