No-bake “cheesecake” met rood fruit en chocola (vegan)

by Anouk

Hoe vier jij iets leuks? Ik ga dan meestal iets lekkers maken zoals deze vegan no-bake cheesecake. Nooit eerder maakte ik zo’n taart maar omdat ik wegens PDS even geen zuivel mag en mijn vegan broertje het weekend op visite kwam besloot ik mijn kans te wagen. Zoals gewoonlijk zoek ik eerst een aantal recepten op om te kijken wat anderen doen en daar maak ik dan mijn eigen variant op. Grappig genoeg gaat dit meestal goed! Soms denk ik wel eens dat ik eerst een recept moet proberen voor ik zelf ga klungelen maar ik kon nergens een cheesecake vinden met rood fruit en chocoladestukjes in de vulling en een bodem zoals ik dat lekker vind.

No-bake "cheesecake"

Print dit recept
Porties: 8-12 Voorbereiding:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

 • Voor de bodem:
 • 100 gr gemalen amandelen (je kan ze ook gewoon in een keukenmachine malen)
 • 5 dadels zonder pit
 • 50 gr havermout
 • 1 el kokosolie
 • Voor de vulling:
 • 100 ml kokosmelk
 • 250 gr cashewnoten
 • 2 el maple syrup (of agave siroop)
 • 1 el kokosolie
 • 1 halve reep pure chocolade
 • Voor de topping:
 • 200 gr diepvriesfruit naar keuze
 • 2 el chiazaad
 • 4 el maple syrup (of agavesiroop)
 • de rest van de reep chocolade

Bereiding

Voor je begint moet je de cashewnoten weken. Dit doe je door ze in water minimaal 3 uur (liefst langer) te leggen. Zo worden ze week en als je ze dan in de keukenmachine doet zullen ze heel romig worden.

Begin met de bodem. Doe de amandelen of het amandelmeel samen met de dadels (vergeet niet de pit eruit te halen!) de havermout en kokosolie in de keukenmachine. Zodra dit een koekachtige bodem wordt is het goed. De bodem kan verspreid worden in een grote taartvorm. Druk de bodem stevig met een eetlepel in de vorm en zet de vorm in de vriezer.
Deel 1 van de taart is af!

Je kan de topping ook al maken terwijl je wacht op de cashewnoten.
Ontdooi het diepvriesfruit (zelf had ik een zak superfruit in huis) en blend deze met een blender, keukenmachine of staafmixer. Let wel op dat het fruit goed ontdooit is!
Voeg een eetlepel water toe en chiazaad. Als laatste roer je de siroop door het mengsel. De chizaadjes maken het een beetje gelei-achtig.
Geen chiazaad gebruiken kan ook, deze optie leg ik onder dit recept uit.

Dan de vulling. Het is super simpel: doe alle ingrediënten (behalve de chocola) in je keukenmachine en je hebt de romige vulling! Met een mes kun je de halve chocoladereep fijn hakken. Roer de stukjes door de vulling en dan kan de vulling op de bodem. Zet dit weer even in de vriezer.

Na een kwartier kan je de topping toevoegen aan je taart. Zelf heb ik de halve reep chocolade die over was au bain marie gesmolten en deze met een lepel over de taart gedrapeerd.

Je kan de taart, zoals ik op de foto heb gedaan, nog decoreren met vers fruit.

De taart kan je in de vriezer bewaren. Een uur voor het serveren wel uit de vriezer halen. In de koelkast kan hij na een paar dagen wat in elkaar zakken.

Als je geen chiazaad hebt kun je ook het fruit inkoken. Gewoon tien tot vijftien minuten in een pannetje in laten dikken met de siroop. Daarna even af laten koelen en op de taart doen.

De reacties van iedereen super enthousiast! Wie zou jij deze taart voorschotelen?

Als je een recept van Groentje Gezond maakt, tag dan gerust mij in de foto van het resultaat. Vind ik super leuk!

Misschien ook iets voor jou?

1 comment

nicole orriens 19 februari 2020 - 12:44

Vooral met dat ‘no bake’ kreeg je mijn aandacht. Ik houd van lekker makkelijk : )

Reply

Geef een reactie