Nieuwe uitdaging(en) september!

by Anouk

Ja het is weer tijd voor een nieuwe uitdaging voor de maand september. Ik moet zeggen dat ik het wel echt gemist heb in Augustus. Het was een hectische maand voor mij met veel werken, veel stress en drama, gelukkig is het meeste nu opgelost en kan ik aan mijn nieuwe uitdaging beginnen.

Stoppen met roken

roken

Dat had je vast niet verwacht, ik ben super gezond bezig, of althans dat probeer ik zo goed mogelijk, en ik rook. Toen ik deze blog begon was ik al een paar maanden gestopt met roken. Tot ik in februari geopereerd werd ging dat stoppen eigenlijk heel goed. Ik voelde me gezonder, sporten ging beter, ik proefde mijn eten beter en ik voelde me minder gestrest. Maar mijn galblaasoperatie had een grote impact, het duurde zeker twee maanden voor ik me weer goed voelde na de algehele narcose. Ik was wazig in mijn hoofd, kon niet naar school of naar mijn werk en zat daarom vaak alleen thuis.

Als mijn (rokende) vriendje dan thuiskwam snakte ik naar een sigaret. Ook woon ik onder een studentenhuis, dus ik ging vaak bij de studenten zitten die merendeel roken. Tja, daar ga je dan.

Ik had allemaal smoesjes in mijn hoofd waardoor ik dacht: ‘ach, nu even roken is niet erg. Over een week stop ik weer’.  Maar dat bleek veel moeilijk dan verwacht!

Drama, drama drama

Stoppen met roken is elke keer een drama geweest. Voor mijn gevoel werd ik helemaal gek als ik stopte. Ik ging huilen, terwijl ik ook moest lachen. Ik was niet te genieten, kreeg concentratieproblemen en ga zo maar door.

Daarom ga ik het nu anders doen!

Kennen jullie de boeken van Allen Carr? 

Allen Carr heeft de wereldwijde bestseller geschreven: Stoppen met Roken

allen carr

Deze methode beloofd dat stoppen makkelijk (easy!) is. Over dit boek heb ik een heleboel lovende reacties gehoord van mensen in mijn omgeving. Veel mensen stoppen met dit boek en steken daarna nooit meer een sigaret op.

Deze week ga ik meer over dit boek vertellen dus als je dit interessant vind hou dan zeker de website in de gaten. Ik kies er bewust voor om niet (weer) met pleisters of vervangingen te stoppen. Geen nicotine meer in mijn lijf!

Sorry

Ik voel me best schuldig dat ik al een paar maanden weer heb gerookt. Het is zo’n venijnige verslaving! In die maanden heb ik al vaker geprobeerd te stoppen maar dit is weer mijn eerste serieuze poging. Ik vind roken helemaal niet lekker meer, toch bleef ik roken! Belachelijk, vooral omdat ik zo gezond probeer te leven en dit ook over probeer te dragen. Ik hoop dus dat jullie niet boos op me zijn, het liefst ben ik er voor altijd vanaf! Pluspunt nu is dat mijn vriend ook mee stopt. Dan heb ik ook minder verleiding.

Extra uitdaging

Via de website van Kiwi&zo zag ik dat Lisette een uitdaging begint vanaf vandaag namelijk: Samen mediteren!

Via een Facebookgroep gaan we elkaar aanmoedigen om elke dag even te mediteren en dit op te bouwen. Mediteren werkt geweldig tegen stress en ik doe het te weinig (lees: nooit) Daarom doe ik mee met deze uitdaging. Jij ook?

Hier vind je hoe je mee kan doen.

 

Even een vraagje voor de (ex-) rokers onder ons. Hoe ben jij gestopt of als je nog steeds rookt, hoe zou jij willen stoppen?

Misschien ook iets voor jou?

2 comments

Lisette - Kiwi&zo 1 september 2014 - 16:56

leuk dat je mee doet! Ik voel me nog steeds gezegend dat ik nooit ben begonnen met roken, ik hoop echt voor je dat het deze keer lukt. Een gemiddelde roker doet 7 serieuze stoppogingen in z’n leven voordat het lukt zo uit m’n hoofd, dat lijkt me wel een bemoedigende gedachte na de vorige stoppogingen 🙂

Reply
Anouk Vriezen 1 september 2014 - 17:49

Ik hou gewoon in gedachten hoe bevrijdend ik het vond om geen nicotineverslaafde meer te zijn. En ik vind het heel leuk om deze maand ook met jouw uitdaging mee te doen. Je hebt al een enthousiaste groep verzameld!

Reply

Geef een reactie