Nieuws over Groentje Gezond, mijn gezondheid en mijn vakantie

by Anouk

Lieve lezers,

Hebben jullie een fijne vakantie gehad? Om niet meteen te negatief te starten kan ik melden dat ik een paar dagen naar Londen ben geweest en daar heb ik het heerlijk gehad! In mijn vakantie heb ik vooral veel gewandeld, rustig aan gedaan en veel mensen opgezocht die ik soms al jaren niet meer had gezien. Om maar meteen met het nieuws in huis te vallen: het ging niet helemaal goed met me. Misschien is het mensen opgevallen dat ik de laatste maanden een stuk minder heb geschreven. Dat had een reden en die zal ik jullie uitleggen.

Overspannen Oververmoeid

Al een paar keer heb ik geprobeerd hier een artikel over te schrijven, jullie zijn gewend dat ik altijd alles eerlijk deel en daar wil ik me zeker aan houden. Toch heb ik dit een beetje voor me gehouden, al hebben jullie tussen de regels door wel kunnen lezen dat ik overspannen oververmoeid was. Daarom heb ik zes weken uitgerust, een soort van verplicht, zodat ik weer rustig in het nieuwe schooljaar kon beginnen bij mijn huidige baan en weer verder kon met mijn studie.

Misschien dat ik in de toekomst wat meer ga schrijven over oververmoeid zijn en hoe ik dit in de afgelopen weken heb geprobeerd op te pakken. Het taboe voor mij was niet groot om het er met mensen over te hebben, maar om het ten overstaan van alle mensen op internet uit te leggen is nog een stap te ver. Wel hebben een aantal mensen via deze blog me aangesproken die het knap vonden dat ik een paar dingen heb gedeeld, dus mocht je meer willen weten dan mag je me altijd persoonlijk (handigste is via een berichtje op Facebook) benaderen.

Nieuwe ontwikkeling Groentje Gezond

Nou zoals jullie nu weten zat ik er dus een klein beetje doorheen. Daardoor heb ik heel sporadisch een blogje geschreven en wist niemand wanneer ik wat zou plaatsen. Super spannend natuurlijk, maar als blogger weet ik dat het handiger is om op vaste tijdstippen iets te plaatsen. In de vakantie heb ik wat ideeën uitgewerkt en wat blogs geschreven waardoor ik nu het volgende heb bedacht:

Elke maandag en elke vrijdag plaats ik om 7:00 een nieuwe blog!

Zo weten jullie precies wat jullie kunnen verwachten! Wist je bijvoorbeeld dat je sudocrem niet alleen bij luieruitslag kan gebruiken maar ook bij een onzuivere huid? Dat je bed opmaken een wereld van verschil kan maken als alles je een beetje teveel wordt? Wat een pescotariër is? En wat de gezondheidseffecten van kamillethee zijn? Deze artikelen en meer kun je vanaf maandag 4 september elke maandag en donderdag online verwachten. Waarom 4 september? Omdat ik dan vind dat mijn vakantie officieel voorbij is.

Mijn vakantie

De “vakantie” bestond vooral uit bijkomen, uitrusten, lange wandelingen maken zodat ik met zere schenen en voetjes omhoog kwam te zitten. Daarnaast heb ik lekker gelezen, series gekeken en met vrienden afgesproken. Ook ben ik een week naar Londen geweest én heb ik proeverijen gegeven!

Mijn oud-collega heeft een slijterij overgenomen en is dus begonnen als nieuwe slijter. Om de eerste maand te vieren gaf ze elke donderdag tot en met zaterdag proeverijen in haar filiaal. Super leuk en ik heb twee proeverijen mogen geven. Eentje met rosé, en eentje met cocktails maken!

Als dank kreeg ik deze fantastische fles wijn! Die bewaar ik voor een mooi moment. Wist je trouwens dat wijn best gezond is? Dat schreef ik hier.

 

 

 

 

 

Met deze mooie mensen mocht ik vijf dagen in Londen verblijven en wat was dat gaaf! Hier zie je ons in Hyde Park, lekker picknicken met zelfgesmeerde broodjes (lekker Nederlands, haha). Hyde Park is trouwens gigantisch groot, daar zou je wel een hele dag kunnen verdwalen.

Ben je wel eens in Oxford geweest? Ik nu wel! Wat een prachtige stad met universiteitsgebouwen. We kregen een gratis rondleiding door iemand die daar ooit eens studeerde waardoor we overal mochten rondkijken.

Wij snapten niet helemaal hoe het fotohokje werkte bij Camden Market. Daardoor kwamen we op deze iconische foto haha. Ik denk dat ik hem in ga lijsten want hij was toch wel erg grappig.

Ik ben helemaal verliefd geworden op deze jurk! Wat een prachtige jurk vind je niet? (Misschien niet helemaal met die schoenen eronder maar daar moeten we maar niet op letten) Onder de jurk zit een prachtige, zachte, petticoat die alleen bij die jurk past dus misschien moet ik wat meer van die jaren 50 jurkjes gaan kopen en dragen. Al jaren draag ik heel veel jurken en dit is wel iets waar ik me heel prettig bij voel. Wat vinden jullie ervan?

Natuurlijk hoort een wijntje of een biertje ook bij het hele vakantieverhaal. Ondanks dat het voor me heel spannend was om op vakantie te gaan (ik zat niet zo lekker in mijn vel voor mijn vertrek) merkte ik dat ik mezelf weer helemaal kon opladen door zo veel leuke dingen te doen. Ook moest ik leren om aan te voelen wanneer iets teveel was waardoor ik voor de verandering eens rust pakte als ik die nodig had.

En nu weer aan de slag!

Ondertussen liggen mijn eerste werkdagen weer achter me en ben ik rustig aan het kijken wat ik nog voor mijn studie moet doen om dit jaar af te studeren. Ik had het plan om weer lekker veel te bloggen zoals ik in het verleden heb gedaan maar dit moet nu echt op een laag pitje staan. Afstuderen is prioriteit nummer 1! Maar omdat ik ‘maar’ twee blogjes in de week ga schrijven kunnen jullie wel artikelen verwachten waar ik voor de volle honderd procent achter sta, die ik met liefde en zorg voor jullie schrijf en daardoor de kwaliteit kan leveren die jullie van me gewend zijn zonder de immense druk te voelen die ik de afgelopen maanden soms voelde.

Liefs,

Anouk

Misschien ook iets voor jou?

1 comment

Geen overzicht? Koop een (familie)planner! - Groentje Gezond 11 september 2017 - 11:12

[…] en ook nog een sociaal leven probeert te hebben. Nou ben ik voor de vakantie nogal ingestort (waar je hier iets over kan lezen) en was het voor mij dus best even een stap om weer aan het werk te […]

Reply

Geef een reactie