Naar de Efteling met een dreumes, een groot succes of liever niet?

by Anouk

Toen onze dreumes 15 maanden was zijn we naar de Efteling gegaan. Voorafgaand heb ik lang op Google doorgebracht om te kijken of dat nou wel zo handig was: met een dreumes naar de Efteling. Voor ons was het in ieder geval een groot succes! Daarom een verslag hoe wij het hebben ervaren, de grootste tips voor een kleintje en welke attracties de moeite waard zijn.

Is de Efteling ingericht op de allerkleinsten?

Mijn antwoord is volmondig JA! Bij de vele toiletten en toiletgebouwen zijn verschoningskussens bij zowel de mannen als de vrouwen wc’s. Daarnaast zijn er in het park maar liefst drie kolfruimtes te vinden. Een bij het Volk van Laaf, Ruigrijk en Station de Oost. Bij de restaurants zijn er kinderstoelen aanwezig en als je kleintje nog een fles drinkt kan deze worden opgewarmd. Ook potjes babyvoeding kunnen worden opgewarmd. Bij restaurants zijn kinderstoelen aanwezig.

Plek voor wandelwagens zijn er ook volop. Bij elke attractie zijn er speciale plekken voor wandelwagens en als je als ouders een attractie wil bezoeken (bijvoorbeeld een achtbaan) is er ook zoiets als een babyswitch. Één van de ouders gaat dan in de rij staan en de andere ouder meldt zich met kleintje bij de uitgang. Zodra de ene ouder in de attractie is geweest kan hij/zij de baby/dreumes overnemen en kan de ouder die bij de uitgang stond te wachten ook een rondje Python of Vogel Rock doen. Op deze manier kunnen beide ouders in de attractie zonder dat je kleintje mee moet. Wandelwagens zijn namelijk in de wachtrijen niet de bedoeling. Heb je geen zin om een wandelwagen mee te nemen? Dan kun je ook een trekkarretje huren bij de ingang van het park.

Welke attracties zijn geschikt voor je dreumes?

Zodra je kleintje goed kan zitten zou hij of zij al in een attractie kunnen. Vaak kun je zelf wel goed aanvoelen of iets wel of niet geschikt is. Persoonlijk hebben wij gewacht tot ons kindje een jaar was zodat we echt wat aan ons bezoekje hadden maar achteraf had dit ook al met een halfjaar gekund bij ons kindje.

Het sprookjesbos

Het allerleukste voor de kleintjes is toch wel het Sprookjesbos en dan specifiek de muzikale paddenstoelen. Ons meisje kon net staan en stond met haar oortje op de paddenstoel te luisteren naar de melodie. Maar ook de sprookjesfiguren (en dan vooral de Draak en Langnek) vond ze prachtig. Overal in het bos hoor je muziek en je ziet weer de sprookjesfiguren door de ogen van je dreumes. In het sprookjesbos was ook een nieuw sprookje genaamd de zes zwanen. Bij dit sprookje stap je in een zwaan en vaar je een klein rondje. Dit was voor ons de ideale manier om uit te testen wat onze dochter van een attractie vond. Ze vond het prachtig en keek haar ogen uit! Andere sprookjes zijn ook leuk om te kijken. Het sprookjesbos is best groot en na driekwart sprookjes bekijken werd ons meisje moe en probeerden we haar te laten slapen in de wandelwagen. Een volgende keer is ze wellicht langer wakker om het gehele sprookjesbos te bekijken.

Tip: ga kijken bij de Indische Waterlelies. Dit sprookje is mijn persoonlijke favoriet, en het is ontzettend leuk om de ogen van je kindje te zien stralen bij de herkenbare muziek en de dansende waterlelies.

Carnaval Festival

Om ons voor te bereiden heb ik de dagen voorafgaand aan ons bezoek op YouTube de filmpjes van wat attracties opgezet. Onder andere die van Carnaval Festival. Wist je dat het YouTube kanaal van de Efteling van heel veel attracties een tour filmpje heeft? Zo kun je de allerkleinsten, maar ook kindjes die nieuwe dingen spannend vinden, alvast laten wennen en laten zien wat ze te wachten staat. Ons meisje keek haar ogen uit bij deze attractie. Ze vond de muziek leuk (wellicht omdat ze het herkende?) maar ze vond de poppetjes ook erg leuk.

Droomvlucht

Ook deze kon niet op de lijst ontbreken. Je kindje kan tussen twee ouders/volwassenen inzitten en ook hier worden ze meegenomen door de mooie muziek en prachtige fantasiewereld. Ik dacht dat het misschien wat wild zou zijn (weet ik veel hoe een kindje dit ervaart) maar dit bleek onterecht. Waarschijnlijk zijn kleintjes zo gewend in een wandelwagen alle kanten te worden opgeslingerd dat zo’n attractie waar je naar beneden zoeft geen enkel probleem is.

De stoomtrein

Wij pakten de stoomtrein van station de Oost om naar de Droomvlucht te gaan. Dat is dan maar een heel klein stukje lopen en dan kan de wandelwagen gewoon op het stationnetje droog blijven staan. Na de droomvlucht pakten we de stoomtrein weer terug en zo hadden we een heel rondje park gedaan. Mijn man genoot zichtbaar en ook onze dochter vond het geweldig. Ze had ook net geleerd om naar anderen te zwaaien dus iedereen in de Efteling kon genieten van een mega enthousiaste dreumes die naar iedereen zat te zwaaien.

En verder?

Het Anton Pieckplein is een goede optie om even te bekijken vanwege de draaimolens. Ook kunnen kleintjes mee in Symbolica (maar bij ons was daar de rij echt te lang voor), Halve Maen (moet kunnen zitten en lopen) Piraña (mag ook op schoot). Dit zegt de Efteling zelf maar hier hadden we geen tijd voor. Een dag Efteling is ontzettend druk en gezellig en ons meisje was uiteindelijk heerlijk aan het slapen dus toen was het tijd om weer te gaan.

Wij vonden het een ontzettend geslaagde dag! Dit artikel is niet gesponsord. We vonden het oprecht een magische dag en zou het iedereen aan kunnen raden. Alleen slaapjes zijn op deze leeftijd soms een ding. Dus wellicht een volgende keer toch een huisje?

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie