Groentje Gezond
  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

Groentje Gezond

  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
BlogsLekker gezondReceptenvegan vrijdagVegetarisch/Veganistisch

No-bake “cheesecake” met rood fruit en chocola (vegan)

written by Anouk 13 februari 2020

Hoe vier jij iets leuks? Ik ga dan meestal iets lekkers maken zoals deze vegan no-bake cheesecake. Nooit eerder maakte ik zo’n taart maar omdat ik wegens PDS even geen zuivel mag en mijn vegan broertje het weekend op visite kwam besloot ik mijn kans te wagen. Zoals gewoonlijk zoek ik eerst een aantal recepten op om te kijken wat anderen doen en daar maak ik dan mijn eigen variant op. Grappig genoeg gaat dit meestal goed! Soms denk ik wel eens dat ik eerst een recept moet proberen voor ik zelf ga klungelen maar ik kon nergens een cheesecake vinden met rood fruit en chocoladestukjes in de vulling en een bodem zoals ik dat lekker vind.

No-bake "cheesecake"

Print dit recept
Porties: 8-12 Voorbereiding: 15 minuten

Ingrediënten

  • Voor de bodem:
  • 100 gr gemalen amandelen (je kan ze ook gewoon in een keukenmachine malen)
  • 5 dadels zonder pit
  • 50 gr havermout
  • 1 el kokosolie
  • Voor de vulling:
  • 100 ml kokosmelk
  • 250 gr cashewnoten
  • 2 el maple syrup (of agave siroop)
  • 1 el kokosolie
  • 1 halve reep pure chocolade
  • Voor de topping:
  • 200 gr diepvriesfruit naar keuze
  • 2 el chiazaad
  • 4 el maple syrup (of agavesiroop)
  • de rest van de reep chocolade

Bereiding

Voor je begint moet je de cashewnoten weken. Dit doe je door ze in water minimaal 3 uur (liefst langer) te leggen. Zo worden ze week en als je ze dan in de keukenmachine doet zullen ze heel romig worden. Begin met de bodem. Doe de amandelen of het amandelmeel samen met de dadels (vergeet niet de pit eruit te halen!) de havermout en kokosolie in de keukenmachine. Zodra dit een koekachtige bodem wordt is het goed. De bodem kan verspreid worden in een grote taartvorm. Druk de bodem stevig met een eetlepel in de vorm en zet de vorm in de vriezer. Deel 1 van de taart is af! Je kan de topping ook al maken terwijl je wacht op de cashewnoten. Ontdooi het diepvriesfruit (zelf had ik een zak superfruit in huis) en blend deze met een blender, keukenmachine of staafmixer. Let wel op dat het fruit goed ontdooit is! Voeg een eetlepel water toe en chiazaad. Als laatste roer je de siroop door het mengsel. De chizaadjes maken het een beetje gelei-achtig. Geen chiazaad gebruiken kan ook, deze optie leg ik onder dit recept uit. Dan de vulling. Het is super simpel: doe alle ingrediënten (behalve de chocola) in je keukenmachine en je hebt de romige vulling! Met een mes kun je de halve chocoladereep fijn hakken. Roer de stukjes door de vulling en dan kan de vulling op de bodem. Zet dit weer even in de vriezer. Na een kwartier kan je de topping toevoegen aan je taart. Zelf heb ik de halve reep chocolade die over was au bain marie gesmolten en deze met een lepel over de taart gedrapeerd. Je kan de taart, zoals ik op de foto heb gedaan, nog decoreren met vers fruit. De taart kan je in de vriezer bewaren. Een uur voor het serveren wel uit de vriezer halen. In de koelkast kan hij na een paar dagen wat in elkaar zakken.

No-bake “cheesecake” met rood fruit en chocola (vegan) was last modified: maart 2nd, 2020 by Anouk

Als je geen chiazaad hebt kun je ook het fruit inkoken. Gewoon tien tot vijftien minuten in een pannetje in laten dikken met de siroop. Daarna even af laten koelen en op de taart doen.

De reacties van iedereen super enthousiast! Wie zou jij deze taart voorschotelen?

Als je een recept van Groentje Gezond maakt, tag dan gerust mij in de foto van het resultaat. Vind ik super leuk!

No-bake “cheesecake” met rood fruit en chocola (vegan) was last modified: maart 2nd, 2020 by Anouk
cheesecakechocolafruitGezondkeukenmachinekoelkastlekkermakkelijkNo-bakereceptrecept voorsimpelveganveganistischzelf maken
1 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Anouk
Anouk

Kauwen op een blaadje sla de enige manier van gezond leven? Nee, daar geloof ik niet zo in. Je kan op zo veel manieren met gezondheid bezig zijn en op Groentje Gezond probeer ik zoveel mogelijk informatie, ervaring en verhalen te delen.

previous post
Ik heb me als blogger aangemeld bij de KVK
next post
Help! Ik heb PDS

Misschien ook iets voor jou?

Biologisch, ecologisch, organisch?

1 september 2015

Curly girl methode

5 maart 2014

Bananenmilkshake

28 mei 2014

Suikervrije appeltaart met abrikoos en cranberries

7 september 2016

Een mooie zitbal, de trend voor thuiswerkenden?

4 januari 2021

Model voor een dag (fotoshoot)

26 mei 2017

Dagboek van een smartphone junkie

10 februari 2016

Sportoholic week 3

21 juli 2014

Vegan tomatensoep boordevol groenten (en ballen!)

20 maart 2018

Avocado op toast met kastanjechampignons van Anouk’s...

20 januari 2019

1 comment

Avatar
nicole orriens 19 februari 2020 at 12:44

Vooral met dat ‘no bake’ kreeg je mijn aandacht. Ik houd van lekker makkelijk : )

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Over mij

Over mij

Hi, ik ben Anouk en ik schrijf graag, over van alles en nog wat eigenlijk. Groentje Gezond startte als informatieve website, maar al snel begon ik ook persoonlijke artikelen te schrijven. Thema's die je hier vaak tegen zult komen zijn: - gezondheid - (lekker) eten - beweging - informatie - persoonlijke artikelen - positive mindset - lifestyle - recensies - Maar misschien ook nog wel meer. Kijk gerust eens rond, en als je vragen of suggesties hebt dan hoor ik dat heel graag!

Social Media

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Zoeken op de webiste

Partnerprogramma Bol.com

Instagram

Wat een ontzettend lekker havermout toetje heb ik Wat een ontzettend lekker havermout toetje
 heb ik gemaakt!
Nou moet ik eerlijk bekennen, dit is eigenlijk een bloeper. De originele ontbijttaart van @nandaskeuken zag er amazing uit. En dan maak ik er een soort bavarois van 🙈 een gelukkig ongelukje en ik schreef er over op de blog. Link in bio 💛

Op het nippertje deze#swiepswoepswap van @mandyandmore
Genieten. Oorspronkelijk kom ik uit de Achterhoek. Genieten.
Oorspronkelijk kom ik uit de Achterhoek. Het was heerlijk opgroeien maar op mijn 18e verhuisde ik. Eerst naar Zwolle, toen naar Utrecht en daarna naar Amsterdam. Mijn familie noemd me "Stadse" waarschijnlijk door mijn stedelijke fratsen. Hoewel ik van de stad hou ben ik ook graag te vinden bij mijn ouders. Het tempo ligt lager, er is meer stilte en rust. Helemaal terug wil ik niet maar soms... Denk ik dat een rustigere plek ook wel bij me past.

Ben jij een stads- of een dorpsmens?
Geen make-up nodig als je haar zoveel volume heeft Geen make-up nodig als je haar zoveel volume heeft 😂👌
Vandaag stond even in het teken van opladen. De afgelopen weken probeerde ik hard balans te vinden en eerlijk? Dat valt niet mee. Nog steeds merk ik soms pas te laat dat ik teveel doe. Ik krijg hoofdpijn, veel last van pds en merk dat ik grijp naar series kijken en niet naar buiten willen. Vandaag bewust een stapje terug en ineens gewandeld en opgeruimd. Zodra ik een mindset heb van: niets moet, alles mag... Dan voel ik me opladen.
Wat doe jij om weer wat bij te tanken tijdens drukke weken?
Ik vond mezelf altijd echt een zomermens. Zodra de Ik vond mezelf altijd echt een zomermens. Zodra de blaadjes vielen had ik meteen een dikke herfstdip die ook wel eens uitmondde in een winterdepressie. De laatste paar jaar heb ik daar gelukkig minder last van. Ik schreef er spontaan een artikel over op Groentje Gezond. Heb jij wel eens last van een winterdip?
P.s: I love the snow though!
Deze lekkere noedelsoep staat binnen 20 minuten bi Deze lekkere noedelsoep staat binnen 20 minuten bij jou op tafel. Geïnspireerd door de groentehack van @dehippevegetarier.
Hier deel ik alvast de hack en de rest van het recept vind je op de site (link in bio).
.
1. Doe de sjalot samen met de gember, knoflook, gemalen koriander en zonnebloemolie in de keukenmachine en blend tot een gladde pasta.
2. Verhit een wokpan op middelhoge temperatuur en verwarm de pasta totdat deze begint te geuren. Voeg wokgroenten toe aan de pan en roerbak dit 6 tot 8 minuten.
.
Dit kan je ook gebruiken voor andere gerechten maar ik besloot er mijn eigen soepje van te maken. Because I loooove soup!
.
Ik ben trouwens ook trots op de foto's die ik maakte voor dit recept. Deze zou toch zo in de @allerhande passen?
.
Deze post is in samenwerking met @albertheijn.

#groentehack #groentegemak #recipe #nomnom #foodporn #foodblogger #foodblog #yummyfood #noodlesoup
Allemaal ontzettend bedankt voor het meedoen met d Allemaal ontzettend bedankt voor het meedoen met de leuke winactie van @ellahealth.nl. Oprichter Job vond jullie reacties zo leuk dat hij een actiecode heeft vrijgegeven voor 20% korting!
. 
Als je naar de website van Ellahealth.nl gaat typ dan code GROENTJEGEZOND2021 in.
.
Dit omdat er zoveel likes en leuke reacties waren op de zitballen en de winactie. In mijn bio zie je de link naar mijn review en informatie over zitballen en Ellahealth.
.
Bedankt allemaal voor het meedoen en vergeet niet als bedankje voor de korting @ellahealth.nl te liken.
.
Ik werd niet betaald voor deze samenwerking maar had wel een mooie bal gekregen. Dit was een samenwerking omdat we beiden geïnteresseerd waren in wat de ander doet 💛 Hoop dat jullie het net zo leuk vonden als wij
Volgen op Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

Pinterest

@Groentjegezond
Topblogs
Follow on Bloglovin
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

@2020 Groentje Gezond Alle content van deze website behoort toe aan Groentje Gezond


Back To Top